Breaking news

#menoumespiti και προσέχουμε! Η αφέλεια μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση ζωών! 

#menoumespiti και προσέχουμε! Η αφέλεια μπορεί να οδηγήσει σε αφαίρεση ζωών! 

Ο Ποκουσέφσκι αποτελεί μια ιντριγκαδόρικη προοπτική για το draft

Στις ΗΠΑ διαρκώς γράφονται κείμενα για τον Ποκουσέφσκι με το τελευταίο να προέρχεται από το leaguealertsofficial.com


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι ειναι ένας παίχτης ο οποίος φέτος πήρε ευκαιρίες και άρχισε να παίζει σε  μερικά παιχνίδια. Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Σέρβος του Ολυμπιακού δεν θα μείνει για πολύ ακόμα στον Πειραιά.

Στις ΗΠΑ διαρκώς γράφονται κείμενα για τον Πόκουσεφσκι με το τελευταίο να προέρχεται από το leaguealertsofficial.com το οποίο είχε ως τίτλο «Γιατί ο Ποκουσέφσκι έχει την πιο ιντριγκαδόρικη προοπτική στα draft του ΝΒΑ».

Αρχικά μέσα λοιπόν αναγράφεται ότι κατά το παρελθόν παίκτες που επιλέχθηκαν πιο χαμηλά από τις ομάδες της λίγκας, όπως ο Σιακάμ (27 το 2016) και ο Αντετοκούνμπο (15 το 2013), αποδείχθηκαν λίρα εκατό γνωρίζοντας όλοι πλέον την ορθότητα της επιλογής τους.
Σε αυτούς κατατάσσει τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι και ο υπογράφων του κειμένου, Ουίλντερ Άνταμς, ο οποίος αναλύει τα θετικά και τα αρνητικά του άσου του Ολυμπιακού.

Η ανάλυση λοιπόν έχει ως εξής:

«Ο Αλεξέι έχει απίστευτο συντονισμό αλλά και ρευστότητα στις κινήσεις του για το μέγεθός του, καλύτερη από κάθε παίκτη 2,15 που έχετε δει. Ειλικρινά μοιάζει με τον Κέβιν Ντουράντ στον τρόπο που κινείται για το ύψος του. Είναι σε θέση να τρέχει το παρκέ ανάλογα πως θα τον χειριστεί ο προσωπικός του φρουρός και του ταιριάζουν τα συστήματα με τον γρήγορο ρυθμό, που είναι και η κατεύθυνση των περισσότερων ομάδων του ΝΒΑ. Βλέπει καλά το γήπεδο, κάνει καλή δουλειά στην επιλογή του στις πάσες, αλλά παράλληλα μπορεί να πασάρει σε διάφορες γωνίες και ταχύτητες. Έχει κατά μέσο όρο 3,1 ασίστ στην Α2 της Ελλάδας, ένα πρωτάθλημα αρκετά αργό, που δεν τον αφήνει να είναι όσο επιθετικός θα ήθελε, κομμάτι που είναι εντυπωσιακός. Ο εξαιρετικός χειρισμός της μπάλας του δίνει την ευχέρεια να είναι πρώτος ή δεύτερος πρωταγωνιστής σε μία ομάδα.

Ένα άλλο θετικό για το παιχνίδι του είναι ότι έχει ανοδική πορεία ως shooter. Έχει καλή ισορροπία, καλή φόρμα και είχε στιγμές όπου μοιάζει με ελίτ shooter. Σουτάρει με 32,7% απο την περιφέρεια αλλά και 78% από τις βολές. Με την σωστή προπόνηση θα μπορεί να είναι εκπληκτικός στο τρίποντο στην πορεία στην καριέρα του.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ταλέντα της Ευρώπης κατά το παρελθόν,ο Ποκουσέφσκι είναι ένας καλός αμυντικός. Χρησιμοποιεί το κορμί του καλά και έχει το μήκος για να σταματάει τους αντιπάλους του σε υψηλό βαυθμό. Είχε 3.0 τάπες στο U17 με την Σερβία και 1,8 με τον Ολυμπιακό Β σε 23 λεπτά κατά μέσο όρο. Τα… ενεργά χέρια του στην άμυνα είναι και υπεύθυνα για τα 1,3 κλεψίματά του οπυ δείχνουν και την προοπτική του και την ευελιξία του ως αμυντικό»

Βέβαια εκτός από θετικά έχει και αρνητικά ο Σέρβος φόργουορντ με το κείμενο να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Η κύρια αδυναμία του είναι ότι έχει ένα λεπτό και εύθραυστο κορμί. Είναι πολύ αδύναμος για τους παίκτες του ύψους του και σίγουρα δεν έχει την δύναμη να μαρκάρει αθλητές που διαθέτουν το ίδιο μέγεθος στο ΝΒΑ. Το κορμί του πάντως δεν υποδεικνύει ότι θα μπορέσει κάποια στιγμή να ματσάρει παίκτες που παίζουν ως πάουερ φόργουορντ ή ως σέντερ. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνίζεται πιο πολύ ως σμολ φόργουορντ.

Μία ακόμα κόκκινη σημαία γι αυτόν είναι τα πολλά λάθη που υποπίπτει. Έχει 3:1,8 assist/turnover ratio που δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά τα περισσότερα λάθη του είναι αβίαστα. Παίρνει τεράστια ρίσκα στο παιχνίδι του που συχνά δεν πηγαίνουν όπως θα περίμενε και αυτός σχετικά με τις πάσες του που μερικές φορές μοιάζουν ως… παιδικές επιλογές. Η πειθαρχία του σχετικά με αυτό το κομμάτι λογικά θα βελτιωθεί με το πέρασμα των χρόνων και όσο γίνεται ακόμα καλύτερος και σοφότερος στο ΝΒΑ» για να συνεχίσει το κείμενο σχετικά με το σουτ του που ακόμα δεν είναι αξιόπιστο αλλά μπορεί στην πορεία να γίνεται αρκετά καλύτερο.

Οσο για το ποιος είναι ο Ποκουσέφσκι συνολικά και τι μπορεί να κάνει στην λίγκα; Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Είναι ταλαντούχος και ένας ωμός 7footer που έχει τα υλικά να γίνει ένας σπέσιαλ… πλάγιος στην λίγκα. Πρέπει να πάει σε έναν οργανισμό που έχει λειτουργικότητα και θα έχει την υπομονή μαζί του και δεν θα χρειαστεί να του δώσει σημαντικό λεπτά στα επόμενα χρόνια. Η επιτυχία της καριέρας του στο ΝΒΑ θα καθοριστεί από το πόσα κιλά μπορεί να βάλει στο κορμί και πόσο πειθαρχημένο μπορεί να γίνει το επιθετικό παιχνίδι του. Εάν αναπτύξει αυτά τα σημεία του παιχνιδιού του τότε μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να παραχθεί ένας σούπερ σταρ του ΝΒΑ. Εάν δεν το καταφέρει αυτό, τότε δεν θα μπορέσει να πάρει αληθινά λεπτά συμμετοχής στο ΝΒΑ».

Διάβασε επίσης