Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

Η λέξη «προβοκάτσια» σας αντικατοπτρίζει!

Στην Πάτρα ο Ολυμπιακός πήρε το μήνυμα ότι φέτος η λέξη «προβοκάτσια» θα τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα. Αυτή τη φορά πέτυχε κατά το ήμισυ, καθώς ξέχωρα από ό,τι λέει η «μηχανή», ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας, που η ΕΠΟ της εξυγίανσης έγραψε, δεν προβλέπει τιμωρία του στο πρωτάθλημα.


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Αν πιστεύεις ότι το κείμενο που ξεκίνησες να διαβάζεις έχει οποιαδήποτε διάθεση να στηρίξει ή να «χαϊδέψει» ακραίες οπαδικές αντιδράσεις, κάνεις λάθος. Το κείμενο αυτό ξεκίνησε να γράφεται διότι όσα έγιναν στις εξέδρες του (ακατάλληλου) Παμπελοποννησιακού, είναι πρωτόγνωρα, πρωτοφανή και άνευ λογικής εξήγησης. Πώς, δηλαδή, να εξηγήσεις λογικά το «ντου» ανδρών των ΜΑΤ σε μία εξέδρα γεμάτη με 2.000+ οπαδούς. Που δεν έχουν προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα. Που παρακολουθούν την αγαπημένη τους ομάδα να παίζει στη γειτονιά τους.

Είναι σαφές ότι οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των ομάδων, ειδικά των μεγάλων, δεν είναι απόφοιτοι της σχολής καλών τεχνών, με γαλλικά και πιάνο. Είναι εξίσου σαφές ότι ακόμη και αυτοί δεν έκαναν κάτι ακραίο, ώστε να προκαλέσουν την εισβολή των ΜΑΤ σε μία ανυποψίαστη εξέδρα, που από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε, αντί να βλέπει ποδόσφαιρο, να πνίγεται από τα δακρυγόνα, να μετράει γκλοπιές, να προσπαθεί να προστατέψει τα πιτσιρίκια και τις γυναίκες που αδυνατούσαν να καταλάβουν γιατί τσούζουν τα μάτια τους και γιατί δεν μπορούν να δουν καθαρά.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν διάφορα βίντεο και φωτογραφίες που «δείχνουν» τις… καταστροφές που έγιναν στο Παμπελοποννησιακό από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μάλιστα, κυκλοφόρησε ακόμη ότι πλέον το γήπεδο δεν μπορεί να πάρει άδεια χρήσης έως ότου επιδιορθωθούν οι ζημιές που έκαναν οι «βάρβαροι» από τον Πειραιά. Λες και μπορούσε/έπρεπε να χρησιμοποιηθεί πριν. Λες και ήταν κατάλληλο για να φιλοξενήσει παιχνίδι, έστω ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε ότι το ρημαγμένο αυτό γήπεδο είναι το «στολίδι της Πάτρας»! Ολα αυτά, φυσικά, δεν αποτελούν δικαιολογία για τις ζημιές. Σε καμία περίπτωση. Αλλά θα πρέπει πάντα να βλέπουμε όλη την εικόνα, ό,τι συνέβη και όχι μόνο το αποτέλεσμα.

Και επειδή πιάσαμε και το θέμα του γηπέδου, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς λέει η Αστυνομία για όσα έγιναν. Πέρα από τα κλισέ ότι αντέδρασε επειδή υπήρξε «…επιθετική κίνηση από μερίδα οπαδών προς τις αστυνομικές δυνάμεις». Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, η Αστυνομία ήταν αυτή που επέμενε και επέβαλλε τη διεξαγωγή του αγώνα στο Παμπελοποννησιακό, επειδή δήθεν ήταν πιο ασφαλές και σε αυτό μπορούσε να παρέχει καλύτερη ασφάλεια στους οπαδούς των ομάδων. Επιβεβαιώθηκε…

Ηταν τόσο καλή η λειτουργία της Αστυνομίας που αποφάσισε ότι ήταν ενδεδειγμένο να κάνει ΧΡΗΣΗ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! Επαναλαμβάνουμε: ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! Γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά. Σε ένα γήπεδο που έως εκείνο το σημείο δεν είχε συμβεί το παραμικρό, δεν είχε υπάρξει καμία ένταση και η πλειοψηφία των οπαδών ήταν γονείς με παιδιά. Οσο για εκείνους που δείχνουν βίντεο με ένταση στην εξέδρα, μάλλον… ξέχασαν να μας πουν πότε ξεκίνησε η ένταση και γιατί. Όπως ξέχασαν να κάνουν την… άνευ ουσίας αναφορά ότι στα βίντεο που κυκλοφορούν τα ΜΑΤ είναι ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ και κυνηγούν κόσμο.

