Η Εθνική Ελλάδος και το τεχνικό επιτελείο της, παρά την πρωτοφανή τους γκάφα με τις κίτρινες κάρτες, «σώθηκαν» με την ήττα από την Ολλανδία.

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετώπισε στις 10 Σεπτεμβρίου το Γιβραλτάρ για την 6η αγωνιστική των προκριματικών για το Euro 2024. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν αγωνίστηκαν οι Μάνταλος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης και Σιώπης. Αυτό έγινε ώστε να συμπληρώσουν από πριν το όριο κίτρινων καρτών και να προστατευθούν από τιμωρία μια αγωνιστικής.

Ωστόσο, οι… «τεχνοκράτες» της ΕΠΟ δεν μελέτησαν σωστά τον κανονισμό και άφησαν τους παίκτες εκτός αποστολής με δύο κάρτες, ενώ ο κανονισμός γράφει πως η τιμωρία επιβάλλεται στις τρεις συμπληρωμένες κίτρινες!

Το άρθρο 54.02 της ΟΥΕΦΑ αναφέρει:

«Στην προκριματική διοργάνωση, οι παίκτες και οι αξιωματούχοι της ομάδας αποβάλλονται για τον επόμενο αγώνα μετά από τρεις προειδοποιήσεις, καθώς και μετά την πέμπτη και κάθε επόμενη προειδοποίηση».

Ένα ακόμη τραγικό σφάλμα που φέρει την ευθύνη της ΕΠΟ καθώς και των Φύσσα – Κωνσταντινίδη. Η ΕΠΟ μπορεί να μοίρασε στους διεθνείς 1.000.000 ευρώ (500.000 + 500.000 ευρώ) για την πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League. Ωστόσο οι Κωνσταντινίδης και Φύσσας δεν πήραν τίποτα από το πριμ και πολλοί συνδέουν αυτό το λάθος με την κίνηση της ΕΠΟ να μην τους επιβραβεύσει για την προσφορά τους.

Την επομένη του αγώνα η Ομοσπονδία με ανακοίνωση της έσπευσε να συμμαζέψει τα… «ασυμμάζευτα» και να προστατέψει τους δυο υπαλλήλους της.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«1. Πρόκειται περί αναμφισβήτητου λάθους, όπως παραδέχονται οι Κώστας Κωνσταντινίδης, τεχνικός διευθυντής και επικεφαλής όλων των Εθνικών Ομάδων και Τάκης Φύσσας, αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, μολονότι το λάθος αυτό δεν είχε καμία πρακτική συνέπεια.

2. Η Διοίκηση, θα ερευνήσει το θέμα συνεκτιμώντας τη συνολική προφορά καθενός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ειδικότερη προσφορά τους στην Εθνική Ομάδα, θα αποφασίσει δε περί του πρακτέου τις προσεχείς ημέρες».

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24