Η όμορφη ανάρτηση που έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Γαβαλάς για την πρωτοβουλία του Ολυμπιακού με το Youth Football Tournament

Με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media, ο Νίκος Γαβαλάς ανέλυσε τη σημασία της πρωτοβουλίας του Ολυμπιακού με το Youth Football Tournament, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο διευθυντής ΕΚΕ της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ έγραψε χαρακτηριστικά: «Τα μάτια τους ήταν γεμάτα λαχτάρα… Ήθελαν να ζήσουν κάθε στιγμή στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Ο Ολυμπιακός ξανά δίπλα στη Μητρόπολη Πειραιά
Ο Ολυμπιακός ξανά δίπλα στη Μητρόπολη Πειραιά

Περνώντας το κατώφλι των αποδυτηρίων, φόρεσαν με καμάρι την εμφάνιση του Ολυμπιακού. Κατά την ξενάγησή τους στους χώρους που χρησιμοποιεί η πρώτη ομάδα, ρωτούσαν και προσπαθούσαν να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται. «Ξέρετε, εγώ μία ημέρα θα παίξω στον Ολυμπιακό», μου είπε ένας έφηβος από το Αφγανιστάν, χαρίζοντάς μου το πιο καθαρό βλέμμα με ένα αυθόρμητο χαμόγελο και μία αγκαλιά. Ήταν, ο τρόπος του για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για όσα ζούσε.

Η μεγαλύτερη επιθυμία τους, όμως, ήταν να παίξουν ποδόσφαιρο. Για τα περισσότερα από τα 40 ασυνόδευτα ανήλικα διαφόρων εθνικοτήτων που συμμετείχαν στο Youth Football Tournament, η χθεσινή ίσως να ήταν μία από τις ομορφότερες ημέρες της ζωής τους.

Σα να κρύφτηκαν για λίγο τα σημάδια της περιπέτειας του ταξιδιού τους, από την πατρίδα τους έως την Ελλάδα.

Για όλους εμάς, στην οικογένεια του Ολυμπιακού, η γνωριμία με αυτά τα παιδιά ήταν ένα μεγάλο μάθημα ζωής. Και δεν τους είπαμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…

Το μήνυμα που λάβαμε από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Άσυλο, μας δημιουργεί αίσθημα ευθύνης: «Δεν βλέπουμε κάθε μέρα αυτές τις πρωτοβουλίες για τόσο καλό σκοπό. Είναι, επίσης σπάνιο, κρατικοί φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ασύλου, να συνεργάζονται με μια ποδοσφαιρική ομάδα αυτού του μεγαλείου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ολυμπιακό για την εκπληκτική υποστήριξη σε αυτήν την πρωτοβουλία και τη στήριξη αυτών των ευάλωτων παιδιών. Αναμφίβολα θα αγαπήσουν αυτήν την αξέχαστη εμπειρία».

Με κάθε παιδί που γεννιέται, ο κόσμος ξαναρχίζει.

Με κάθε παιδί που χαμογελά, ο κόσμος ξαναζεί».

Δείτε την ανάρτηση:

 

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24