«Βράζουν» πολλές περιοχές εξαιτίας της Όμικρον...

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού ενώ εντύπωση προκαλεί και ο αριθμός των επαναλοιμώξεων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη χαρακτήρισε αναμενόμενη και λογική την αύξηση των κρουσμάτων και επεσήμανε ότι οι εξάρσεις και οι υφέσεις θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες και πως αυτό που έχει σημασία είναι πως θα κινηθούν οι δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Πλέον εντοπίζονται οι παραλλαγές 4 και 5 της Ομικρον σε Αττική και Κρήτη. Η παραλλαγή 4 είναι πιο μεταδοτική και ενδέχεται έχει σε αρκετές περιπτώσεις πιο βαριά συμπτώματα, καθώς ασθενείς στους οποίους χορηγείται αντιική συνταγή και επιστρέφουν στα σπίτια τους, κάνουν πυρετούς ακόμα και 39 με 40 με αποτέλεσμα να φοβούνται και αμέσως να επικοινωνούν με τους γιατρούς τους. Τα βαριά συμπτώματα θυμίζουν εποχές τον Μάρτιο του 2020 που τα συμπτώματα ήταν βαριά από το πρώτο στέλεχος του κορωνοϊού.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι «βγάλαμε νωρίς τις μάσκες» και πως θα έπρεπε να έχουν διατηρηθεί υποχρεωτικές στους εσωτερικούς χώρους έως τις 10 Ιουλίου. Κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός. Πρόσθεσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία δύο ετών πλέον και πως η μάσκα προστάτευσε το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο από τον κορωνοϊό αλλά και από τη γρίπη.

Πηγή: instanews.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24