Όλα όσα είπε ο Λιόλιος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε για τις προεπιλογές της Ελλάδας για το προσεχές Μουντομπάσκετ, το πόσο αλλάζουν οι καιροί, αλλά και το γεγονός ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να αγωνιστεί πάρα πολύ στο Παγκόσμιο.

Διαβάστε όσα είπε:

Προκλητική Τζόουνς, βάζει «μπαρούτι» στο ντέρμπι!
Προκλητική Τζόουνς, βάζει «μπαρούτι» στο ντέρμπι!

«Θα έχουμε κάποιες απουσίες από στελέχη που υπηρετούσαν την Εθνική ομάδα, τον Σλούκα, τον Καλάθη και τον Ντόρσεϊ, που αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι μας αλλά φέτος δεν θα είναι μαζί μας. Επειδή μιλάμε για την Εθνική ομάδα και δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε ερωτηματικά, ούτε παραφωνίες, θέλουμε να κάνουμε κάποια πράγματα ξεκάθαρα: Η Εθνική ομάδα είναι όλων των Ελλήνων. Είναι η ομάδα των Ελλήνων. Ο Κώστας Σλούκας εδώ και καιρό μας είχε πει ότι θέλει να ξεκουραστεί, είναι απόλυτα σεβαστό. Μετά από τόσες υποχρεώσεις και με δεδομένο έναν τραυματισμό που έχει θέλησε να ξεκουραστεί. Δε φεύγει από την Εθνική ομάδα, κάνει διάλειμμα. Θα μας λείψει, ωστόσο το σεβόμαστε και τον ευχαριστούμε.

Οι εποχές αλλάζουν, τα πρωταθλήματα που συμμετέχουν οι παίκτες γίνονται πιο ανταγωνιστικά, το κορμί καταπονείται περισσότερο. Είναι τίμιο, είναι δίκαιο και το σεβόμαστε. Ομοίως, και ο Νικ Καλάθης. Θέλησε να κάνει ένα διάλειμμα, να ξεκουραστεί, να φτιάξει έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε μέσα στη σεζόν. Οι αθλητές γνωρίζουν το σώμα τους. Δε θα βοηθούσε όσο θα ήθελε. Θα τους θέλαμε κοντά μας, αλλά είναι σεβαστό. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ζήτησε να μην είναι, παρότι του το ζητήσαμε. Για οικογενειακούς λόγους, αλλά και για έναν τραυματισμό στη μέση που τον ταλαιπωρεί.

Η Εθνική ομάδα δεν είναι οργανισμός που έχει ετήσια διάρκεια. Η Εθνική ομάδα είναι αυτοδιάθεση και προσφορά. Καλέσαμε παίκτες που θέλουν να είναι ψυχή τε και σώματι έτοιμοι. Υπάρχει ένα σύνολο παικτών με εμπειρία, αλλά και με νέους παίκτες που θα πάρουν ευθύνες στην Εθνική. Η Εθνική ομάδα εκπροσωπεί το σύνολο της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή με αυτούς τους παίκτες που έχουν επιλεγεί, θα εκπροσωπηθούμε στο Παγκόσμιο, ενωμένοι για να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η Εθνική πάντα μας κάνει περήφανους.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το τεχνικό επιτελείο. Υπάρχουν αθλητές που βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας, όπως ο Παπαπέτρου και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης θέλει πολύ να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Ελλάδας. Η ψυχή του και το πνεύμα του είναι μαζί μας. Βρίσκεται και αυτός σε στάδιο αποθεραπείας. Μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε την κατάστασή του και θα την αξιολογούμε. Κάνει υπέρβαση. Η θέλησή του είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι φανταζόμαστε. Πάνω από όλα προέχει η υγεία των αθλητών και όταν φύγει η αποστολή πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι.

Η διαδικασία των κλήσεων έχει να κάνει με αυτούς που θέλουν να είναι μαζί μας. Η δωδεκάδα έχει να κάνει με την εξέλιξη. Αν παίρναμε αποφάσεις πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας δεν θα διαλέγαμε 22 παίκτες, αλλά 12. Σημασία έχει να φύγουμε όλοι μαζί ως ομάδα και να γυρίσουμε ως ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω από όλους.

Ζητώ τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων και την ενότητα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημασία έχει πέρα από περηφάνια να γυρίσουμε και χαρούμενοι. Χρειαζόμαστε μαζί μας όλους τους Έλληνες. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές που δήλωσαν το παρών σε αυτή την προσπάθεια και το προπονητικό επιτελείο. Η Εθνική Ομάδα είναι αγάπη, είναι θυσία.

