Η ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία βρίσκεται υπό την εποπτεία της κυβέρνησης λόγω έρευνας για διαφθορά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές κυρώσεις!

Η παρέμβαση της Κυβέρνησης στην ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει κλονίσει τους θεσμούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η FIFA παρακολουθεί στενά όλες τις κινήσεις και θεωρεί, όπως γνωστοποιήθηκε σε ανακοίνωση που συμφωνήθηκε με την UEFA πριν από λίγες ημέρες, ότι έπρεπε να βρεθεί μια επείγουσα λύση σε αυτό που συμβαίνει σε μια από τις πιο ισχυρές ομοσπονδίες της σήμερα, αυτή που, μαζί με Πορτογαλία και Μαρόκο, θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Στη Νιόν και στην UEFA θεωρούν ότι η κυβερνητική παρέμβαση παραβιάζει τους νόμους της FIFA και ότι είναι πολύ δύσκολο να διαφοροποιηθεί αυτή η περίπτωση από άλλες που έχουν συμβεί πριν από χρόνια σε διαφορετικές ομοσπονδίες.

«Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν στενά την κατάσταση γύρω από την RFEF με μεγάλη ανησυχία. Η FIFA και η UEFA θα αναζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες για να αξιολογήσουν σε ποιο βαθμό ο διορισμός από το CSD της λεγόμενης “Επιτροπής Εποπτείας, Κανονοποίησης και Εκπροσώπησης” μπορεί να επηρεάσει την υποχρέωση της RFEF να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς κυβερνητική παρέμβαση. Δεν έχουμε άλλα σχόλια να κάνουμε αυτή τη στιγμή», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους η FIFA και η UEFA.

Αν και η FIFA είναι τελικά υπεύθυνη για την εξουσία επιβολής κυρώσεων στα συνδεδεμένα μέλη της, η UEFA μπορεί επίσης να λάβει μέτρα για το θέμα, όπως έκανε με τη Ρωσία, την οποία άφησε εκτός όλων των διοργανώσεων πριν η FIFA κάνει την κίνησή της.

Αυτό καθιερώνεται από το καταστατικό των διοργανώσεων της UEFA, μεταξύ των οποίων είναι το Euro, το Champions League, το Europa League και το Conference League. Όλες οι ομάδες, όπως αναφέρει η «As», θα βρίσκονταν σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή εάν επιβεβαιωθεί ότι η πολιτική παρέμβαση αντίκειται στα προαναφερθέντα καταστατικά. Στην UEFA είναι απρόθυμοι να παρέμβει η κυβέρνηση σε οποιαδήποτε από τις ομοσπονδίες τους.

Εν κατακλείδι, η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία βρίσκεται υπό την εποπτεία της κυβέρνησης λόγω έρευνας για διαφθορά. Πιθανή πολιτική παρέμβαση θα μπορούσε να οδηγήσει τους συλλόγους της Ισπανίας και της La Liga να αντιμετωπίσουν απαγόρευση από διοργανώσεις της UEFA όπως το Euro και το Champions League.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24