Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

Τα τεράστια λάθη του Survivor!

Πως το πολύ πετυχημένο την πρώτη χρονιά παιχνίδι επιβίωσης έφτασε στο σημείο να διανύει τραγική χρονιά; Γιατί τα τόσα χρήματα φέτος πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων; Πάμε παρακάτω να δούμε τους λόγους...Το survivor το γνωρίζαμε από την πρώτη παρουσία στη χώρα μας, τότε που παρουσιαστής ήταν ο Αρναούτογλου και το έδειχνε το Mega (πλέον έχει κλείσει…). Την επανεμφάνισή του την ξανά έκανε το 2017 από τις οθόνες του ΣΚΑΙ. Γρήγορα κατάφερε και έκλεψε τις εντυπώσεις των τηλεθεατών και χτύπαγε αξιοζήλευτα νούμερα. Αυτό είχε ως συνέπεια να προκαλέσει τριγμούς στους ανταγωνιστές. Έτσι είδαμε την επόμενη χρονιά να βγαίνουν δύο παρόμοια παιχνίδια επιβίωσης. Το Survival, από τις οθόνες του τότε Epsilon και το Nomads από την οθόνη του ANT1. To δεύτερο μάλιστα δεν τα πήγε και άσχημα και συνεχίστηκε και δεύτερη χρονιά ενώ πάει και για 3η.

Όταν κυνηγάς τα πολλά χάνεις και τα λίγα…

Μία παροιμία λέει «Όταν κυνηγάς τα πολλά χάνεις και τα λίγα…». Αυτό έπαθε λοιπόν η παραγωγή του ΣΚΑΙ και ο Ατζούν. Η πρώτη χρονιά όχι μόνο έκανε καλά νούμερα, αλλά έφεραν το τηλεοπτικό κανάλι στις πρώτες θέσεις. Το χρήμα πάντα είναι ωραίο, και φυσικά αυτό θέλησαν να το αυξήσουν. Δεν έμειναν στην πετυχημένη πρώτη συνταγή αλλά προσπάθησαν, χωρίς κανέναν λόγο να βάλουν κι άλλα πράγματα. Το πρώτο τι παραπάνω είχε; Μα φυσικά την απλότητα. Την όρεξη στο τηλεθεατή να βλέπει συγκεκριμένα πράγματα. Πλέον όμως ακόμα και οι φανατικοί έχουν μπερδευτεί με όλα τα έξτρα που έχουν βάλει.

Η πρώτη χρονιά είχε παίχτες, είχε δυνατά ονόματα, είχε έναν Ντάνο που με απλή λογική στα casting δεν γίνεται να μην υπάρχει κάτι παρεμφερές, γιατί όσους είδαμε από τότε ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι δεν του φτάνουν. Και αγωνιστικά, και σε θέμα συμπεριφοράς. Τα άτομα που φέρνουν πλέον αν εξαιρέσουμε ορισμένους όπως τη Κατερίνα Δαλάκα, τον Νίκο Κοσμά και από το δεύτερο τον Ηλία Γκότση όλοι οι υπόλοιποι όχι μόνο δεν κάνουν, αλλά απορούμε κι όλας με τις επιλογές στο φετινό που ήξεραν ότι το παιχνίδι πάει να γίνει εθνικό sport όπως και έγινε.

Το Ελλάδα – Τουρκία για ποιον λόγο;

Το κανάλι του Φαλήρου έβαλε μία αναμέτρηση αντί για Διάσημους – Μαχητές, το Ελλάδα – Τουρκία. Φυσικά όλοι οι Τούρκοι δεν υστερούν σχεδόν πουθενά, αν εξαιρέσουμε κάπως τις γυναίκες, ενώ όπως όλοι βλέπουμε την νίκη μόνο με κιάλια την βλέπουμε. Ξεφτιλίζουν τα γαλανόλευκα χρώματα και απλός δεν μιλάει κανείς. Ντροπιάζουν το εθνόσημο και πάλι δεν μιλάει κανείς. Και δεν λέμε για τους παίχτες, γιατί τους επέλεξαν, αλλά αναφέρομαι σε εκείνος που έκανε τις επιλογές. Αλήθεια τώρα. Αν είναι έτσι όλοι ας δηλώσουμε συμμετοχή και να πάμε. Αφού παίρνουν άτομα έτσι.

Βλέπουμε ακόμα και στήσιμο ώστε να δώσει τυρί στο κοινό για να μπούνε να παρακολουθήσουν. Όλα τα μεγάλα έπαθλα δια μαγείας τα παίρνουν οι Τούρκοι, τις ασυλίες αν ήταν ένας νικητής ούτε καν δεν θα παίρναμε, αλλά επειδή βγαίνουν ένας νικητής από Ελλάδα και ένας νικητής από Τουρκία είναι ισοπαλία στο 3χ3 μέχρι στιγμής, και φυσικά τα έπαθλα μην βάλουμε στατιστική γιατί θα γελάνε και οι… πέτρες μαζί μας.

Το στήσιμο του αιώνα…

Όταν βλέπουμε όλα τα μεγάλα έπαθλα και πάνε στη Τουρκία, όταν ανατροπές τύπου 8-3 γίνονται 10-8, όταν τσακωμοί καταλήγουν σε φιλίες αδερφικές κι όλας, όταν βάζουν άτομα με το έτσι θέλω μήπως ανεβάζουν κανένα νούμερο, όταν μετά από έναν εγχώριο τσακωμό είτε σε Ελλάδα, είτε σε Τουρκία, πάντα κερδίζει ο αντίπαλος, τι άλλο να πούμε; Καταντάει γελοίο, και το πιο γελοίο απ όλα είναι που παίζουν με τα χρώματα της Ελλάδας. Δεν είναι θεμα εθνικισμού, αλλά θέμα υπερηφάνειας. Όταν επί σκλαβιάς καταφέραμε και τους νικήσαμε, δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να τα ισοπεδώνουν όλα και να βάζουν παίχτες τις σειράς πέρα από 2-3 να αγωνίζονται και να εκπροσωπούν μία ολόκληρη χώρα. Και ΟΧΙ, δεν είναι δικαιολογία αυτό που λένε «Οι Τούρκοι είναι στην 7η χρονιά…».

Συμπέρασμα;

Αφού ήθελαν εθνικό σπορ ας διάλεγαν παίχτες με ικανότητες και ψυχή και όχι άτομα τα οποία πήγαν διακοπές. Αν και όπως είπαμε ήταν λάθος εξαρχής αυτό. Το πιο καλό που θα τράβαγε και κόσμο θα ήταν να επανέλθει όπως στο πρώτο, και σε αγωνίσματα και σε ονόματα. Δηλαδή, Διάσημοι – Μαχητές. Φυσικά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα, αφού οι Διάσημοι πρέπει να είναι διάσημοι και όχι κάτι σαν, ενώ και οι Μαχητές να έχουν άτομα που μπορούν. Να δούμε ανταγωνιστικότητα να δούμε εκ νέου μεγάλες μάχες, και ενδιάμεσα μπορούν να βάλουν ε΄να Ελλάδα – Τουρκία. Όχι όμως ένα reality ολόκληρο μόνο Ελλάδα – Τουρκία.

Διάβασε επίσης