Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών έκλεισαν τις φιλικές αναμετρήσεις με μία ακόμα νίκη.

Οι “ερυθρόλευκες” επικράτησαν στο Μοσχάτο με 62-55 την αντίστοιχη ομάδα της Ελευθερίας και “έκλεισαν” θετικά τις φιλικές αναμετρήσεις πριν την πρεμιέρα της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας με την BLMA στην Χαλκίδα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης “άνοιξε” το ροτέισον δίνοντας χρόνο σε όλες τις αθλήτριες ενώ πειραματίστηκε και σε πολλούς διαφορετικούς σχηματισμούς.

Οι Νικολοπούλου, Τόμας, Γέμελος, Σωτηρίου και Γκρέιβς ήταν η αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού που παρότι ξεκίνησε δυναμικά, βρέθηκε να προηγείται με μόλις 3 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (15-18). Με την ίδια διαφορά έκλεισε και το ημίχρονο (34-37) σε μία περίοδο που οι πόντοι των δύο ομάδων ήταν αρκετά κοντά καθ’ όλη την διάρκεια του δεκαλέπτου.

Στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, τα κορίτσια της Ελευθερίας έφτασαν σε σημείο να ισοφαρίσουν τον Ολυμπιακό αλλά με ένα “ξέσπασμα” από τις “ερυθρόλευκες”, η διαφορά αυξήθηκε στο +6 (43-49), χωρίς αυτό να είναι, όμως, το τελικό σκορ του προτελευταίου δεκαλέπτου, με το +3 να είναι πάλι και στο τέλος της 3ης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο, με ένα ξαφνικό σερί 7-0, ο Ολυμπιακός “ξέφυγε” με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό η αντίστοιχη της Ελευθερίας και το σκορ να τελειώνει στο 62-55.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 34-37, 48-51, 55-62

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Γέμελος 8 (2), Γιουρτσένκοβα 7, Γκρέιβς 17, Σταμολάμπρου 2, Νικολοπούλου 2, Σωτηρίου 10 (2), Τόμας 12 (2), Αυτζή 2, Σταμάτη 2, Κοσμά, Λούκα.