Πότε μπορούν να οριστούν τα παιχνίδια;

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε επικοινήσει από το απόγευμα της Τρίτης (21/11) την επιθυμία της να αλλάξει η ΕΠΟ την ημερομηνία διεξαγωγής του Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (06/12) για την φάση των «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος και το πρωί της Τετάρτης (22/11) έκανε επίσημο το αίτημά της αυτό.

Η Ελληνική Αστυνομία έστειλε επίσημο έγγραφο με το οποίο κάνει αίτημα από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την αναβολή των δύο αγώνων (και το ΑΕΚ – Άρης) αυτών εξαιτίας της επετείου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Που είναι στις 6 Δεκεμβρίου. Αλλά και της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα (07/12). Μέρες κατά τις οποίες η αστυνομία θα βρίσκεται σε υψηλή ετοιμότητα.

Η διεξαγωγή δύο τόσο σημαντινών αγώνων τις συγκεκριμένες μέρες δεν θα ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να υποστηρίξει η ΕΛ.ΑΣ.

Και γι’ αυτό ξεκαθάρισε πως είναι αρνητική στο να λάβουν χώρα στις ημερομηνίες αυτές.

Μετά την αρνητική στάση της αστυνομίας, η ΕΠΟ θα πρέπει να βρει νέες ημερομηνίες για να ορίσει τους πρώτους αγώνες της φάσης των «16» του Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων αυτών.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται ως πιο λογικό σενάριο να αναβληθούν και τα δύο ματς των «αιωνίων» και να προγραμματιστούν εκ νέου για… 10 και 17 Ιανουαρίου. Η μόνη άλλη λύση είναι η ΕΠΟ να βάλει το πρώτο παιχνίδι στις γιορτές όπου όμως υπάρχει το κενό λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24