Ο μύθος του NBA και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντομινίκ Ουίλκινς, βρέθηκε στο Κόστα Ναβαρίνο για το NBA Basketball School.

Ο μύθος του NBA και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ντομινίκ Ουίλκινς, βρέθηκε στο Κόστα Ναβαρίνο για το NBA Basketball School και απήντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την πιο απαιτητική ομάδα που αντιμετώπισε στην Ευρώπη και τις διαφορές μεταξύ Ευρωλίγκας και NBA. Οι δηλώσεις του Ντομινίκ Ουίλκινς ήταν οι εξής, αρχικά για την αγαπημένη ομάδα της καριέρας του: «Η αγαπημένη μου ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός. Βρίσκομαι στην Ελλάδα δεν θα δώσω διαφορετική απάντηση».

Για το αν είναι πιο δύσκολο να κερδίσει την EuroLeague από έναν τίτλο στο NBA: «Ωραία ερώτηση. Μπορεί να είναι πιο δύσκολο γιατί ο ρυθμός στη EuroLeague και στο NBA είναι πολύ γρήγορο το παιχνίδι. Πολλά πάνω κάτω στο γήπεδο».

Σημαντική εξέλιξη με Βεζένκοφ
Σημαντική εξέλιξη με Βεζένκοφ

Για το τί είναι πιο δύσκολο το NBA ή η EuroLeague: «To ΝΒΑ έχει τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Το μπάσκετ στην Αμερική είναι πιο δύσκολο, οπότε το NBA».

Για το ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος: «Έπαιξα κόντρα στους καλύτερους, αλλά δεν φοβήθηκα ούτε τρομοκρατήθηκα από κάποιον. Υπήρχε ένας τύπος που με έκανε να αγχώνομαι, το όνομα του ήταν Μπέρναρ Κει. Αν δεν τον γνωρίζετε να τον ψάξετε, ο τύπος ήταν μηχανή».

Για την καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισε: «Οι Λέικερς και οι Μπουλς. Είναι δύσκολο να πω μία ομάδα. Υπήρξαν πολλές καλές ομάδες όπως και οι Πίστονς, οι Καβαλιέρς, οι Νικς. Όμως οι Λέικερς, Μπουλς και Σέλτικς είναι οι τρεις πιο δύσκολες ομάδες».

Για την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη: «Ο Ολυμπιακός ήταν η πιο δύσκολη ομάδα που συνάντησα στην Ευρώπη, αλλά και λίγο… βρώμικη. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ήταν σαν τη σύγκρουση δύο στρατών. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ήταν τρελοί, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους δικούς μας. Υπήρχε ισορροπία σ’ αυτό».

Για το πόσα χρόνια έπαιζε επαγγελματικό μπάσκετ: «Έπαιζα επαγγελματικό μπάσκετ για 17 χρόνια».

Για τη χαρακτηριστική του κίνηση: «Η χαρακτηριστική μου κίνηση στο μπάσκετ ήταν το σπιν».

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24