Με αργούς ρυθμούς αποδίδει το lockdown υποστήριξε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Με αργούς ρυθμούς αποδίδει το lockdown υποστήριξε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Το lockdown αποδίδει με αργό ρυθμό. Έχει πολλούς αντιπάλους» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ξεχωρίζοντας μεταξύ των «αντιπάλων» του το κρύο, «το οποίο αυξάνει την μεταδοτικότητα» αλλά και την κόπωση του κόσμου, «που δεν εφαρμόζει όπως θα έπρεπε στα μέτρα.

Σχετικά με τη χθεσινή μείωση κρουσμάτων και θανάτων ήταν σαφής. «Μικρή η χθεσινή μείωση. Όσο λιγότερους διασωληνωμένους έχουμε, τόσο καλύτερα. Είχαμε 1200 κρούσματα χθες που ήταν Σάββατο και δεν πάνε πολλοί για έλεγχο. Δεν είμαι τρομερά αισιόδοξος. Είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Δυστυχώς συνηθίσαμε τόσο πολύ στο να πεθαίνουν 60-70-80-100 έλληνες την ημέρα από κορωνοϊό που μας έγινε σαν κάτι φυσιολογικό. Όχι, είναι υπερβολικό το νούμερο των 68. Θέλουμε αυτό το νούμερο (σ.σ. αριθμός νεκρών) να μειώνεται μέρα με τη μέρα. Αυτή είναι η ελπίδα μας».

Σχετικά με το εμβόλιο, εξήγησε πως η χορήγησή του, μειώνει κατά 95% τις πιθανότητες να νοσήει κάποιος από κορωνοϊό. «Αν κάποιος βρίσκεται στο 5% που θα νοσήσει, θα νοσήσει ελαφρά, αλλά δεν θα πάει στο νοσοκομείο ή σε μονάδα».

Ακόμα, σημείωσε ότι μετά την πρώτη δόση του εμβολίου η αποτελεσματικότητα είναι πάνω από 60% ενώ «το εμβόλιο γρίπης έχει αποτελεσματικότητα 40-60% κάθε χρόνο».

Ενώ σχετικά με τα φάρμακα, σχολίασε ότι «η ελπίδα να βρεθεί μαγικό φάρμακο το οποίο θα το παίρνω και θα λύνεται το πρόβλημα του κορωνοϊού δεν υπάρχει».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, χαρακτήρισε το εμβόλιο «ελπίδα αλλά όχι άμεση».

«Θα πάρει κάποιους μήνες να εμβολιαστούν αρκετοί ώστε να φτάσουμε σε επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού» επισήμανε, λέγοντας πως όσοι εμβολιάζονται μετά από 4-5 εβδομάδες θα αναπτύσσουν ανοσία, ενώ προέβλεψε ότι σε δύο μήνες θα υπάρξει μείωση στις διασωληνώνεις.

Την ίδια στιγμή, τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι, μεταξύ των οποίοων και και οι νέοι. «Όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε, γιατί όλοι κινδυνεύουμε».

Τέλος, χαρακτήρισε τα – υπό ανάπτυξη- φάρμακα έναντι του κορωνοϊού «συμπληρωματικά του εμβολίου».

πηγή: megatv.com

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24