Αυγενάκης και Λιόλιος μίλησαν για τους εορτασμούς που θα γίνουν για τα 90 χρόνια ζωής της FIBA.

Η ΕΟΚ θα συνεργαστεί με τη FIBA για τη γιορτή των 90 χρόνων ζωής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν το τριήμερο 13/15 Μαϊου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος στάθηκε στο γεγονός πως η Ελλάδα ξεκινά πρώτη τους εορτασμούς των 90 χρόνων ζωής με εκδηλώσεις που προωθούν την ανάπτυξη του αθλήματος. “Συμπληρώνουμε 90 χρόνια από την ίδρυση της FIBA και όλος ο κόσμος γιορτάζει. Εμείς παίρνουμε πρώτη την σκυτάλη και ετοιμάζουμε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο μπάσκετ. Στους πυλώνες του μπάσκετ, στο μπάσκετ σε όλες τις εκφάνσεις του.

Ξεκίνησε στην Ελλάδα από τη Θεσσαλονίκη και την ΧΑΝΘ και πήγε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Είχαμε επιτυχίες σε αναπτυξιακά επίπεδα και σε επίπεδα Εθνικών ομάδων. Μπήκε στην καρδιά κάθε Έλληνα. Η Κρήτη αγαπά το μπάσκετ γι αυτό και θα μαζευτούμε εκεί να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια. Θα παραστεί και ο Γενικός Γραμματέας, Ανδρέα Ζαγκλής και θα ξεκινήσει μία γιορτή.

Είναι χαρά μας που κάνουμε αυτό το πρώτο τριήμερο εκδηλώσεων και που είμαστε οι πρώτοι που το υλοποιούμε. Το μπάσκετ υπάρχει παντού, σε κάθε πλευρά της Ελλάδας”.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε και στο Gala που θα γίνει την τελευταία μέρα του τριημέρου αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ο ίδιος και ο Βαγγέλης Λιόλιος θα γίνουν συμπαίκτες για λίγες ώρες και θα αγωνιστούν στην ίδια ομάδα.

“Βρισκόμαστε εδώ ενόψει μίας ακόμα κορυφαίας εκδήλωσης που θα γίνει στην χώρα μας και είναι μεγάλη τιμή για την Κρήτη και την Ελλάδα για τους πρώτους εορτασμούς των 90 χρόνων. Η FIBA είναι μία ανάσα από τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής και η Ελλάδα γιορτάζει μαζί της. Σίγουρα αν ανακοινώναμε αυτό το γεγονός πριν τρία χρόνια μπορεί πολλοί να έτριβαν τα μάτια τους. Αλλά η ανάπτυξη της χώρας μας, μας έχει συνηθίσει να αποτελεί η Ελλάδα το επίκεντρο. Πλέον και η Κρήτη έχει αποδείξει πως μπορεί να φιλοξενήσει τέτοια event.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2021 βάλαμε μπροστά για την οριστική επιστροφή του ελληνικού μπάσκετ στο προσκήνιο γιατί δεν γίνεται ένα άθλημα που μας χάρισε τόσες στιγμές να ήταν βαλτωμένο στην εσωστρέφεια. Πολλά μπράβο στον πρόεδρο και την διοίκηση που δεν αφήνει καμία δύναμη αναξιοποίητη. Το χρειάζεται ο ελληνικός αθλητισμός. Έχουμε θέσει στόχους και έχουμε πολύτιμο σύμμαχο τον άξιο Έλληνα, Ανδρέα Ζαγκλή. Έφτασε στην κορυφή του Παγκοσμίου μπάσκετ αλλά δεν ξέχασε από που ξεκίνησε. Θέλουμε η γιορτή αυτή να ενώσει μικρούς και μεγάλους.

Στοχεύουμε να αναδείξουμε όλες τις μορφές μπάσκετ όπως το 3χ3 τ ο μπάσκετ γυναικών και το μπάσκετ με αμαξίδιο. Σε ένα συμβολικό αγώνα θα έχουμε βετεράνους Έλληνες και ξένους ενώ τόσο εγώ όσο και ο Βαγγέλης Λιόλιος θα παίξουμε μαζί στην ίδια ομάδα. Θα υπάρξει γκαλά με βραβεύσεις Ελλήνων και ξένων βετεράνων. Ο εορτασμός θα έχει και κοινωνικό πρόσωπο καθώς όλα τα έσοδα θα δοθούν για την αγορά ενός θερμικού κυκλοποιητή για τα παιδιά με καρκίνο.

Οι εκδηλώσεις αυτές ταυτίζονται απόλυτα με τους στόχους μας σαν Υπουργείο. Ελπίζω να έχουμε να ανακοινώσουμε στο μέλλον και άλλα ευχάριστα για το μέλλον του μπάσκετ”.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24