Κάποιες φορές ακόμα και ένας δικηγόρος μπορεί να στερεύει από επιχειρήματα. Πως; Όταν δεν επικρατεί η κοινή λογική και η πλειοψηφία αλλά «πράγματα» που μόνο εκείνος καταλαβαίνει...

Ένα από τα προσόντα που (πρέπει να) έχουν οι δικηγόροι είναι η ευφράδεια λόγου. Η ικανότητα να ξεστομίζουν με φυσικότητα αλήθειας πράγματα που ξέρουν, από τους πελάτες που εκπροσωπούν, ότι είναι ψέματα. Ωστόσο αυτή είναι η δουλειά τους, να υποστηρίζουν ακόμα και ενόχους δίχως τύψεις.

Υπάρχουν φορές ωστόσο που ακόμα και ένας δικηγόρος στερεύει από λόγια. Δεν βρίσκει να πει κάτι, ειδικά όταν γνωρίζει ότι τα επιχειρήματά του δεν πείθουν κανένα γιατί συνιστούν παραποίηση της πραγματικότητας. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, είναι γνωστός δικηγόρος. Και για άλλα είναι γνωστός αλλά ας μείνουμε στο δικηγόρος και στο κατά πόσο μπορεί να απαντήσει σε κάτι σαφές που τον ρωτούν αλλά όσο κι αν ψάξει δύσκολα βρίσκει επιχειρήματα.

Στριμώχτηκε στη γωνία και απάντηση δεν δόθηκε…

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και πλέον και της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, ρώτησε κάτι τον Τάκη Μπαλτάκο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η ερώτηση ήταν σαφής αλλά δεν πήρε και ανάλογη απάντηση, μάλλον αμηχανία εισέπραξε. «Η συγκεκριμένη επιτροπή που αποφασίζει για τόσο σημαντικά ζητήματα απαρτίζεται απο 13 μέλη. Πέντε είναι από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ανάμεσα τους εγώ που εκπροσωπώ τις ομάδες της Super League, και από και εκεί πέρα έχουμε τους εξής: Έναν που θα έπρεπε να είναι αυτή την ώρα σε αστυνομικό τμήμα και να δουλεύει αντί να παριστάνει τον Πρόεδρο της Super League 2. Δύο απο τον ΠΣΑΠΠ, τέσσερις απίθανους από τις τοπικές ΕΠΣ και εσένα κ. Μπαλτάκο. Δηλαδή οι οκτώ είτε είστε άσχετοι είτε βαλτοί και αποφασίζετε για τα εκατομμύρια που βάζουμε εμείς στη SuperLeague! Έχετε την εντύπωση ή νομίζετε ότι αυτό θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα;» Αυτό αναρωτήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά απάντηση δεν πήρε.

Μέτρησε η μειοψηφία…

Όπως επίσης δεν έχει δοθεί καμία σαφή απάντηση για πολλά άλλα σοβαρά. Π.χ. γιατί για τον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ μέτρησε η μειοψηφία ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Βόλου αναφορικά με το θέμα του αρχιδιαιτητή και όχι η πλειοψηφία της Super League που ήταν υπέρ της παραμονής του Κλάτενμπεργκ. Δεν δόθηκε επίσης σαφή απάντηση γιατί καθυστερούν να δημοσιοποιηθούν ή έστω να παραδοθούν στη Super League οι αναλυτικές λίστες μισθοδοσίας και εσόδων / εξόδων της ΕΠΟ της τελευταίας 3ετίας με συνέπεια να μεγαλώνει η καχυποψία για σπατάλες.

Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΠΟ δεν θα μείνει ήσυχη και η περίοδος των παχιών αγελάδων για τα golden boys (όχι ακριβώς boys αλλά τέλος πάντων) έχει τελειώσει και σύντομα θα κληθεί πολύς κόσμος να δώσει εξηγήσεις, σε περίπτωση που τα όσα υποπτεύονται αρκετοί επιβεβαιωθούν. Αυτό το «ντέρμπι» μόλις ξεκίνησε και έχει ένα μεγάλο φαβορί, την πλειοψηφία που θέλει πραγματικά υγιές ποδόσφαιρο και αληθινή εξυγίανση, όχι φθηνές απομιμήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24