Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

Η εξυγίανση και οι…συμπτώσεις

Μεγάλη κάψα από το πρόεδρο της ΕΠΟ να στήσει σκηνικό τιμωρίας


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Η… εξυγίανση τα κάνει «αόρατα». Έχει τον τρόπο της να «καθαρίζει» καταστάσεις, και όταν δεν φτάνουν οι διαιτησίες βρίσκει άλλη λύση. Όταν έχει σύμμαχο άλλωστε την ίδια την Κυβέρνηση κάνει την νύχτα μέρα αν χρειαστεί. Σιγά μην ζητήσει και τα ρέστα. Χρησιμοποιεί μάλιστα και τα ίδια «όπλα» αν θέλει.

Κοιτάξτε τώρα μια… σύμπτωση. Θυμάστε τον περήφανο Βαγγέλη Γραμμένο πριν πάρει την προεδρία της ΕΠΟ με την στήριξη του «δικού μας» Ιβάν και του Μελισσανίδη τι διέρρεε στα «δικά μας» ΜΜΕ για το Καραϊσκάκη; Την έδρα δηλαδή της Εθνικής μας; Ότι με το που πάρει την ΕΠΟ η… εξυγίανση του Γραμμένου θα φύγει από το Καραϊσκάκη. Γιατί; Γιατί είναι η έδρα του Ολυμπιακού αλλά επειδή δεν μπορούσαν να το «πλασάρουν» έτσι έπρεπε να βρεθεί μια πιο καλή αφορμή. Τότε λοιπόν, όλως τυχαίως βρέθηκε σε ματς της Εθνικής μας στο Καραϊσκάκη ένας οπαδός του Παναθηναϊκού με φανέλα των «πρασίνων» και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Προσέξτε, το τι επακολούθησε με την επίθεση που δέχθηκε ο συγκεκριμένος οπαδός του Παναθηναϊκού εννοείται πως είναι κατακριτέο, μην τα μπερδέψουμε. Απλά είναι αλήθεια πως τόσα χρόνια που η Εθνική ήταν στο Καραϊσκάκη δεν είχε βρεθεί κανείς να πάει στο Καραϊσκάκη με μπλούζα ομάδας, ούτε καν του Ολυμπιακού. Έγινε λοιπόν το σκηνικό που είναι αλήθεια πως βόλεψε αυτούς που ήθελαν να φύγει η Εθνική από το Καραϊσκάκη. Έπεσαν τα άρθρα της… αλήθειας, έγινε ο ντόρος και βρέθηκε το πάτημα που ήθελε η ΕΠΟ της… εξυγίανσης. Λες και αν στην Τούμπα εμφανιζόταν ένας οπαδός με φανέλα Ολυμπιακού ή Άρη οι αντίστοιχοι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα τον κερνούσαν φοντανάκι. Αλλά ξαναλέω δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Στην Πάτρα λοιπόν είχαμε αυτή την τρομερή… σύμπτωση. Σε εξέδρα που ήταν αποκλειστικά για οπαδούς του Ολυμπιακού, σε ένα μεγάλο γήπεδο που είχε πάρα πολλές θέσεις για όποιον ήθελε να παρακολουθήσει το ματς από κοντά, βρέθηκε ένας οπαδός προφανώς του Παναθηναϊκού καθώς το κινητό του που χτύπησε έπαιζε τον ύμνο των «πρασίνων». Βρέθηκε δηλαδή ένας οπαδός άλλης ομάδας, δεν έχει σημασία ποια υποστηρίζει ο άνθρωπος, και ξέχασε μέσα σε μια εξέδρα με 2000 Ολυμπιακούς να χαμηλώσει τον ήχο του κινητού του. Ακούστηκε λοιπόν ο ύμνος του Παναθηναϊκού, τον πήραν χαμπάρι και άρχισε το σκηνικό, ένας καβγάς με τον οπαδό να προσπαθεί να φύγει έως τότε επενέβησαν τα ΜΑΤ με την γνωστή συνέχεια.

Προσοχή και πάλι, εννοείται πως δεν επικροτείται η αντίδραση των λιγοστών οπαδών του Ολυμπιακού. Την… σύμπτωση όμως καταγράφουμε. Και μετά από την… σύμπτωση και την έκθεση της Αστυνομίας που δεν καταδικάζει τον Ολυμπιακό, κάθε άλλο, ουσιαστικά σε πρόστιμο παραπέμπει, έρχεται η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για να επιδιώξει να «στήσει στο απόσπασμα» τον Ολυμπιακό.

