Η Μπόκα Τζούνιορς καλείται να πληρώσει πρόστιμο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς απέκρυψε στοιχεία του δανεισμού του Σολδάνο.

Η τιμωρία της Μπόκα διατάχθηκε απευθείας από τη FIFA, η οποία θεώρησε ότι η ομάδα της Αργεντινής απέκρυψε πληροφορίες που αφορούσαν στην απόκτηση του επιθετικού του Ολυμπιακού, και για αυτόν τον λόγο η Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της επέβαλε πρόστιμο ύψους σχεδόν 11.000 δολαρίων.

Ο σύλλογος από την Αργεντινή απέστειλε ψευδή έγγραφα στη FIFA, σύμφωνα με τα οποία ο δανεισμός του ποδοσφαιριστή από τους Ερυθρόλευκους έγινε «με μηδενικό κόστος» και… παρέλειψε τα χρήματα που δόθηκαν στον Ολυμπιακό ως «ενοίκιο» και για τον λόγο αυτό επεβλήθη πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 10.700 δολάρια).

Πρόταση του Ολυμπιακού στον προσεχώς ελεύθερο Μπρούνο Ενρίκε (pic, vid)
Πρόταση του Ολυμπιακού στον προσεχώς ελεύθερο Μπρούνο Ενρίκε (pic, vid)

Οπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα μάλιστα, το ποσό αυτό καθορίστηκε στις 700.000 ευρώ. Ποσό που αφορά το συνολικό «ενοίκιο» για τους δύο δανεισμούς του Σολδάνο στην Μπόκα Τζούνιορς (400.000 € ο πρώτος δανεισμός, 300.000 € ο δεύτερος).

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πλέον ο 27χρονος σέντερ φορ αγωνίζεται ως δανεικός στην ισπανική Φουενλαμπράγκα, με την οποία έχει ήδη 6 συμμετοχές, χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Και οι τυφλοί είδαν, και οι μουγκοί μίλησαν, και οι κουφοί άκουσαν, στην… «ΟΠΑΠ Αρένα»
Και οι τυφλοί είδαν, και οι μουγκοί μίλησαν, και οι κουφοί άκουσαν, στην… «ΟΠΑΠ Αρένα»
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24