Breaking news

Θα σας ταράξουμε στην… νομιμότητα!

Η κοπή πίτας των Ακαδημιών (pics)

Οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας (20/1), την κοπή της πίτας τους, στην Ιστορική Λέσχη του συλλόγου στην Μαρίνα Ζέας.


Οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας (20/1), την κοπή της πίτας τους, στην Ιστορική Λέσχη του συλλόγου στην Μαρίνα Ζέας.

Την διοίκηση του Ολυμπιακού εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Υδραίος, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Νάκος και τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Δέδες και Σοφοκλής Ξυνής.

Ο Διευθυντής των Ακαδημιών,  Μανώλης Τσιρογιάννης, στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:  «Να σας καλωσορίσω όλους,  Αθλητές, Αθλήτριες, Γονείς   που παρευρίσκεστε στην κοπή  της πίτας των Ακαδημιών μας. Σας ευχαριστήσω  όλους που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας στην εκδήλωση των Ακαδημιών του Συνδέσμου μας και εύχομαι  σε όλους σας Καλή Χρονιά με Υγεία, Ευτυχία και πολλές Επιτυχίες ατομικές και ομαδικές.

Ξεκινώντας την σημερινή μας εκδήλωση θα ήθελα να κάνω μία μικρή αναφορά στις Ακαδημίες μας.

Να θυμίσω ότι είμαστε ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος και ο σημαντικότερος φορέας αθλητισμού στην χώρα,  διατηρώντας  Ακαδημίες σε 17 διαφορετικά αθλήματα με πάνω από 2.500 παιδιά. Ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία στον Αθλητισμό που έχει αναδείξει αθλητές , Ολυμπιονίκες, και Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

Συνεχίζουμε την Ιστορία του Ολυμπιακού επενδύοντας  στις Ακαδημίες μας, βασιζόμενοι στα επαγγελματικά πρότυπα των Ανδρικών και Γυναικείων ομάδων μας, έχοντας καταξιωμένους και έμπειρους  επαγγελματίες προπονητές  που τους πλαισιώνουμε  από επαγγελματίες του χώρου Γυμναστές,  Ιατρικό προσωπικό, Φυσιοθεραπευτές, Ψυχολόγο, και δίνοντάς τους τα εφόδια που χρειάζονταν ώστε να δουλέψουν απερίσπαστοι και πάντα με την φιλοσοφία του συνδέσμου μας που είναι: “Πρώτα αθλητές και μετά Πρωταθλητές”.

Πάνω σ’ αυτό θέλουμε να χτίσουμε την επόμενη γενιά αθλητών του συνδέσμου μας και να αναδείξουμε αθλητές με ήθος και χαρακτήρα που θα στελεχώνουν τις πρώτες ομάδες μας.

Στην  προσπάθεια μας αυτή είναι πάντα δίπλα μας  ο πρόεδρός μας Μιχάλης Κουντούρης αλλά και όλη η Διοίκηση μας, καθώς καθημερινά μας δίνουν λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν ώστε απρόσκοπτα να συνεχίζουμε  υλοποιώντας το πλάνο που έχουμε σχεδιάσει  τα τελευταία 4 χρόνια.

Ένα πλάνο που περιλαμβάνει τα εξής:

1) Οργανωτικά – Διοικητικά
Εφαρμόσαμε την Κεντρική Διοικητική οργάνωση των τμημάτων  η οποία  ολοκληρώνετε με την εγκατάσταση του νέου Αθλητικού ERP και εφαρμόζουμε νέες  ολοκληρωμένες Διαδικασίες στα τμήματά μας.

2) Προπονητικά – Αγωνιστικά
Επιλογή Προπονητών Παιδαγωγών και συνεργασία  των προπονητών των ακαδημιών με τους προπονητές των πρώτων ομάδων Ανδρών – Γυναικών ώστε να δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη εξέλιξη των νέων αθλητών.

3)Εγκαταστάσεων
Μεγάλο βάρος στον σχεδιασμό αυτό έχει δοθεί στην εξεύρεση και αξιοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων για τις Ακαδημίες μας  που όπως όλοι ξέρουμε  είναι λιγοστές στον Δήμο μας .

Ξεκινήσαμε πριν 5 Χρόνια φτιάχνοντας στην εμπορική στοά του Γ. Καραϊσκάκης τις Υπερσύχρονες Αίθουσες των Πολεμικών Τεχνών που προπονούνται οι Ακαδημίες TKD – Kick Boxing – Πυγμαχίας. Συνεχίζοντας ανακαινίσαμε το κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Ειδικού Δημοτικού που μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πειραιά μετατρέποντας το σε προπονητήριο και ταυτόχρονα γήπεδο αγώνων για τις Ακαδημίες Βόλεϊ . Κατασκευάστηκαν  τρία υπερσύγχρονα Γήπεδα Τένις στην Ιστορική Λέσχη του Συνδέσμου μας για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αθλητές. Επανδρώνουμε με νέο εξοπλισμό την Αίθουσα Ξιφασκίας της ΣΝΔ που μας έχει παραχωρηθεί και θα είναι έτοιμη εντός του επόμενου μήνα όπου φιλοξενείται η νεοσύστατη Ακαδημία Ξιφασκίας. Τον Δεκέμβριο μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο μας  το πλήρως Ανακαινισμένο Στάδιο «Θεμιστόκλειο» όπου σε καθημερινή βάση πλέων θα φιλοξενούνται και εκεί οι Ακαδημίες του Στίβου. Τέλος αυτή την χρονική περίοδο ολοκληρώνετε η  ανακατασκευή των εγκαταστάσεων Ιστιοπλοΐας στο Μικρολίμανο.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν θα είχανε πραγματοποιηθεί χωρίς την συνεχή υποστήριξη και  βοήθεια του Προέδρου μας Βαγγέλη Μαρινάκη καθώς και του Δημάρχου μας Γιάννη Μώραλη .