Η ΕΠΟ του Γραμμένου. Τον καλεί λοιπόν να απολογηθεί με βάση το άρθρο που οδηγεί μέχρι και στο -3, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει. Επισήμως άλλωστε ξέρουμε μόνο ότι ο Ολυμπιακός έχει κληθεί σε απολογία. Αν θα φτάσει λοιπόν μέχρι το -3 θα το μάθουμε στα προσεχώς, υπάρχει βεβαίως δρόμος μέχρι να φτάσουμε εκεί και πολλά να συμβούν ταυτόχρονα, πολλά περίεργα πάντα αλλά είπαμε ζούμε την εξυγίανση. Αυτό που μαθαίνουμε πάντως είναι την πρόθεση της ΕΠΟ του Γραμμένου να εξοντώσει τον Ολυμπιακό. Η ΕΠΟ του Γραμμένου που επιδιώκει να κάνει την τρίχα τριχιά και να… καθιερώσει πως οποιαδήποτε προβοκάτσια θα στοιχίζει τρεις βαθμούς, στον Ολυμπιακό βεβαίως μόνο. Η ίδια επιτροπή άλλωστε σε μολότοφ έξω από την Τούμπα δεν ασχολήθηκε και ιδιαίτερα. Ο Γραμμένος όμως που έχει αποτύχει οικτρά στην θητεία του στην ΕΠΟ προσπαθεί προφανώς να δικαιολογήσει τον λόγο για τον οποίο εξελέγη.

Ο Γραμμένος που διοικεί την ΕΠΟ και έφτασε μια ανάσα από το GREXIT εξαιτίας της ανυπαρξίας της διοίκησης του, οι ξένοι τα είπαν όχι εμείς, ο Γραμμένος που έχει καταντήσει την διαιτησία χειρότερη από ποτέ, και αυτό είναι πραγματικά… επίτευγμα, ο Γραμμένος που απέτυχε και στην Εθνική ομάδα με την οποία επί της ουσίας δεν ασχολείται γιατί δεν είναι στις… προγραμματικές του δηλώσεις και προσπαθεί με μπαλώματα και λύσεις της τελευταίας στιγμής να δικαιολογήσει την παρουσία του στην ΕΠΟ.

Ο Γραμμένος λοιπόν την ώρα που τα έχει κάνει μαντάρα παντού, εκτός και αν βλέπει κανείς πως υπάρχει όντως… εξυγίανση και πρόοδος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαίνεται πως βρήκε χώρο περήφανο για να θριαμβεύσει!

Προφανώς και η διοίκηση Γραμμένου πρέπει να αντιληφθεί πως δεν είναι άτρωτη και πως σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει για όλα τα κακώς κείμενα που την συνοδεύουν στην θητεία της, όπως άλλωστε κλήθηκαν και οι προηγούμενες διοικήσεις της Ομοσπονδίας. Και βεβαίως ένα από τα βασικά θέματα της ΕΠΟ του Γραμμένου είναι και η σπατάλη χρήματος που πιθανόν να απασχολήσει σύντομα και την ελληνική δικαιοσύνη. Για κάθε διοίκηση της ΕΠΟ, και αυτή του Γραμμένου βεβαίως τα βασικά θέματα οφείλουν να είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι Εθνικές ομάδες, η καλή οικονομική παρουσία της Ομοσπονδίας και όχι οι ΠΑΕ και πως θα «παίξει μπάλα» με αυτές.

Αν λοιπόν η ΕΠΟ της… εξυγίανσης καταφέρει να το πάει έως το τέλος για να πετύχει τον στόχο της θα το μάθουμε σύντομα. Αν θα καταφέρει να είναι αυτή που θα… χρίσει πρωταθλητή και θα στερήσει την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει το πρωτάθλημα θα το ξέρουμε σύντομα. Όπως και θα μάθουμε πολλά σε λίγο καιρό όπως όλα δείχνουν. Πολλά ευχάριστα όχι για όλους…

Υ.Γ. Αλήθεια ο Γραμμένος είναι… έξαλλος για την διαρροή της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να καλέσει σε απολογία τον Ολυμπιακό με τα συγκεκριμένα άρθρα που οδηγούν έως και το -3; Γιατί επίσημα μόνο την κλήση σε απολογία ξέρουμε, τίποτα παραπάνω. Διέρρευσαν οι λεπτομέρειες τις κλήσεις σε συγκεκριμένο ΜΜΕ που είναι από τα αγαπημένα της εξυγίανσης και της ΕΠΟ του Γραμμένου. Θυμάμαι για άλλη διαρροή είχε ειδοποιηθεί η… CIA. Τώρα πρόεδρε, επειδή είναι τα «δικά μας» τα παιδιά προφανώς δεν τρέχει και τίποτα ε;

Διάβασε επίσης