Τόσο για τους Άνδρες όσο και για τις Γυναίκες.

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κοινή πορεία του FINA World League και του LEN Europa Cup πήραν η LEN και η FINA. Μετά την περσινή κόντρα που οδήγησε που προήλθε από την αλλαγή σε κανονισμούς και που οδήγησε στη μη συμμετοχή της Ελλάδας και της Ιταλίας στο World League, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες οι δύο συνομοσπονδίες αποφάσισαν να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Πλέον η τελική φάση του Europa Cup θα είναι προκριματικά για το Super Final του World League, το οποίο δίνει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 σε κάθε κατηγορία.

Το σύστημα:

Γυναίκες

Στις γυναίκες δήλωσαν εννέα ομάδες συμμετοχή και χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ των 4 και των 5 ομάδων. Οι τρεις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου θα βρεθούν στο Final-6 του Europa Cup και από εκεί οι τρεις πρώτες θα κερδίσουν το εισιτήριο για το Super Final του World League.

Οι όμιλοι

Α’ Όμιλος: Ρωσία, Ρουμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Ισραήλ

Β’ Όμιλος: Γαλλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία

Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής ημερομηνίες (εντός – εκτός έδρας): 3 Νοεμβρίου, 6 Νοεμβρίου (Ελλάδα – Ρεπό), 1 Δεκεμβρίου, 4 Δεκεμβρίου, 15 Δεκεμβρίου, 18 Δεκεμβρίου, 7 Ιανουαρίου (Ελλάδα – Ρεπό), 8 Ιανουαρίου, 12 Φεβρουαρίου και 5 Μαρτίου.

Τα τελικά θα γίνουν από 28-31 Μαρτίου σε μέρος που θα προσδιοριστεί

Άνδρες

Στους άνδρες 14 ομάδες δήλωσαν συμμετοχή και χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους. Στην τελική φάση (Final-8) θα προκριθούν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου, ενώ οι τέσσερις πρώτοι της τελικής φάσης πάρουν ένα εισιτήριο για το Super Final του FINA World League. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως αν το Super Final διοργανωθεί σε ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει κερδίσει την πρόκρισή της μέσω του Europa Cup, τότε οι τρεις πρώτοι θα πάρουν την πρόκριση.

Οι όμιλοι

Α’ Όμιλος: Ρωσία, Ουγγαρία, Μάλτα, Γερμανία

Β’ Όμιλος: Ελλάδα, Ολλανδία, Ισπανία, Ουκρανία

Γ’ Όμιλος: Ιταλία, Γαλλία, Μαυροβούνιο

Δ’ Όμιλος: Ρουμανία, Σερβία, Κροατία

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 23 Οκτωβρίου, 13 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου, 29 Ιανουαρίου, 19 Φεβρουαρίου και 12 Μαρτίου και η τελική φάση 5-7 Απριλίου σε μέρος που θα προσδιοριστεί.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24