Η ΕΠΟ θα πρέπει να πληρώσει 500.000€ για παράνομη απόλυση, σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου!

Το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο με απόφασή του τον Σεπτέμβριο του 2023 απέρριψε ως κατ’ ουσίαν αβάσιμη την έφεση της ΕΠΟ κατά την Πρωτόδικης απόφασης και δέχθηκε ότι η απόλυση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή, Ν. Κολιολιού, τον Ιούλιο του 2021, ήταν άκυρη επειδή δεν αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των απολύσεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Στο σκεπτικό της πρωτόδικής απόφασης αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι ο Κολιολιός αποζημιώθηκε από την ΕΠΟ σα να ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου, το θέμα της απόλυσής του δεν τέθηκε από τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ (δηλαδή τον Ιάκωβο Φιλιππούση) στην Εκτελεστική Επιτροπή, προκειμένου τα μέλη της ν’ αποφασίσουν αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή του.

Αντί της ενδεδειγμένης πρακτικής, ο Φιλιππούσης ανέγνωσε στην Εκτελεστική Επιτροπή τα ονόματα μόνο των υπαλλήλων της ΕΠΟ, για τους οποίους πρότεινε την ανανέωση της σύμβασής τους, αλλά απέφυγε να αναγνώσει το όνομα του Κολιολιού.

Πλέον, τίθεται θέμα απόδοσης ευθυνών στον Φιλιππούση και σε κάθε άλλον υπαίτιο μέσω της λειτουργίας των θεσμών της ΕΠΟ, ήτοι η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για παραβίαση του καταστατικού αλλά και σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να αποφανθεί η Δικαιοσύνη περί τυχόν διάπραξης αδικημάτων, όπως αυτό της απιστίας, εφόσον με πράξεις ή παραλείψεις ζημίωσε την ΕΠΟ.

Δείτε την απόφαση του Άρειου Πάγου:

apofasiAreiosPagosEpo

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24