Ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Ισάια Μάικ για ενίσχυση στη θέση «4», με φόντο την επόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός ανοίγει ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν και μία περίπτωση που ξεχωρίζει είναι εκείνη του Ισάια Μάικ. Ο 28χρονος φόργουορντ της Μπάγερν Μονάχου μπαίνει δυναμικά στο μεταγραφικό «ραντάρ» των Πειραιωτών. Με τους ανθρώπους της ομάδας να τον αξιολογούν ως… πιθανό αντικαταστάτη του Άλεκ Πίτερς.

Ο Ισάια Μάικ διαθέτει ύψος 2,03 μ. και αγωνίζεται με συνέπεια στη θέση «4». Ο ίδιος χωρίς αμφιβολία προσφέρει ενέργεια, αθλητικότητα και σημαντική συνεισφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στη φετινή σεζόν με τη Μπάγερν Μονάχου στη γερμανική λίγκα, καταγράφει 9,6 πόντους και 3,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, επιβεβαιώνοντας τη σταθερότητά του.

Η πορεία του τα τελευταία χρόνια δείχνει ξεκάθαρα ανοδική τάση. Από τη θητεία του στη Τσέμνιτζ, μέχρι τις εξαιρετικές εμφανίσεις με τη JL Μπουργκ και την Παρτιζάν, ο Καναδός φόργουορντ παρουσιάζει πολυδιάστατο παιχνίδι, με έμφαση στο σκοράρισμα, το ριμπάουντ και την άμυνα.

Στον Ολυμπιακό αναζητούν έναν παίκτη με παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Άλεκ Πίτερς, αλλά και με μεγαλύτερη αθλητικότητα. Ο Ισάια Μάικ φαίνεται να ταιριάζει στο προφίλ που θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Καθώς μπορεί να «ανοίξει» το γήπεδο, να τρέξει το transition και να δώσει λύσεις σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός.

Παράλληλα, η εμπειρία του από διαφορετικά πρωταθλήματα της Ευρώπης ενισχύει το προφίλ του ως παίκτη έτοιμου για το επόμενο επίπεδο. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο διερεύνησης, όμως το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού είναι υπαρκτό και έντονο.

Οι εξελίξεις αναμένονται, με τον Ισάια Μάικ να αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για την ενίσχυση των «ερυθρόλευκων».

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…