Κύριος Μπένετ και λοιπό σύστημα εξυγίανσης έχουν αραδιάσει ένα σωρό αρλούμπες και αύριο είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη συνάντηση.

Μήπως ο κ. Μπένετ τα έχει τελείως χαμένα και δεν έχει αποδεχτεί την απόλυτη αποτυχία της αποστολής του;

Πρώτη ανακοίνωση:

Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL1 κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:
«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:
«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα.

Δεύρερη ανακοίνωση:

Σχετικά με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ γνωστοποιούνται τα ακόλουθα.

Ο αρχιδιαιτητής κ. Μπένετ είναι απολύτως ανυποχώρητος, ότι μόνο σε δύο από τους τρεις αγώνες play-off θα ορίζονται ξένοι διαιτητές.
2. Ο κ. Μπένετ θεωρεί ότι είναι αδύνατον να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη, λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
3. Οι ελίτ διαιτητές στην UEFA είναι μόνο 26 (27 με τον κ. Σιδηρόπουλο) και όλοι αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλέον των εθνικών τους πρωταθλημάτων, άρα η διαθεσιμότητα έλευσης ελίτ διαιτητών είναι πάρα πολύ περιορισμένη.

Λόγια και ανακοινώσεις δίχως ουσία, ειδικές μόνο για τις εντυπώσεις, τις οποίες όμως οι Μπένετ, Μπαλτάκος, ΕΠΟ, ΚΕΔ και το γενικότερο σύστημα «εξυγίανσης» και των «εξυγιαντών», έχουν ήδη χάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και καθώς αύριο Δευτέρα είναι η συνάντηση των ομάδων με τις «αρχές» του ποδοσφαίρου, αναρωτιόμαστε… Και τι έχει να πει ο Μπένετ που δεν το ξέρουμε ήδη; Τι νέο μπορεί να φέρει στο τραπέζι των συζητήσεων;

Εδώ δεν μπορεί να βρει διαιτητές επί σχεδόν ένα πρωτάθλημα… Και οι δικαιολογίες, τις οποίες προβάλλει, είναι κωμικές. Τι ακριβώς έχει να προτείνει; Τι μπορεί να έχει να πει, όταν για παράδειγμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον ρωτήσει ευθέως, για ποιο λόγο δεν φέρνει κορυφαίου επιπέδου διαιτητές, αλλά δευτεράντζες, αμφιβόλου ποιότητας; Θα αναμασήσει ότι… «θεωρεί ότι είναι αδύνατον να έρχονται τρεις ξένοι διαιτητές κάθε Κυριακή και Τετάρτη, λόγω των υποχρεώσεών τους στα εθνικά και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα»; Ή μήπως ότι «ελίτ διαιτητές στην UEFA είναι μόνο 26 (27 με τον κ. Σιδηρόπουλο) και όλοι αγωνίζονται σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλέον των εθνικών τους πρωταθλημάτων, άρα η διαθεσιμότητα έλευσης ελίτ διαιτητών είναι πάρα πολύ περιορισμένη»; Γιατί αν είναι να πει πάλι αυτά, τότε ποιο το νόημα της συνάντησης;

 

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24