Ο Φώτης Ρουμελιώτης γράφει για το ΣΕΦ, την πολιτεία και την άνιση εκδοχή έναντι του ΟΑΚΑ με το ΣΕΦ και όσα ΔΕΝ έχουν γίνει, αλλά και όσα θα έπρεπε να γίνουν με μία πολιτεία άφαντη...

Η Παραχώρηση του ΣΕΦ στο Ολυμπιακό είναι ένα θέμα που όχι μόνο έχει γίνει σήριαλ τα τελευταία χρόνια, αλλά τείνει να γίνει και κακόγουστο ανέκδοτο με τον κάθε ανεύθυνο – υπεύθυνο να έχει άποψη και να πετά πυροτεχνήματα. Αρχικά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή μιλάμε για ένα εμβληματικό γήπεδο κατασκευασμένο την δεκαετία του ’80 που έχει συνδέσει το όνομα του με την  τεράστια επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ το 1987 και στην συνέχεια με τις επιτυχίες της ομάδας Μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Ένα γήπεδο που αν δεν το χρησιμοποιούσε ο Ολυμπιακός θα είχε την τύχη δεκάδων άλλων κρατικών γηπέδων διαχρονικά που λαβώθηκαν και ερημώθηκαν από την αδιαφορία των υπευθύνων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΚΑΕ Ολυμπιακός χρόνια πίσω αν και δεν ήταν δικό της γήπεδο με δικά της χρήματα είχε αλλάξει δάπεδο, φωτεινά ταμπλό, αποδυτήρια , ενώ και πρόσφατα δημιούργησε γυμναστήριο, ιδικό πίνακα στην οροφή του γηπέδου και πάρα πολλές ακόμα παρεμβάσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σάσα Βεζένκοφ: Γάμος χωρίς τον γαμπρό δεν γίνεται!
Σάσα Βεζένκοφ: Γάμος χωρίς τον γαμπρό δεν γίνεται!

Από την άλλη πλευρά για να είμαστε ειλικρινείς η νέα διοίκηση του ΣΕΦ διαμόρφωσε τον περιβάλλον χώρο από εκεί που φοβόσουν να κυκλοφορήσεις σε ένα εξαιρετικό και ασφαλές περιβάλλον, ενώ και η δομή του σταδίου η χρήση του και οι παρεμβάσεις που έγιναν σε πολλά σημεία του ΣΕΦ έδειξαν ότι τουλάχιστον η διοίκηση σε συνεργασία με την ΚΑΕ κάνουν ότι καλύτερο περνάει από το χέρι τους να λειτουργεί σωστά.

Το τεράστιο θέμα όμως με την παραχώρηση ή μη του γηπέδου από την πολιτεία τουλάχιστον για 49 χρόνια όπως έχει κάνει μέχρι τώρα για τις υπόλοιπες ομάδες παραμένει ανοιχτώ. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους το δώρο με την παραχώρηση του κλειστού στον ΠΑΟΚ (Παλατάκι), το κλειστό στα Άνω Λιόσια στην ΑΕΚ, το Αλεξάνδρειο στον ΑΡΗ και φυσικά το υπέρ δώρο στον Παναθηναϊκό με το ΟΑΚΑ.

Από… την αρχή ήταν άδικο!

Μάλιστα όλα τα γήπεδα να σημειωθεί ότι κατασκευάστηκαν πολύ μετά από το ΣΕΦ και βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όλες τις πλευρές, σε αντίθεση με το ΣΕΦ, που αγωνίας μην βρέξει και στάζει το ταβάνι, μην κάνει ζέστη ή κρύο και χρειάζεσαι να πας ανάλογα με μαγιό ή με μπουφάν και πολλά άλλα που είναι για γέλια και για κλάματα!

Η πολιτεία δεν ξέρω αν είχε κανένα εκπρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια στο ΣΕΦ για να νιώσει λίγο τις συνθήκες… σάουνας αφού οι θερμοκρασίες ξεπερνούσαν τους 35′ βαθμούς. Φυσικά από τον αρμόδιο τον κ. Βρούτση ακούσαμε σαν καλοί πολίτες ότι θα μπει κλιματιστικό για το προ Ολυμπιακό τουρνουά αλλά δεν ντράπηκε κανείς να τον ρωτήσει αν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι δεύτερης κατηγορίας και δεν έπρεπε να έχουν ανθρώπινες συνθήκες τόσα χρόνια μέχρι πρόσφατα, αλλά οι φίλαθλοι για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά είναι πρώτης κατηγορίας και θα πρέπει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες.

Αυτός είναι ο διαχωρισμός από τον αρμόδιο υπουργό που έχει επισκεφθεί και φωτογραφηθεί πάνω από πέντε φορές στο ΣΕΦ για να κάνει εξαγγελίες, αλλά δεν τον είδαμε σε κάποιο αγώνα των πλέι οφ να βιώσει τις υπέροχες συνθήκες που ζήσαμε χιλιάδες άνθρωποι στο συγκεκριμένο στάδιο.

