Ο διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Νίκος Γαβαλάς, μίλησε κατά τη διάρκεια του «Youth Football Tournament».

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συναντά τον Ολυμπιακό σε μια κοινή αθλητική πρωτοβουλία, μέσα από τη διοργάνωση του «Youth Football Tournament» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου θα υλοποιηθεί από τη Μονάδα Ένταξης και Υποστήριξης και την ομάδα των Μεντόρων της Ειδικής Γραμματείας και θα συμμετέχουν 40 ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές εθνικότητες, ηλικίας 15-17 ετών, καθώς και ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Τα σαράντα παιδιά προέρχονται από το Αφγανιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γκάμπια, το Μπαγκλαντές, τη Γουϊνέα, τη Λιβερία, τη Σομαλία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Μάλι, την Αϊτή, το Καμερούν, τη Σιέρα Λεόνε, την Αίγυπτο και τη Συρία.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ΣΕΦ, για τον ιστορικό τελικό της ομάδας Χάντμπολ!
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ΣΕΦ, για τον ιστορικό τελικό της ομάδας Χάντμπολ!

Το τουρνουά απευθύνεται σε ασυνόδευτους ανήλικους με σκοπό να έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους μέσω του αθλητισμού και ειδικότερα να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματά του, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα. Να σημειωθεί πως τη διοργάνωση θα δουν τη Δευτέρα 29/5 και εκπρόσωποι 35 ευρωπαϊκών ομάδων, στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ECA στην Ελλάδα με σκοπό την παρακολούθηση του τρόπου λειτουργίας της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που έγινε την Πέμπτη 25/5 στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου παρουσιάστηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου, ο διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Νίκος Γαβαλάς είπε:

«Πριν από περίπου δύο μήνες δεχθήκαμε μία πρόσκληση από τον Ειδικό Γραμματέα για να συζητήσουμε την πιθανότητα υλοποίησης μίας κοινής δράσης. Τα ιδανικά και οι αξίες που πρεσβεύει ο Ολυμπιακός, μας οδήγησαν αμέσως στην απόφαση της υλοποίησης ενός τουρνουά ποδοσφαίρου για αυτά τα παιδιά, με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών και από την Ακαδημία μας. Αποτελεί επιθυμία του προέδρου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να υποστηρίζουμε εμπράκτως όσους έχουν ανάγκη και δη τα παιδιά. Στόχος όλων μας στον Ολυμπιακό είναι η ένταξη αυτών των παιδιών μέσω του αθλητισμού στην ελληνική κοινωνία και φυσικά η ευημερία τους».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24