Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού και ο προπονητής Θάνος Νίκλας παραχώρησε δηλώσεις.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας, για τρίτη διαδοχική σεζόν και όγδοη συνολικά, αναδείχθηκε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού! Μετά τη κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου, ο Θάνος Νίκλας παραχώρησε δηλώσεις, λέγοντας αναλυτικά ότι: «Είναι μια στιγμή που οι σκέψεις μου δεν είναι συγκροτημένες, πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα κορίτσια. Παρά τα προβλήματα μέσα στη χρονιά, παρά τους τραυματισμούς, ακόμα και στο σημερινό παιχνίδι, είχαν ένα πράγμα μέσα στο μυαλό τους, ότι αξίζουν αυτό το πρωτάθλημα, ότι είναι καλύτερη ομάδα και πρέπει να το δείξουν. Οι συνθήκες δεν μας βοήθησαν να παίξουμε όπως θέλαμε επιθετικά, οπότε η τακτική μας επικεντρώθηκε αμυντικά και στο πως θα σταματήσουμε τον Παναθηναϊκό. Είναι μια τεράστια επιτυχία, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια τεράστια επένδυση φέτος, διεκδικώντας το νταμπλ. Όλη τη χρονιά, υπήρχε μια μεγάλη αμφισβήτηση, ότι μάλλον δεν παίζουμε καλά, μάλλον δεν είμαι αρκετά καλός για αυτή την ομάδα. Δεν ξέρω αν είμαι αρκετά καλός ή δεν είμαι. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι είμαι ευτυχισμένος που ανήκω σε μια μεγάλη οικογένεια, σε μια μεγάλη ομάδα, που σε κάθε δύσκολο παιχνίδι, σε κάθε δυσκολία, βγάζει την καρδιά της μπροστά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Θέλω να αφιερώσω αυτό το πρωτάθλημα, πέρα από όλα τα κορίτσια, στις τραυματίες μας, την Βίτολα, την Νικολοπούλου, την Σπυριδοπούλου, να τους ευχηθώ περαστικά. Σίγουρα, οι επόμενες μέρες θα είναι καλύτερες, καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο».

Τα κορίτσια του Θρύλου, παρά τα πολλά αγωνιστικά τους προβλήματα, νίκησαν με 61-45 τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 και κατέκτησαν την κορυφή της Ελλάδας, παίζοντας εξαιρετική άμυνα!

Στην κατάμεστη αίθουσα 5 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οι «ερυθρόλευκες», που αγωνίστηκαν για άλλη μία φορά χωρίς την Βίτολα, ενώ «έχασαν» με τραυματισμούς την Νικολοπούλου και την Σπυριδοπούλου, πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση (προηγήθηκαν με +21) και με καρδιά πρωταθλητή και MVP την Τόμπιν, «πήραν» τον τελευταίο τελικό (3-2) κόντρα στις «πράσινες», κατακτώντας θριαμβευτικά το όγδοό τους πρωτάθλημα!

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24