Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

Τεράστιε Ντέιβιντ ΟΛΟΙ είμαστε δίπλα σου!

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, γνωστοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας, το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί για καιρό, χωρίς όμως να χάνει το θάρρος του, δίνοντας μαθήματα ζωής σε όλους μας! Θύμισε επίσης, πως το υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία, κάτι που ορισμένοι το θεωρούν δεδομένο, χωρίς αυτό να είναι! Γράφει ο Μιχάλης Μαχαίρας...


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων στο είδος του, δεν είναι τυχαίο πως πολλοί σύλλογοι του έχουν δώσει τη δυνατότητα να καθίσει στους πάγκους τους, μάλιστα έχοντας ταξιδέψει και στον μαγικό κόσμο του NBA, που εκεί… δεν πάει ο καθένας. Έχει προπονήσει τεράστιους αθλητές, παγκοσμίου φήμης και προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας. Βρίσκεται στην ελιτ, έχει κατακτήσει αρκετά πράγματα στη ζωή και την καριέρα του. Πέραν των κατακτήσεών του εντός των 4 γραμμών, έχει και μια υπέροχη οικογένεια.

Σχετική εικόνα

Αρκετοί άνθρωποι δεν έχουν και δε θα έχουν ποτέ τους κατακτήσεις, σαν και του ιδίου. Φυσικά, μιλάμε για τον Ντέιβιντ Μπλατ και την αξιοζήλευτη καριέρα που έχει να επιδείξει στον μπασκετικό πλανήτη.

Μπορεί να διαφωνούμε, ή και να συμφωνούμε μπασκετικά, είναι απολύτως θεμιτό, άλλωστε όλοι έχουν μια άποψη σε αυτήν την χώρα, αλλά και τον …πλανήτη γενικότερα. Άλλος έχει τη γνώση, όμως νομίζουμε πως την έχουμε όλοι. Αυτό σίγουρα δεν τον κάνει «μικρό» και «λίγο» προπονητή, ακόμα κι αν δεν πετύχει στον Ολυμπιακό, ή τον κάθε Ολυμπιακό από δω και πέρα. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν έχει να αποδείξει ΤΙΠΟΤΑ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Τους λόγους, τους εξήγησα ως ένα βαθμό, παραπάνω.

Καλώς ή κακώς, στον πλανήτη Γη, όλοι μα όλοι οι άνθρωποι, με επιτυχίες ή αποτυχίες, έχουμε ένα κοινό γνώρισμα. Είμαστε φθαρτοί, όλοι τις ίδιες αρρώστιες δεχόμαστε και τις ίδιες πιθανότητες να ζήσουμε έχουμε, είτε είμαστε πλούσιοι είτε φτωχότεροι. Κανείς δεν γνωρίζει το «αύριο» και τι μας ξημερώνει.

Νομίζω, αυτό είναι γνωστό, αλλά δε θέλω να «ψυχοπλακωθούμε»…

Αρκετοί τον βλέπαμε να «ταλαιπωρείται» πολύ καιρό, χωρίς όμως να έχει βγει παραέξω ο λόγος (να και κάτι καλό που έπραξαν οι άνθρωποι των ΜΜΕ, σεβόμενοι το πρόβλημά του). Βλέπαμε μια αδυναμία, που δεν είχαμε συνηθίσει. Στις απόψεις του κόσμου, υπάρχουν εκείνες που σέβονταν το πρόβλημα αυτό και ήταν διακριτικοί (με τους Αδελφούς Αγγελόπουλους να κρατούν… εντός των τειχών το πρόβλημα υγείας του Αμερικανοϊσραηλινού κόουτς, βοηθώντας τον με κάθε τρόπο), υπάρχουν κι εκείνες που προέβαλαν το πρόβλημά του, για να πουλήσουν κάποια φύλλα παραπάνω, ή να πάρουν κάποια κλικς και λάικ περισσότερα. Ας κριθούν από άλλους, ΟΧΙ από εμένα.