Όποιος έχει βρεθεί έστω ως… περαστικός σε ένα γήπεδο, μπορεί να αντιληφθεί πολύ εύκολα πως ο πανικός σε μια εξέδρα μπορεί να προκαλέσει έκρηξη έντασης, και όχι από τους χουλιγκάνους. Οταν γίνεται μία επιθετική ενέργεια από την Αστυνομία, τότε η κατάσταση δεν γίνεται να μην ξεφύγει. Πόσο μάλλον όταν κάποιος ακατάλληλος να φέρει την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού της ασφάλειας κάνει χρήση δακρυγόνων ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ. Σε μία γεμάτη κόσμο εξέδρα. Οποιος αμφισβητεί το προφανές, το κάνει απλά γιατί αυτό τον συμφέρει και όχι επειδή το πιστεύει. Το δέχομαι. Όπως δέχομαι την προσπάθεια των αντιπάλων του Ολυμπιακού να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να προσπαθήσουν στήσουν μία νέα υπόθεση, δικογραφία, κλπ. Τα απλά, καθημερινά που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα του σήμερα τίποτε δεν προκαλεί έκπληξη, τίποτε δεν είναι απίθανο. Οποιος δεν το συνειδητοποιήσει και δεν προσαρμόσει τις άμυνές του σε αυτή την κατάσταση, είναι χαμένος. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να είναι υπόλογος για ένα παιχνίδι όπου, έως το «ντου» των ΜΑΤ δεν συνέβη τίποτε και οι εμπνευστές της συγκεκριμένης ενέργειας πανηγυρίζουν. Μια χαρά, όλα καλά, πάμε παρακάτω. Εξάλλου, το ποδόσφαιρο της νέα εποχής, το ποδόσφαιρο της εξυγίανσης, το ποδόσφαιρο των παρακρατικών μεθόδων ακόμη και στα γήπεδα, παίζεται εκτός αγωνιστικών χώρων. Και κυρίως στα δικαστήρια.

Ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά η προβοκάτσια πέτυχε μεν, κατά το ήμισυ δε. Διότι οι εμπνευστές της δεν «μέτρησαν» σωστά τους κανονισμούς. Τους κανονισμούς που έφτιαξε το νέο σύστημα ΕΠΟ. Εάν δεν υπάρξει κάποιο νέο δικαστικό μεταμεσονύκτιο πραξικόπημα ή κάποιο νέο μπούλινγκ στους δικαστικούς, τότε ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ. Οσο κι αν η «μηχανή» πήρε μπρος και προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο, ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας, που η ΕΠΟ της εξυγίανσης έγραψε, δεν προβλέπει τιμωρία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Αλλά στο Κύπελλο, από τη στιγμή που διεξάγεται μίνι πρωτάθλημα με βαθμολογία. Και αυτό θα συμβεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Είπαμε, άλλωστε, ότι στο ποδόσφαιρο της νέας εποχής όλα είναι πιθανά. Όλα όμως…

Ηδη to10.gr έχει εξηγήσει σε διαδοχικές δημοσιεύσεις τι ισχύει και γιατί ο Ολυμπιακός δεν κινδυνεύει με ποινή αφαίρεσης βαθμών στο πρωτάθλημα. Οπότε κάθε τι άλλο είναι περιττό.

Εκείνο, όμως, που πρέπει να κρατήσουμε ως κατακλείδα και πρέπει να προβληματίσει και να διατηρεί σε εγρήγορση τον Ολυμπιακό ως οργανισμό, είναι ότι στην Πάτρα κατέστη σαφές το σχέδιο. Η τάση που υπάρχει, ώστε να γίνει εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας από τον αντίπαλο. Είμαστε μεγάλα παιδιά πια για να μην αντιλαμβανόμαστε πότε κάτι γίνεται εκούσια και πότε όχι. Ο Ολυμπιακός είναι στο κάδρο και θα κυνηγηθεί σε όλα τα επίπεδα έως το τέλος της σεζόν. Όπως ήδη γίνεται. Ανάλογες τρικλοποδιές θα του βάλουν και σε άλλες περιπτώσεις, σε κάθε ευκαιρία, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα βγει από νωρίς από το «κόλπο» του πρωταθλήματος. Με κάθε τρόπο.

Διάβασε επίσης