Τι δήλωσε ο μεγαλοδικηγόρος.

Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, με την έναρξη της διαδικασίας ζήτησε την εξαίρεση της προέδρου, ενώ άφησε υπόνοιες μεροληψίας για την ίδια. Ο κ. Κούγιας υπογράμμισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρξε άρνηση κλήτευσης μαρτύρων για την εξέτασή τους, απόρριψη αιτημάτων για επανεξέταση μαρτύρων και για διαβίβαση νέων στοιχείων.

«Ήδη από την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης η πρόεδρος αρνήθηκε την κλήση προς κατάθεση σειράς σημαντικών μαρτύρων, την προσκόμιση των τριμηνιαίων καταστάσεων φαρμάκων. Μολονότι στην πορεία της δίκης προέκυψαν και αλλά αιτήματα, όπως η επανεξέταση μαρτύρων, γονιδιακός έλεγχος, νέες τοξικολογικές εξετάσεις, η πρόεδρος προέβη στις συμπεριφορές ενδεικτικές της αμεροληψίας της», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Συνέχισε λέγοντας, ότι η πρόεδρος στέρησε από την υπεράσπιση την εξέταση τριών σημαντικών μαρτύρων, ενώ ρωτούσε τους μάρτυρες για τη συναισθηματική κατάσταση της κατηγορούμενης και τις αντιδράσεις της.

«Τις ρωτούσε αν ήταν ψύχραιμη ή εκδηλωτική κι αν κατά τη γνώμη των νοσηλευτριών η κατάληξη του παιδιού ήταν αναμενόμενη. Ρωτούσε για ιατρικά θέματα τις νοσοκόμες. Υπέβαλλε ερωτήματα για την ιστολογική έκθεση του κ. Θεοχάρη, στον ιατροδικαστή Μπουζιάνη και στον καθηγητή Ράικο, από τις καταθέσεις των οποίων προέκυπτε η ανάγκη κλήσης του κ. Θεοχαρη για να καταθέσει. Όμως, απέρριψε το σχετικό αίτημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της κατηγορούμενης.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για επηρεασμό του δικαστηρίου από εκείνη και τόνισε ότι απορρίφθηκε το αίτημα του για επανεξέταση του καθηγητή Ράικου.

«Σας είπα ότι έχω να κάνω θεραπεία κι εσείς είπατε ότι δε θα τον ξαναφέρετε το μάρτυρα. Ποιος είστε; Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να το κάνει αυτό! Τολμώ να το πω… να μη σας τύχει ποτέ αυτό το πράγμα. Είναι ανήθικο» είπε ο κ. Κούγιας σε έντονο ύφος, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε «επιστημονικό απατεώνα», «συνταξιούχο φοιτητή» τον Νίκο Ράικο, προκαλώντας τον να του κάνει μήνυση.

«Να πάει στο διάολο η κατηγορούμενη. Η Δικαιοσύνη είναι το θέμα. Έχει καταρρακωθεί. Είναι κράτος δικαίου αυτό που ζούμε; Τη συνέλαβαν χωρίς τίποτα. Κι έβγαινε ο υπουργός και πανηγύριζε. Και έβγαιναν στις κωλοεκπομπές και καταδίκαζαν. Μόλις ακούγεται το επώνυμό της, ούτε η αδελφή της δε μπορεί να βρει δουλειά».

Το ξέσπασμα του κ. Κούγια προκάλεσε η «προσπάθεια» της προέδρου, όπως είπε, να αρχίσει η απολογία της κατηγορουμένης, ενώ ο ίδιος ετοίμαζε το αίτημα εξαίρεσή της.

Πρόεδρος: Όταν ετοιμαστείτε μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση εξαίρεσης, μέχρι τότε να ξεκινήσει η απολογία…

Κούγιας: Της απαγορεύω να απαντήσει σε ερωτήσεις σας. Ο Θεός της κυρίας κατηγορούμενης είμαι εγώ. Εγώ κατευθύνω τη συνείδηση της σε αυτό το στάδιο. Ο κουραν της υποθέσεως είμαι εγώ. Η κυρία κατηγορούμενη δεν απολογείται, θέλω το χρόνο να τη συντάξω με επιμέλεια.

 

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24