Ο διασυρμός της ΕΠΟ σε όλα τα επίπεδα δεν έχει τελειωμό...

Έκανε ένα… πασάλειμμα λέει η ΕΠΟ στο καταστατικό της και αυτό το ονόμασε Ολιστική Μελέτη. Ε πώς να μην φτάσει ο… κόμπος στο χτένι για FIFA-UEFA. Πώς να μην χάσουν την υπομονή τους με την ΕΠΟ οι δύο διεθνείς συνομοσπονδίες;

FIFA, UEFA έχουν την άποψη ότι για επιτευχθεί ο στόχος της αλλαγής δομής της ομοσπονδίας θα πρέπει η ολιστική μελέτη να υλοποιηθεί στο ακέραιο, όπως έκανε η κυβέρνηση από την πλευρά της. Τίποτα λιγότερο δεν θα τις αφήσει ευχαριστημένες.

Η ΕΠΟ φυσικά δεν έκανε το καθήκον της. Και αγνόησε την Ολιστική Μελέτη. Στο Πάρκο Γουδή νομίζουν ότι ο Φιλιππούσης θα μονιμοποιηθεί ως εκτελεστικός διευθυντής και ότι δεν υπάρχει θέμα με τη σύνθεση της Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Στις 27 Αυγούστου 2021 ψήφισε λίγες από τις αλλαγές που υποχρεούταν να κάνει, όμως η ολιστική μελέτη, σύμφωνα με την UEFA, είναι «όλα ή τίποτα»!

Ειδικότερα η ΕΠΟ έκανε έξι βασικές εκπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα:

-Τις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Διευθυντή της ΕΠΟ θα τις καθορίζει η Εκτελεστική Επιτροπή και όχι να είναι αυτόνομος.

-Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα κάνει εισηγήσεις όπως τώρα και θα παίρνει αποφάσεις προς επικύρωση από την ΕΕ της ΕΠΟ, όπως προέβλεπε η ολιστική μελέτη.

-Ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών δεν θα είναι μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ.

-Οι νέες Ενώσεις (προπονητών, ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου κλπ) δεν θα έχουν από δύο ψήφους στις ΓΣ, όπως προέβλεπε η ολιστική.

-Η υποχρεωτική παρουσία γυναίκας στην Εκτελεστική Επιτροπή θα καθιερωθεί από το 2024 και όχι από τώρα στην περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης νυν μέλους.

-«Εξαφάνισαν» το ασυμβίβαστο προέδρων ΕΠΣ και μελών της ΕΕ.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24