Στις 4 Μαΐου θα καταργηθεί το 13033!

Δευτέρα 4 Μαΐου, μία ημερομηνία ορόσημο καθώς τότε θα καταργηθεί το sms στο 13033! Έτσι θα μπορούμε να βγούμε έξω χωρίς να πρέπει πρώτα να έχουμε στείλει το sms.

Αυτό σηματοδοτεί και το άνοιγμα ορισμένων καταστημάτων τα οποία, φυσικά, θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες καθώς ο έλεγχος θα αυστηροποιηθεί!

Εγκαίνια με Μαρινάκη & Μώραλη για το «American Space Piraeus Pop-Up» στο Καραϊσκάκη
Εγκαίνια με Μαρινάκη & Μώραλη για το «American Space Piraeus Pop-Up» στο Καραϊσκάκη

Τα καταστήματα τα οποία ενδέχεται να ανοίξουν, είναι:

  • Κομμωτήρια 

Τα κομμωτήρια φαίνεται πως θα ανοίξουν σύντομα, όμως ιδιαίτερη κουβέντα έχει γίνει λόγω του πιθανού συνωστισμού. Γι αυτό το πιο βασικό είναι η τήρηση των ραντεβού και την αποφυγή συνωστισμού.

  • Σχολεία

Τα σχολεία όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσουν και πάλι την λειτουργία τους. Πρώτα τα δημοτικά, μεταξύ 11-18 Μαΐου, που έχουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα ανοίξουν τα Γυμνάσια, ενώ για τα Λύκεια όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει ειδική μέριμνα και να επιστρέψει στα θρανία μόνο η Γ Λυκείου, λόγω πανελληνίων! Βέβαια ενδέχεται να πάρει παράταση η σχολική χρονιά και να αρχίσει πάλι πιο νωρίς από το συνηθισμένο, ώστε να καλυφθεί όλη η ύλη!

  • Ξενοδοχεία – Καταλύμματα

Τα ξενοδοχεία ενδέχεται να ανοίξουν στο διάστημα μεταξύ 15 Ιουνίου ως 15 Ιουλίου τα δωδεκάμηνης διάρκειας και από 1 Ιουλίου τα υπόλοιπα. Βέβαια αυτές οι ημερομηνίες θα πρέπει να συμφωνηθούν εντός της ΕΕ λόγω των πτήσεων όπου έρχονται οι τουρίστες!

  • Καφετέριες – μπαρ

Τελευταία θα ανοίξουν οι καφετέριες και τα μπαρ. Όμως υπάρχουν δύο εκδοχές.

Πρώτον, θα ανοίξουν μεταξύ 11 – 18 Μαΐου, όσα έχουν εξωτερικούς χώρους,  μειώνοντας, φυσικά, της πιθανότητες του συνωστισμού και το δεύτερο θα ανοίξουν τον Ιούνιο.

  • Μετακίνηση εκτός νομού

Η απαγόρευση της κίνησης εκτός νομού κύριας κατοικίας θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 11 Μαΐου και έως τότε θα έχει επανεξεταστεί η κατάσταση.

Φυσικά, όλα θα κριθούν από τις συσκέψεις της ερχόμενης εβδομάδας!

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24