Θυμίζω το πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας…το οποίο και ΕΠΙΣΗΣ δε θέλω να κρίνω εγώ. Ας το κρίνει ο καθένας, και ειδικά οι εμπνευστές του. Και ελπίζω, έστω και μερικούς μήνες αργότερα, να το έχουν «σκυλομετανιώσει»!

Αποτέλεσμα εικόνας για πρωτοσελιδο φως μπλατ

Στο εν λόγω κείμενο, γράφω από καρδιάς, για έναν μαχητή της ζωής, ο οποίος δίνει τον δικό του αγώνα, με ταπεινότητα, σεβασμό και κυρίως ΛΟΓΙΚΗ! Για μένα, η λέξη ΛΟΓΙΚΗ είναι η σημαντικότερη, διότι μπορεί αφενός να έπαθε ΣΟΚ (πώς να μην πάθει κανείς άλλωστε), όμως ιδιαίτερο βάρος παρουσιάζουν τα λόγια του παρακάτω: «Όλοι πρέπει να έχουν το κουράγιο και την αποφασιστικότητα να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια, να προχωρήσουν μπροστά και να ζήσουν μια ζωή με τη μεγαλύτερη δυνατή ποιότητα. Ξεχάστε το ‘γιατί’ σε αυτή την περίπτωση. Δεν είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί. Επικεντρωθείτε στο μετά.

Πως το διορθώνουμε; Πάμε στην δουλειά. Κάνουμε ένα πλάνο. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Κρατάμε το κεφάλι μας ψηλά. Προσαρμοζόμαστε, διαφοροποιούμε και ψάχνουμε τρόπους να βελτιωθούμε ή να διατηρηθούμε. Επιμορφωνόμαστε. Βρίσκουμε ανθρώπους που μπορούμε να το μοιραστούμε και να μας βοηθήσουν. Είμαστε ανοικτοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας και με εκείνους που προσπαθούν να λάβουν γνώση. Δεν κρυβόμαστε, ούτε φεύγουμε ντροπιασμένοι από την αντίληψη της ευαισθησίας». 

Με απλά ελληνικά αναφέρει πως, δεν τον πήρε από κάτω, όπως θα έπαιρνε τον καθέναν από μας, πάλευε και συνέχισε να παλεύει, προσαρμόζοντας τη ζωή του και κυρίως, δεχόμενος πως για το υπόλοιπο της ζωής του, θα ζει με αυτό στην καθημερινότητά του. Το αν θα γίνει εντελώς καλά, το γνωρίζει μονάχα ο Θεός…ή όπου πιστεύει ο καθένας.

Του στέκονταν λίγοι, πλέον του στέκονται ΑΠΑΝΤΕΣ, φίλοι και «εχθροί», υγιείς σκεπτόμενοι φίλαθλοι, παράγοντες, άνθρωποι γενικότερα. Τον στηρίζουν διότι με την ΑΝΟΙΚΤΗ επιστολή του, είχε το θάρρος και το σθένος να μιλήσει ΔΗΜΟΣΙΑ για ένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του πρόβλημα. Και όχι… πρόβλημα της πλάκας, αλλά πρόβλημα ΖΩΗΣ και ΥΓΕΙΑΣ.

Μπορεί μπασκετικά να τον σεβόμουν υπεραρκετά, αλλά από το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Αυγούστου του 2019, ΚΥΡΙΕ Ντέιβιντ Μπλατ σε σέβεται ΟΛΟΣ ο κόσμος, για τον τρόπο σκέψης και ζωής σου! Ένας απ’ αυτούς είναι και ο υπογράφων. Ο οποίος είχε την τύχη και την τιμή να συνομιλήσει μαζί σου, σε κάποιο απ’ τα παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Τεράστιε Μπλατ, ευχή όλων μας στον Ολυμπιακό και γενικότερα, να βγεις νικητής από αυτήν τη μεγάλη «μάχη» που με τόση γενναιότητα δίνεις. Έχεις κερδίσει εκατοντάδες φορές, έχεις «υποτάξει» πολλούς αντιπάλους, ορισμένους εξ αυτών δύσκολοι. Ώρα για άλλον έναν…

Μείνε δυνατός, είμαστε στο πλευρό σου. 

Με σεβασμό…

 

 

Διάβασε επίσης