Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, δεν εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι λόγοι που ο υπουργός Μετανάστευσης προχώρησε στην ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άλεξ Χοκ ανέφερε ότι εξέτασε προσεκτικά όλα τα στοιχεία που έλαβε στα χέρια του και τόνισε πως η Αυστραλία είναι σταθερά δεσμευμένη για την προστασία των συνόρων.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη visa που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάσει το δημόσιο συμφέρον.

Αυτή η απόφαση ακολούθησε εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς.

Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία της COVID-19.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με αυξανόμενη πρόκληση».

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24