Ο διευθυντής του δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Νάνος αναφέρθηκε στον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά.

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συναντά τον Ολυμπιακό σε μια κοινή αθλητική πρωτοβουλία, μέσα από τη διοργάνωση του «Youth Football Tournament» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου θα υλοποιηθεί από τη Μονάδα Ένταξης και Υποστήριξης και την ομάδα των Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας και θα συμμετέχουν 40 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίας 15-17 ετών, καθώς και ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Τα σαράντα παιδιά προέρχονται από το Αφγανιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, το Μπαγκλαντές, τη Γουϊνέα, τη Λιβερία, τη Σομαλία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μάλι, την Αϊτή, το Καμερούν, τη Σιέρα Λεόνε, την Αίγυπτο και τη Συρία.

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Φορτούνη!
Το αποχαιρετιστήριο βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Φορτούνη!

Το τουρνουά απευθύνεται σε ασυνόδευτους ανήλικους με σκοπό να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα. Να σημειωθεί πως τη διοργάνωση θα δουν τη Δευτέρα 29/5 και εκπρόσωποι 35 ευρωπαϊκών ομάδων, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ECA στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Ο διευθυντής του δικτύου Σχολών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βασίλης Νάνος αναφέρθηκε στον τρόπο διεξαγωγής του τουρνουά:

«Οι σχολές αναπνέουν κοινωνική ευθύνη όπως και η ακαδημία μας. Δε θα μπορούσαμε να μην αγκαλιάσουμε αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία και να δώσουμε χαρά σε όλα αυτά τα παιδιά. Για αυτό σχεδιάσαμε ένα ποδοσφαιρικό πρόγραμμα με σκοπό τα παιδιά να παίξουν μπάλα.

Έχουμε σχηματίσει οκτώ μικτές ομάδες με παιδιά από την ακαδημία και τις σχολές μας. Η διάρκεια κάθε αγώνα θα είναι 20 λεπτά. Συνολικά θα δώσουν πέντε παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός θα παρέχει σε όλα τα παιδιά την επίσημη εμφάνιση της ομάδας, ειδικά δώρα, ειδικές βραβεύσεις σε παιδιά τα οποία θα ξεχωρίσουν για το ήθος τους και το fair play.

Ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία στο όμορφο τουρνουά που θα γίνει τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24