Το παιχνίδι με τη Σλοβενία είναι ένα παιχνίδι που σημαδεύεται με τη βράβευση του Νίκου Γκάλη, του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα. Άλλαξε το νοοτροπία μιας ολόκληρης γενιάς, μιας ολόκληρης χώρας. Θέλουμε να δείξουμε την ενότητα παρόντος, παρελθόντος και μέλλοντος. Δεν φαίνεται μόνο από τη βράβευση, αλλά και από τις κλήσεις που έγιναν. Έχουμε ένα συναρπαστικό καλοκαίρι. Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο.

Ήταν εξαιρετικά συγκινητική η στιγμή όταν ανακοινώσαμε στον Νίκο Γκάλη ότι θα τον βραβεύσουμε. Το δέχτηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση. Ήταν εξαιρετικός αθλητής, αλλά είναι και εξαιρετικός άνθρωπος, με ήθος, αρχές και αξίες. Η τιμή θα είναι η δική μας τη στιγμή που θα τον βραβεύουμε και τη στιγμή που η φανέλα του θα ανέβει στο ΟΑΚΑ. Το μπάσκετ είναι πολύ ψηλά στη συνείδηση του κόσμου και η ευθύνη που φέρουμε είναι τεράστια.

Είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα μας εκπροσωπήσει επάξια, όποια παιδιά και αν είναι εκεί. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους μας, πάνω από τις ομάδες, είναι όλων των Ελλήνων. Η μέγιστη καταξίωση για έναν αθλητή, οποιουδήποτε αθλήματος, είναι με την Εθνική ομάδα. Τίποτα να μην έχεις κερδίσει σε συλλογικό επίπεδο, θα θυμάσαι για πάντα μια επιτυχία με την Εθνική. Αν έχεις πάρει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο και δεν έχεις καταφέρει κάτι με την Εθνική ομάδα, πάντα κάτι θα σου λείπει.

Ο Γιάννης ζητά και το δείχνει με την παρουσία του εδώ μαζί μας. Θέλει να υπηρετήσει τους Έλληνες, θέλει να είναι μαζί μας, να τραγουδήσει τον ύμνο. Αυτό είναι σίγουρο. Όμως θα πρέπει να είναι σίγουρο πως θα είναι μαζί μας όχι μόνο με την ψυχή του, αλλά και το κορμί του. Αυτή τη στιγμή οι αθλητές που έχουν κληθεί θα μας εκπροσωπήσουν και είμαι περήφανος γι’ αυτούς.

Η γροθιά έχει σημασία, η γροθιά διαλύει τα πάντα. Η γροθιά νικάει, όχι τα δάκτυλα μεμονωμένα. Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι. Εμείς θα είμαστε. Αυτό είναι σίγουρο. Η ομοσπονδία, το τεχνικό τιμ, οι παίκτες, αλλά θέλω και τους φιλάθλους μας. Του δημοσιογράφους. Να βγάλουμε θετική ενέργεια. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Όταν παίζει η Εθνική ομάδα ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος. Τελεία.

Το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Νέων ήρθε στην παράταση. Ήρθε από ένα σουτ, το οποίο μπορεί και να χάνουμε. Σημασία έχει η εικόνα. Αυτό θέλουμε. Το σύνολο. Έδειξαν τα παιδιά τι καταφέρνει μια ομάδα όταν είναι σύνολο. Αυτή η εθνική ομάδα, παίζοντας με ψυχή και ενωμένη, έδειξε το δρόμο για όλες τις εθνικές. Ακόμα και στην Εθνική αντρών. Έδειξαν τι είναι ήθος. Τι είναι ένωση. Τι σημαίνει να παίζει ο ένας για τον άλλον. Δεν είναι επιτυχία της ΕΟΚ η U20. Αλίμονο! Τι προλάβαμε να κάνουμε σε δύο χρόνια; Η επιτυχία ήταν των αθλητών και του τιμ. Εμείς βήμα-βήμα πάμε να φτιάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη νοοτροπία θα έχει και η Ανδρών στο Παγκόσμιο. Το τιμ και οι παίκτες είναι οι κατάλληλοι για να το υπηρετήσουν. Θα φύγουμε όλοι μαζί από τη Μανίλα και θα γυρίσουμε όλοι μαζί ως ομάδα. Το μήνυμα είναι η ενότητα. Αυτός είναι ο στόχος της διοίκησης της ΕΟΚ. Μπορεί να κάνουμε λάθη ή παραλείψεις, αλλά ο στόχος είναι να πάμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα και θα το υπηρετούμε μέχρι τέλους».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24