Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε επίσημη καταγγελία του αντιπροέδρου του Δημήτρη Αγραφιώτη σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο με θέμα την ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ. Πολλά τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών για υπέρογκα ποσά προς τον ΠΑΟΚ για να καλυφθούν τηλεοπτικά οι αγώνες του από την ΕΡΤ, ενώ οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αφτιά των ανθρώπων των Πειραιωτών αναφέρουν ότι παρατηρείται μία […]

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε επίσημη καταγγελία του αντιπροέδρου του Δημήτρη Αγραφιώτη σε ΕΣΡ και Άρειο Πάγο με θέμα την ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ.

Πολλά τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών για υπέρογκα ποσά προς τον ΠΑΟΚ για να καλυφθούν τηλεοπτικά οι αγώνες του από την ΕΡΤ, ενώ οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αφτιά των ανθρώπων των Πειραιωτών αναφέρουν ότι παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα ώστε να κλείσει ο ΠΑΟΚ τηλεοπτικά στη Δημόσια Τηλεόραση λίγο πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου με ένα ποσό που προκαλεί το κοινό λαϊκό αίσθημα!

Εκεί θα δούμε τον Θρύλο την Κυριακή!
Εκεί θα δούμε τον Θρύλο την Κυριακή!

Επισήμως λοιπόν η ΠΑΕ ενημέρωσε το ΕΣΡ με επιστολή, την οποία κοινοποίησε και σε μέλη της Κυβέρνησης, τους κ.κ. Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Κωνσταντίνο Στρατή.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά υπενθυμίζει την οικονομική κατάσταση λιτότητας που επικρατεί στην Ελλάδα, τον δημόσιο χαρακτήρα και του σκοπού που επιτελεί η ΕΡΤ, τη δημιουργία συνθηκών που επηρεάζουν κατά τρόπο μη θεμιτό τον ελεύθερο ανταγωνισμό, τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων και το γεγονός ότι όλες αυτές οι δαπάνες προέρχονται από τα εισπραττόμενα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους ή άλλων πόρων του Ελληνικού Δημοσίου προς όφελος της ΕΡΤ και κυρίως ότι προκαλεί το κοινό αίσθημα δικαίου με την υπέρμετρη επιβάρυνση του μπάτζετ της ΕΡΤ. Για όλα αυτά ο Ολυμπιακός ζήτησε από το ΕΣΡ να ελέγξει κατά πόσο η ΕΡΤ με τις ενέργειές της εκπληρώνει τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας που της έχουν ανατεθεί και αν τηρούνται οι κανόνες δικαίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η πειραϊκή ΠΑΕ έκανε επίσημη καταγγελία και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ενημερώνοντάς την για όσα συμβαίνουν στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολο εάν μέσω των κυοφορούμενων συμφωνιών καλύπτεται ο καταστατικός σκοπός της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και εξυπηρετείται το Δημόσιο Συμφέρον».

Επίσης, καταγγέλλει ότι η ΕΡΤ ποτέ δεν δημοσιοποίησε το ύψος του κονδυλίου που δαπάνησε για τις επτά «άστεγες» ομάδες του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε, πώς προέκυψε το ποσό και ποιο ήταν το συνολικό κόστος παραγωγής των αγώνων.

Δείτε την επιστολή του Ολυμπιακού:

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24