Πέρασε ένας χρόνος από την δολοφονία στα Τέμπη, όπου 57 ψυχές έφυγαν και ζητούν δικαίωση για να μην ξεχαστεί το έγκλημα που προσπαθούν να συγκαλύψουν.

Μια ημέρα που δεν γίνεται να ξεχαστεί δεν πρέπει να ξεχαστεί… Ένα χρόνο πριν, εκείνο το μοιραίο βράδυ κάποιοι δεν κοιμήθηκαν, δεν ξύπνησαν την επόμενη μέρα. 57 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη με την σύγκρουση των δυο τρένων. Μια σύγκρουση που δεν ήταν ένα «δυστύχημα», αλλά ένα έγκλημα με πολλούς ενόχους.

Τα Τέμπη ήταν με έναν τρόπο το φρικτό έγκλημα της πολιτείας που υποστήριζε πως ήταν όλα καλά με την λειτουργία των σιδηροδρόμων και πως όλα έγιναν εξαιτίας ανθρώπινου λάθους. Τα ταξίδια με το τρένο ήταν στην κυριολεξία η έκφραση «πάμε και όπου βγει». Με γραμμές χωρίς φωτοσήμανση, χωρίς σύστημα παρακολούθησης της θέσης των τρένων, χωρίς τηλεδιοίκηση, χωρίς αποτελεσματικά συστήματα επικοινωνίας. Όλα αυτά εν αγνοία φυσικά των επιβατών, που άκουσαν μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό να ενίσταται και να προσβάλλεται όταν τέθηκε ζήτημα ασφάλειας των τρένων, μόλις λίγες ώρες πριν την τραγωδία.

Φυσικά και όλα αυτά δείχνουν ότι όχι μόνο, δεν ήταν το «ανθρώπινο λάθος» αυτό που προκάλεσε το δυστύχημα αλλά μεγάλη συνολική ευθύνη του κράτους.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24