Γερμανία: Ένας γερμανοαιγύπτιος εξτρεμιστής, ύποπτος για το σχεδιασμό επιθέσεων στη Γερμανία, συνελήφθη χάρη σε πληροφορίες που παρείχαν οι μαροκινές υπηρεσίες πληροφοριών στους γερμανούς ομολόγους τους

Σε αυτήν την ιδιαίτερα τεταμένη, λόγω των γεγονότων στη Λωρίδα της Γάζας, περίοδο, η μαροκινή υπηρεσία πληροφοριών (DGST) πέτυχε να αποτρέψει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία, παρέχοντας στους γερμανούς ομολόγους της πληροφορίες για την ύπαρξη τρομοκρατικού σχεδίου.

Σύμφωνα με έγκυρα μαροκινά μέσα ενημέρωσης (le360.ma, Al Ahdath Al Maghribia, Assabah, κ.ά.), οι πληροφορίες αυτές επέτρεψαν στις γερμανικές (Γερμανία) υπηρεσίες πληροφοριών να συλλάβουν έναν 29χρονο ύποπτο, γερμανό εξτρεμιστή αιγυπτιακής καταγωγής, ονόματι Tarik S.S, ο οποίος φέρεται να διέμενε στο Ντούισμπουργκ.

Σε τριήμερη επιφυλακή ο «Ευαγγελισμός» για τον τελικό του Conference!
Σε τριήμερη επιφυλακή ο «Ευαγγελισμός» για τον τελικό του Conference!

Ο ύποπτος συνελήφθη την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στην πόλη Έσσεν. Σύμφωνα πάντα με την DGST, είναι πρώην μαχητής της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στη Συρία. Το Ιράκ και σχεδίαζε να διαπράξει τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με χρήση φορτηγού ως πολιορκητικού κριού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μαροκινή υπηρεσία πληροφοριών διαβίβασε, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2023. Προσωπικά δεδομένα, φωτογραφίες, ηλεκτρονικές επικοινωνίες και στοιχεία για το παρελθόν του υπόπτου. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, η γερμανική αστυνομία έφτασε στη σύλληψη στο Έσσεν.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Μαρόκου, θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικός εταίρος στη διεθνή καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Έχουν συμβάλει στο παρελθόν στην αποτροπή πολυάριθμων τρομοκρατικών επιθέσεων σε πολλές χώρες. Μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ολλανδία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24