Breaking news

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

#menoumeasfaleis, βγαίνουμε νικητές!

Η αλήθεια για τις “πωλήσεις”…

Ο Διονύσης Σπανομανώλης γράφει την... αλήθεια γύρω από τις φημολογούμενες καλοκαιρινές πωλήσεις του Θρύλου μας...


κατασκευή ιστοσελίδων
κατασκευή ιστοσελίδων

Η «μεταγραφολογία» για την ομάδα μας έχει ξεκινήσει ήδη και μάλιστα βρίσκεται στο κόκκινο… Εκτός από εκατοντάδες (…) ονόματα πιθανών μεταγραφικών στόχων,  φημολογούνται και μεγάλες (σε αριθμό και… κρότο) πωλήσεις,  κάτι που φυσιολογικά προκαλεί ανησυχία στον κόσμο.

Προφανώς και ο κόσμος δεν θέλει να δει για ακόμα ένα καλοκαίρι,  «ό,τι καλό βγάζει»  αυτή η ομάδα να πωλείται και έτσι και πάλι να ψάχνουμε (φτου και από την αρχή) για κάμποσους παίχτες και βάλε πάλι χτίσιμο από την αρχή,  κτλ κτλ. Η ανησυχία αυτή του κόσμου είναι απόλυτα φυσιολογική,  ειδικά εφέτος,  που κάτι τόσο όμορφο δημιουργήθηκε!

Στην σημερινή στήλη του “Κόκκινου Φιλόσοφου”,  γράφω με θέμα την… αλήθεια για τις πωλήσεις. Καλό είναι να γίνουν κάποια πράγματα ξεκάθαρα στον κόσμο της ομάδας.  Ώστε να ξέρει κι εκείνος τι να περιμένει.

Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι,  ΟΧΙ,  δεν θα ξεπουλήσει και δεν θα διαλύσει τον κορμό που με τόσο κόπο έχτισε την προσεχή σεζόν.  Ειδικά μετά από δύο σεζόν (σαν αιωνιότητα!) μακρυά από τον τίτλο,  οι… περισσότεροι  κορυφαίοι παίχτες του ρόστερ,  θα συνεχίσουν και του χρόνου,  καθώς το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 είναι ήδη αυτοσκοπός όλων μας! Αλλά…

Όπως αναφέρω παραπάνω, οι… περισσότεροι θα συνεχίσουν. Προφανώς και όχι όλοι. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί το “χρυσό παράδειγμα” των συλλόγων της Πορτογαλίας (Πόρτο,  Μπενφίκα,  Σπόρτινγκ),  φτιάχνοντας παίχτες κι ύστερα πουλώντας τους στις μεγάλες λίγκες,  έναντι πολύ μεγάλων ποσών (ποσών αστρονομικών για τα ελληνικά δεδομένα!).

Αυτό είναι το project του. Αυτό είναι το μοντέλο του. Γι’ αυτό και οικονομικά είναι η πιο υγιής και κερδοφόρα ελληνική ομάδα. Γι’ αυτό και οι επενδύσεις του Θρύλου (πχ με τις ακαδημίες) δεν συγκρίνονται με τις αντίστοιχες καμίας άλλης ελληνικής ομάδας.

Οπότε ας είμαστε ρεαλιστές.  Δεν είναι εφικτό να κρατήσει ο Ολυμπιακός όλους του,  τους πρωτοκλασάτους. Δεν είναι εφικτό αν κατατεθούν μεγάλες,  αστρονομικές προσφορές,  να μην γίνουν δεκτές.

Ειδικά οι Ποντένσε,  Καμαρά και Σισέ, ενδεχομένως να φέρουν προτάσεις άνω των 15 εκατομμυρίων!  Σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν με “15 και βάλε”,  είναι αρκετά πιθανό να πωληθούν. Βασικά είναι το “φυσιολογικό” να πωληθούν.

Μια άλλη “ιδιάζουσα” περίπτωση,  εκτός των παραπάνω τριών “φιλέτων”,  είναι ο Ομάρ. Αισίως το καλοκαίρι θα μπει στην 6η του (!)  σεζόν στα ερυθρόλευκα! Έχοντας κάνει μια χρονιά με σπασμένα τα φρένα (ο ορισμός του Full back!), τότε με μια πρόταση κοντά στα 10 εκατομμύρια (έτσι φημολογείται), μια ενδεχόμενη πώλησή του, θα είναι ο ορισμός της value for money! Τον πήρε “τσάμπα” από την Μπραουνσβάιν το καλοκαίρι του 2014, θα τον “μοσχοπουλήσει” το καλοκαίρι του 2019 κι ενώ ήδη έχει προσφέρει τόσα στην ομάδα επί έξι σεζόν!

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις λοιπόν,  κάποιοι (προφανώς όχι όλοι!)  απο τους παραπάνω τέσσερις, θεωρώ πιθανό (και λογικό το τονίζω) πως ίσως πουληθούν*…

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ,  κοινώς ο αρχηγός μας (Φορτούνης), ο ταύρος στο κέντρο (Γκιγιέρμε), ο εξαιρετικός ελληνικός κορμός (Κούτρης, Μπουχαλάκης,  Τσιμίκας, Μασούρας), ο εξολοθρευτής στην άμυνα (Μεριά),  οι έμπειροι του ρόστερ (Τοροσίδης, Λάζαρος), όχι μόνο δεδομένα θα συνεχίσουν αλλά δεν το κουνάνε ρούπι και αποκλειστικά γύρω τους θα χτιστεί ο νέος Θρύλος. Γύρω τους βασικά,  θα μπουν οι λιγοστές πινελιές,  που χρειάζεται η ομάδα μας,  ώστε να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην κορυφή!

*Σε συνθήκες “που δεν μπορείς να αρνηθείς”, ίσως πουληθούν παίχτες λοιπόν. Το θέμα είναι πως ειδικά με τόσα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία της ομάδας,  να αντικατασταθούν επάξια,  γιατί όχι και με ακόμα καλύτερους παίχτες! Εκεί είναι το μυστικό… Η σωστή και έγκαιρη αντικαταστασή τους,  θα βγάλει την ομάδα 100% κερδισμένη! Και πραγματικά πιστεύω πως πλέον οι ερυθρόλευκοι όταν θα πουλάνε “βασικούς” θα τους αντικαθιστούν “όπως πρέπει”…

Διάβασε επίσης