Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστας Καραπαπάς,, μίλησε κατά τη διάρκεια του «Youth Football Tournament».

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συναντά τον Ολυμπιακό σε μια κοινή αθλητική πρωτοβουλία, μέσα από τη διοργάνωση του «Youth Football Tournament» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου θα υλοποιηθεί από τη Μονάδα Ένταξης και Υποστήριξης και την ομάδα των Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας και θα συμμετέχουν 40 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίας 15-17 ετών, καθώς και ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Τα σαράντα παιδιά προέρχονται από το Αφγανιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, το Μπαγκλαντές, τη Γουϊνέα, τη Λιβερία, τη Σομαλία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μάλι, την Αϊτή, το Καμερούν, τη Σιέρα Λεόνε, την Αίγυπτο και τη Συρία.

Η τελευταία προπόνηση του Θρύλου πριν τη Φράιμπουργκ! (pics & vid)
Η τελευταία προπόνηση του Θρύλου πριν τη Φράιμπουργκ! (pics & vid)

Το τουρνουά απευθύνεται σε ασυνόδευτους ανήλικους με σκοπό να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα. Να σημειωθεί πως τη διοργάνωση θα δουν τη Δευτέρα 29/5 και εκπρόσωποι 35 ευρωπαϊκών ομάδων, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ECA στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστας Καραπαπάς, τόνισε:

«Να σας καλωσορίσω όλους εδώ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στο σπίτι του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός όπως γνωρίζετε είναι η μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα της Ελλάδας, με εκατομμύρια ακολούθων και πιστών φιλάθλων και έχουν κάνει την ομάδα ως τη μεγαλύτερη οικογένεια αριθμητικά στη χώρα.

Από το 2010 ο Ολυμπιακός, πέρα από τις αθλητικές υποδομές όπου φιλοξενεί χιλιάδες παιδιά στις ακαδημίες του σε όλο τον κόσμο, γιατί έχουμε ακαδημίες σε όλες τις Ηπείρους, έχει κάνει μία στροφή στην προσφορά. Αυτό έγινε με εντολή και βάσει του οράματος που έχει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκης, ο ηγέτης του συλλόγου, ο οποίος θεωρεί πως αυτή η τεράστια αγάπη που παίρνει ο σύλλογος για τα αθλητικά του κατορθώματα πρέπει να την επιστρέφει στην κοινωνία σαν αγάπη και στήριξη σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Τα παιδιά για εμένα, τον σύλλογο, τον πρόεδρό μας, για όλους είναι τα πιο ιερά από οποιαδήποτε σημαία, από κάθε σύνορο και οποιαδήποτε έννοια.

Εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε όλο αυτό όχι μόνο με το τουρνουά, αλλά με οτιδήποτε άλλο θελήσετε. Ήδη ο Ολυμπιακός έχει καταγράψει δράσεις όπως αυτή με τη UNICEF που εμβολιάστηκαν περισσότερα από 50 χιλιάδες παιδιά στην Αφρική και αυτό είναι κάτι πιο σημαντικό από τίτλους και κύπελλα. Έχουμε ήδη κάνει παρεμβάσεις στο προσφυγικό ζήτημα. Για πολύ καιρό ο Ολυμπιακός ήταν στο λιμάνι δίπλα στους ανθρώπους και πρόσφερε καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό.

Έγιναν οικογένειά μας. Είναι παρακαταθήκη για τον σύλλογο αυτές οι ενέργειες και το πιο σημαντικό είναι να νιώθουν αυτά τα παιδιά πως είναι απολύτως ενταγμένα και βαδίζουν τον ίδιο δρόμο μαζί με όλα τα άλλα παιδιά. Εμείς θα είμαστε εδώ και για μελλοντικές δράσεις. Σας στηρίζουμε, είμαστε μαζί σας, καλώς ήρθατε στον σύλλογο».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Μια μέρα έμεινε για την πρεμιέρα…» (pic)
ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Μια μέρα έμεινε για την πρεμιέρα…» (pic)
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24