Ευλογημένος που είναι προπονητής του Ολυμπιακού και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία, δήλωσε ο Θάνος Νίκλας.

Ο τεχνικός του Θρύλου, Θάνος Νίκλας, παραχώρησε συνέντευξη στο WebRadio της ΕΟΚ και αναφέρθηκε στην τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών του μπάσκετ, για τα συναισθήματά του, αλλά και για το γεγονός ότι βρίκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θάνου Νίκλα:

Κάρτα Μέλους και Κάρτα Φιλάθλου: Έχεις δύναμή σου Ολυμπιακέ… Τον πύρινό σου κόσμο!
Κάρτα Μέλους και Κάρτα Φιλάθλου: Έχεις δύναμή σου Ολυμπιακέ… Τον πύρινό σου κόσμο!

Για τα συναισθήματά του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Τα συναισθήματα αυτήν τη στιγμή είναι στο peak. Νιώθω λίγο… άδειος από συναισθήματα, καθώς είχαμε μια επίπονη σειρά τελικών που μας έχει αφήσει μια “πικρή” αίσθηση με κάποιους τραυματισμούς που είχαμε. Είχαμε και τα αποτελέσματα της Αγγελικής που δεν ήταν καλά. Είμαστε όμως πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά και το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε».

Για τα παιχνίδια στην έδρα του Παναθηναϊκού: «Φέτος πήγαμε τέσσερις φορές στην έδρα του Παναθηναϊκού. Το πρώτο το χάσαμε στην τελευταία κατοχή, το δεύτερο στους τρεις πόντους, το 1ο ματς των τελικών στην παράταση. Σε αυτά τα παιχνίδια, όταν πάνε στις τελευταίες κατοχές, σίγουρα παίζουν ρόλο οι επιλογές, δίνει και ο κόσμος μια ώθηση. Σίγουρα το πρωτάθλημα αυτό κρίθηκε στις έδρες, πέρυσι είχαμε κάνει “break” στον Παναθηναϊκό. Όταν παίζεις σε ένα τέτοιο γήπεδο, με τόσο κόσμο και τόσο παλμό θέλεις μια προσαρμογή που εμάς μάς κόστισε στα δύο πρώτα παιχνίδια, στα οποία τελικά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Παρ’ όλα αυτά, ξέραμε ότι δεν είχαμε πιάσει τα στάνταρ μας και μετά το Κύπελλο το είχα δηλώσει ότι είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ τον Παναθηναϊκό και θα το αποδείξουμε στη συνέχεια, εννοώντας πως δεν έχουμε πιάσει τα στάνταρ μας αγωνιστικά».

Για τις πολλές διαφορετικές πρωταγωνίστριες: «Κάθε παίκτρια είναι πάρα πολύ σημαντική, όλες έχουν τον ρόλο τους και μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα. Εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ρόστερ που πραγματικά δε θα περισσεύει καμία παίκτρια και θα έχουν όλες οι παίκτριες έναν ρόλο μέσω του οποίου θα δώσουν πράγματα στην ομάδα. Οι συνθήκες με τους τραυματισμούς έφερε κάποιες παίκτριές να βγουν μπροστά και να παίξουν σαν πρωταγωνίστριες περισσότερα λεπτά. Όλες όμως είναι πρωταγωνίστριες. Συνειδητά έχουν αποδεχθεί τον ρόλο τους και το πώς μπορούν να βοήσουν την ομάδα για να είναι πρωταθλήτρια. Δεν είναι εύκολο, θέλει δουλειά στην προπόνηση και επικοινωνία με τις ίδιες παίκτριες. Στο τέλος όμως κι εκεί που δεν πηγαίνουν τα πράγματα σύμφωνα με το πλάνο, βγαίνει και η προσωπικότητα του ίδιου του παίκτη, ότι αρνείται να χάσει. Η πνευματική προετοιμασία είναι το σημαντικότερο κομμάτι για να είναι ο οποιασδήποτε έτοιμος όσο και να παίξει».

Για τη δήλωση που έκανε μετά τον πέμπτο τελικό: «Νομίζω ότι δεν είμαι ο καθ’ αυτόν αρμόδιος για να απαντήσω αν είμαι καλός προπονητής ή όχι. Εγώ για τον εαυτό μου δε μου αρέσει να μιλάω, αλλά νιώθω σίγουρος και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι καθημερινά να δουλεύω, να γίνομαι καλύτερος και να προσπαθώ να βελτιώσω την ομάδα μου. Φυσικά ήταν λίγο πειρακτικό το σχόλιο, γιατί όσο έρχονται οι νίκες είσαι κάλος προπονητής, όσο όχι υπάρχει αμφισβήτηση. Εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια ομάδα, αλλάξαμε πρόσωπα, θέλαμε λίγο τον χρόνο μας. Στην αρχή ενδεχομένως, λόγω και των τραυματισμών που είχαμε, δεν αποδίδαμε το μπάσκετ που θέλαμε και τα αποτελέσματα δεν ήταν θελκτικά για τον κόσμο, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν μείναμε συγκεντρωμένοι, καταφέραμε να βελτιωθούμε και να κατακτήσουμε τον βασικό στόχο της ομάδας. Εγώ νιώθω μια χαρά με τον εαυτό μου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Για το ότι είναι προπονητής του Ολυμπιακού: «Σε αυτήν την ηλικία που είμαι, θεωρώ ευλογία το να βρίσκομαι σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό απ’ την άποψη ότι είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ που αγωνίζεται στην Ευρώπη και που πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα. Έχω όλα όσα χρειάζομαι για τη δουλειά μου καθημερινά, δε μας λείπει τίποτα απολύτως όσον αφορά τις συνθήκες δουλειάς. Για έναν προπονητή όταν έχει όλα αυτά τα εφόδια, παίκτριες, ρόστερ, υλικό, φυσιοθεραπευτές, γιατρούς, μόνο τύχη το θεωρεί αυτό για τη δουλειά του. Από ‘κει και πέρα, τυγχάνει να έχω και την εμπιστοσύνη της διοίκησης και αυτό με κάνει επίσης πολύ χαρούμενο. Είμαι ευγνώμων για ό,τι “έχω” καταφέρει μέχρι στιγμής. Δουλεύω καθημερινά για την ευκαιρία που μου έχει δοθεί και προσπαθώ να την κάνω καλύτερα μέρα με τη μέρα και να την επαναλαμβάνω».

Για την ευρωπαϊκή πορεία των ελληνικών ομάδων: «Το κομμάτι της Ευρώπης δυστυχώς για εμάς δεν είναι πολύ εύκολο, ο συναγωνισμός και ο ανταγωνισμός απέναντι σε ομάδες με κορυφαία πρωταθλήματα ή με παραπάνω ξένες μάς φέρνει λίγο πίσω. Γενικά σαν χώρα είμαστε λίγο πίσω, αθλητικά κυρίως. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες εκτός συνόρων, τις οποίες πρέπει να τις βελτιώσουμε με τα χρόνια, να μικρύνουμε την “ψαλίδα”. Η Εθνική έχει κάνει πολύ καλά βήματα τα τελευταία χρόνια με το πώς στέκεται στις ευρωπαϊκές παρουσίες, αλλά αυτό πρέπει να μετουσιωθεί και σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και να δημιουργήσουμε πιο ανταγωνιστικές ομάδες για την Ευρώπη γενικότερα».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24