Συνεχίζοντας στα επόμενα πλάνα μας είναι η εξεύρεση νέας αίθουσας για το τμήμα Πινγκ Πονγκ και γηπέδου για τα τμήματα  Χάντμπολ.

Τέλος ελπίζουμε ότι εντός του 2020 θα έχουμε ευχάριστα νέα και για την κατασκευή ενός νέου κολυμβητηρίου στην πόλη μας που τόσο πολύ όλοι θέλουμε και έχουμε ανάγκη.
Τέλος  θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη κ. Ιωακειμίδη  που είναι πάντα δίπλα μας σε ότι έχουμε χρειαστεί.  Μην ξεχνάμε ότι στον Δήμο Ρέντη και στο κλειστό γυμναστήριο Μ. Μερκούρη φιλοξενούνται οι ομάδες Βόλεϊ Ανδρών – Γυναικών η ομάδα Χάντμπολ Ανδρών καθώς και οι Ακαδημίες Βόλεϊ και Χάντμπολ .

Η βράβευση των εφόρων

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των «Εθελοντών Εφόρων» Νίκου Μαλατρά, Αλίκης Αθανασίου, Στέφανου Βολιανίτη, Γιώργου Καραπατάκη, Λίνας Κανόνη, Μανώλη Ζαχαρίου, Αναστασίας Καλογερά, Σαράντου Γιαννούτσου, Γρηγότη Δέδε και Σωτήρη Τσαταλιού, για την πολυετή και άκοπη προσφορά τους στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

«Πριν ξεκινήσουμε την κοπή της πίτας μας θα ήθελα να σταθώ σε ένα πολύ σημαντικό κρίκο της οργανωτικής αλυσίδας των ακαδημιών μας, τους «Εθελοντές Εφόρους»

Είναι συνήθως γονείς που τους ζητείται η βοήθειά τους στις καθημερινές ανάγκες των τμημάτων των Ακαδημιών μας ώστε να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα υπό την καθοδήγηση των Επικεφαλής Εφόρων των τμημάτων.

Όλοι τους προσφέρουν λίγο ή πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους το οποίο  όμως είναι πολύ σημαντικό ώστε τα παιδιά μας να έχουν πάντα μία παραπάνω επίβλεψη και βοήθεια σε ότι χρειάζονται την ώρα που αθλούνται.

Αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν τόσο σημαντικό έργο στις Ακαδημίες μας θέλουμε σήμερα εδώ να τους ευχαριστήσουμε και να τους τιμήσουμε.

Είναι έφοροι που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 3 χρόνια εθελοντικής προσφοράς στον Σύνδεσμό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής των Ακαδημιών, Μανώλης Τσιρογιάννης.

Το παρών στην κοπή της πίτας των Ακαδημιών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., έδωσαν ο πρόεδρος των Βετεράνων του Ολυμπιακού, Αντώνης Γλύκας, οι Βουλευτές Ά Πειραιά, Νόνη Δούνια και Νικόλαος Μανωλάκος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης, ο Πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Αλέξανδρος Νανόπουλος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των χορηγών, Grefis travel, Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου, Πουκαμισάς, Vechro, Kali pita και Instagraph.  Υπό τους ήχους του ύμνου του Ολυμπιακού, έκανε την εμφάνιση του και η μασκότ του Ολυμπιακού, ο Λεόνε.

Οι τυχεροί!

Ακολούθησε η διαδικασία της κοπής της πίτας όλων των τμημάτων με το τμήμα του πόλο να κερδίζει το φλουρί και το μεγάλο έπαθλο, ένα ταξίδι δυο ατόμων στο Λονδίνο, για τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ, προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου Grefis travel.

Οι νικητές των φλουριών ανά τμήμα, που κέρδισαν τα δώρα, ήταν οι εξής:

Ακαδημία Βόλεϊ: Καλλιόπη Παπαδοπούλου
Ακαδημία Ιστιοπλοΐας: Κωνσταντής Μπάρκουλας
Ακαδημία   Κωπηλασίας, ΚΑΝΟΕ-ΚΑΥΑΚ και SUP:  Ελένη Φωτεινού
Ακαδημία Κολύμβησης: Όθωνας Δέδες
Ακαδημία  Ξιφασκίας: Αθηνά Τσακανάκη
Ακαδημία  Μπάσκετ κοριτσιών: Ξανθή Τσιούνη
Ακαδημία  Πινγκ – Πονγκ:  Θεόνη Συριγονάκη
Ακαδημία  Πόλο: Βασίλης Ντζούφρας
Ακαδημία Πυγμαχίας:  Πέτρος Καραμολέγκος
Ακαδημία  Στίβου: Ειρήνη Κιμουλιάτη
Ακαδημία Ταε κβο ντο και Capoeira: Μελίτα Σεγρεδάκη
Ακαδημία Τένις: Γιάννης Χατζηστυλιανός
Ακαδημία  Χάντμπολ:  Αργύρης Ασβεστάς
Ακαδημία  Kick Boxing: Μάξιμος Πανταζόπουλος

Google News Ακολουθήστε στο Google News - Thrylos24.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις γύρω από τον Ολυμπιακό.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Διάβασε επίσης