Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

«Ηλεκτροσόκ»… αλλά με συνέχεια!

Ο Μπλάτ αποτελεί παρελθόν. Σαν κύριος ήρθε, σαν κύριος έφυγε. Μια απόφαση που παρά το αγωνιστικό πρόβλημα της ομάδας κανείς δεν περίμενε. Ένα «ηλεκτροσόκ» που πρέπει να έχει συνέχεια για να δούμε αποτελέσματα. Γράφει ο Πάρης Τσιλιώτης...


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Το πρώτο βήμα έγινε. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι προχώρησαν στην απομάκρυνση Ντέιβιντ Μπλάτ. Ενός ανθρώπου ο οποίος πάω απ΄ όλα είχε ήθος και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ένας άνθρωπος που μας προσγείωσε λίγο – πολύ όλους στην πραγματικότητα της ζωής. Γιατί είναι όντως πολύ δύσκολο να παλεύεις με την υγεία σου και να εργάζεσαι. Ο κύριος Μπλάτ το κατάφερε. Μπορεί όχι με το επιθυμητό αποτέλεσμα που όλοι μας θα περιμέναμε, αλλά το κατάφερε.

Οι διοικητικοί ηγέτες του Θρύλου που έχουν και εκείνοι με την σειρά τους τα δικά τους προβλήματα δεν άφησαν να περάσει καιρός και να δουν ακόμα μία καταστροφική χρονιά να βουλιάζει την ομάδα. Άλλωστε η δουλειά φώναζε από το καλοκαίρι ότι η ομάδα κάτι θέλει. Και αυτό δεν ήταν μόνο παίκτες. Όπως είχα πεί και σε προηγούμενο άρθρο «είστε σίγουροι ότι αν πάρει παίκτες και προβεί σε αλλαγές θα αλλάξουν τα πράγματα;». Εδώ θα σας πω το εξής. Όχι. Απλά θα κάλυπτε κάποιες αδυναμίες. Τα αποδυτήρια είχαν χαθεί από τον περασμένο Φλεβάρη και την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ. Εκεί έγινε η ζημιά. Εκεί ο πρώην πλέον προπονητής των «ερυθρολεύκων» είχε σχεδόν διαφωνήσει με τους παίκτες του. Κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα. Όταν με παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Μιλουτίνοφ δεν μπορείς να έχεις επαφή τότε δύσκολα ο Ολυμπιακός θα είναι ομάδα.

Έγινε το πρώτο «ηλεκτροσόκ» όπως είπα. Μην επαναπαυτούμε σε αυτό. Η ομάδα ναι καλός προχώρησε σε απομάκρυνση του Ντέιβιντ Μπλάτ και ίσος άργησε κι όλας. Από κει και πέρα Τσέρι, Μπόλντγουιν και Ρούμπιτ που ήρθαν για τουρισμό να βλέπουν τα αξιοθέατα της Ακρόπολης δεν έχουν θέση στην ομάδα και πρέπει να αντικατασταθούν. Είναι παίκτες που δεν θα δώσουν απολύτως τίποτα και απλά θα υπάρχουν. Για αρχή όμως η ομάδα πλην του Σπανούλη δεν έχει άτομο να πασάρει την μπάλα. Ο Μπόλντγουιν δεν είναι τέτοιος παίκτης. Παίκτες ακόμα υπάρχουν. Δεν έχει κλείσει η αγορά. Το θέμα είναι να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές και να αλλάξει το τσιπ της ομάδας.

Μην ξεχάσω να πω όμως. Υπάρχει και ο Κόνιαρης. Είναι άδικο να παραγκωνιστεί στην γωνία.  Μπορεί να δώσει λύσεις και το απέδειξε και στα παράθυρα με την Εθνική αλλά και το καλοκαίρι στην προετοιμασία της ομάδας. Ποιο πάνω δεν ανέφερα τον Χάπ να φύγει για τον εξής λόγο. Πιστεύω ότι έχει μέλλον αν δουλευτεί σωστά. Από τον ίδιο εξαρτάται. Έχει το κορμί να δουλέψει, είναι σε μία ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει και όλα πλέον είναι στα χέρια του.

Όσο αφορά την μεταγραφολογία. Για μένα ο Μπαρτζώας αξίζει την 2η ευκαιρία γιατί μερίδα κόσμου μόνο καλά δεν του φέρθηκαν και είναι μέσα σε αυτούς που μας έφεραν Ευρωπαϊκό. Αν γινόταν να έρθει και… χθες, ακόμα καλύτερα. Όσο αφορά τις άλλες επιλογές για τον Πασκουάλ δεν είμαι αρνητικός, αλλά δεν τρελαίνομαι κι όλας, παρόλα αυτά μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει. Αν τώρα δεν προχωρήσει κάτι από αυτά και επειδή είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχουν πολοί διαθέσιμοι προπονητές τότε ο ιδανικότερος θα ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ξέρει την ομάδα, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και είναι ικανός να αλλάξει τον διακόπτη. Μην τον απορρίπτεται λοιπόν, επειδή δεν λέγεται Ίβκοβιτς!

Αυτό που έχω να πώ είναι να γίνει το «ηλεκτροσόκ» αλλά με συνέχεια και να μην επαναπαυτούμε στην απομάκρυνση του Μπλάτ, αλλά να γίνουν και οι υπόλοιπες κινήσεις που χρειάζονται.

*Ας ευχηθώ με την σειρά μου τα καλύτερα στον Ντέβιντ Μπλάτ να έχει υγεία και να του πάνε όπως θέλει τα πράγματα στη ζωή του. Πάνω απ όλα όμως υγεία και να βγει νικητής από την μάχη που δίνει.

Διάβασε επίσης