Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας Ζοσέ Σα, ουκ ολίγες φορές έσωσε τον Ολυμπιακό από παραβίαση της εστίας του, κάνοντας τη δουλειά του όσο γίνεται καλύτερα. Γι’ αυτό αποκτήθηκε και ορθώς ο Ολυμπιακός απέκτησε τα δικαιώματά του.

Όλα ξεκινούν από την άμυνα και συγκεκριμένα από τον άνθρωπο που βρίσκεται στην εστία για να φυλάει τα μετόπισθεν, ακόμα και όταν η άμυνα κάνει λάθη. Φυσικά, αναφερόμαστε για τον τερματοφύλακα και αν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, για τον Ζοσέ Σα.

Οι «ερυθρόλευκοι» το καλοκαίρι έκαναν την καλύτερη δουλειά, αποκτώντας τα δικαιώματά του από την Πόρτο, αφού έβαλαν έναν «φύλακα-άγγελο» στην εστία τους.

Σάββας Σάββας: «Θα τα δώσουμε όλα για την ευρωπαϊκή κούπα!»
Σάββας Σάββας: «Θα τα δώσουμε όλα για την ευρωπαϊκή κούπα!»

Όποτε χρειάζεται, ο Πορτογάλος κίπερ δηλώνει «παρών», κάτι που έκανε και χτες. Σε δύο-τρεις καλές ευκαιρίες της Πλζεν, ο Ζοσέ Σα ήταν εκεί να πει το δικό του «όχι». Πιστέψτε, αν είχε δεχτεί ο Ολυμπιακός γκολ σε εκείνες τις φάσεις, τώρα θα μιλούσαμε για …άλλο παιχνίδι.

Όμως, με την σταθερότητά του δίνει αέρα και στους αμυντικούς που έχει μπροστά του. Καθαρίζει κάθε κίνδυνο, κάτι που φυσικά αντιλαμβάνεται όλη η ομάδα.

Ο ίδιος βγάζει μια ηρεμία στο παιχνίδι του, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, σε στιγμές που ο αντίπαλος πιέζει.

Άλλωστε, ο τερματοφύλακας είναι μια θέση αρκετά κομβική, που μπορεί να ωθήσει μια ομάδα, ή να της τσακίσει τα φτερά. Πόσες φορές και σαν Ολυμπιακός, έχουμε χάσει παιχνίδια και… τις ελπίδες μας, από λάθη τερματοφυλάκων. Τουλάχιστον πλέον, έχουμε μια σίγουρη λύση κάτω από τα γκολπόστ.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24