Προφανώς  η πολιτεία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι έχει να κάνει με όλες τις υπόλοιπες ομάδες εκτός του Ολυμπιακού. Δεν θα αναφερθώ για το γήπεδο ποδοσφαίρου, του κολυμβητηρίου και των υπόλοιπων ομάδων του σωματείου που είναι ο μοναδικός Πολυνίκης στην Ελλάδα με Ευρωπαϊκούς τίτλους γιατί θα χρειαστούμε χιλιάδες ακόμα λέξεις, αλλά θα το κάνουμε σύντομα. Θα επικεντρωθούμε μόνο στο ΣΕΦ και στην εκκωφαντική σιωπή των αρμοδίων και ιδιαίτερα του κ. Βρούτση που ότι έχει να κάνει με Ολυμπιακό του προκαλεί ενδοιασμούς σε αντίθεση με ότι είναι κιτρινόμαυρο.

Δώρο το ΟΑΚΑ, αλλά με το ΣΕΦ τίποτα…

Πρόσφατο παράδειγμα το δώρο ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό που εκεί υπήρξε τεράστια κινητοποίηση της πολιτείας ακόμα και στους ωμούς εκβιασμούς της Πράσινης ΚΑΕ με τους αρμόδιους όχι μόνο να υποχωρούν αλλά να δωρίζουν ακόμα και τα «Χρυσά Πόμολά» ενός κρατικού κλειστού γηπέδου που το ίδιο το κράτος φρόντισε να ανακαινίσει με δικά του δικά μας χρήματα πριν το δωρίσει. Φυσικά δεν έφτανε μόνο αυτό αφού ακόμα και το πάρκινγκ με τους περιφερειακούς χώρους  δόθηκαν δώρο με πράσινη κορδέλα!

Υπάρχουν ακόμα πολλά, πάρα πολλά αλλά αν θέλετε διαβάστε την παραχώρηση για να καταλάβετε. Είναι το  μοναδικό κλειστό κρατικό γήπεδο που υποτίθεστε δόθηκε για κάποια χρόνια αλλά παραμένει σε κρατική ιδιοκτησία και η ομάδα που το έχει προσωρινά για χρήση πουλάει και το όνομα του εμπορικά με τις ευλογίες των Βρούτσιδων…

Σε όλα αυτά μπορεί να γίνει άμεσα σύγκριση και να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Φυσικά η διοίκηση της ΚΑΕ είναι υποχρεωμένη ξεχωριστά από τα αγωνιστικά θέματα να βγάλει στην σέντρα όλους αυτούς που σφυρίζουν αδιάφορα να πάρει θέσει για την συμπεριφορά της πολιτείας και συγκεκριμένων ανθρώπων που εμπλέκονται. Δεν θα βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι θα βγάλουμε όμως στην σέντρα όλους αυτούς που μας κοροϊδεύουν όλους αυτούς που χρόνια τώρα έχουν τον ξύλινο πολιτικό λόγο των υποσχέσεων.

Περιμένουμε να μάθουμε έστω και στο παρά ένα από τον κ. Βούρτση ποια πραγματικά έργα θα γίνουν στο ΣΕΦ για το Προ-Ολυμπιακό τουρνουά και ποια η πρόθεση της πολιτείας για την παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό. Υπάρχει πλάνο; Yπάρχουν επαφές; Έχουν γίνει συζητήσεις με τους ίδιους όρους όπως στο ΟΑΚΑ;

Ο Κ. Βρούτσης ζει σε άλλο σύμπαν…

Και η ποιο σημαντική ερώτηση κ. Βρούτση. Ο κλιματισμός στο ΣΕΦ θα επισκευαστεί ή θα αντικατασταθεί για ανθρώπινες συνθήκες όπως σε όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά γήπεδα; Η απλά θα νοικιαστεί από συγκεκριμένη εταιρία (από άνθρωπο δικό σας…) προσωρινά μόνο για τους αγώνες της Εθνικής και η επόμενη μέρα θα είναι όπως παλιά στο ΣΕΦ;

Πολύ θόρυβος έχει ξεσπάσει ιδιαίτερα τελευταία για την παραχώρηση του ΣΕΦ ή όχι στην ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κάποιοι ας ξυπνήσουν και ας καταλάβουν λοιπόν τι είναι πιο σημαντικό. Καλή η μεταγραφολογία, αλλά όταν η μία ομάδα έχει ένα γήπεδο δικό της και βγάζει έσοδα, η άλλη προφανώς σε αυτό το κομμάτι θα μένει πίσω.

Ας… ξυπνήσουν όσοι πρέπει και το ΣΕΦ να έρθει στον Ολυμπιακό, αλλά και με τις συνθήκες που είπαμε…

Φώτης Ρουμελιώτης

Από την ημέρα που γεννήθηκα θυμάμαι ο Ολυμπιακός να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή μου. Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και όταν τελείωσα τις σπουδές μου είχα ταυτιστεί με το Καραϊσκάκη και αργότερα το ΟΑΚΑ με τον Θρύλο να μου δίνει το στίγμα του επαγγελματικού μου προσανατολισμού. ‘Έτσι κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να παρακολουθήσω τον Θρύλο μας σε όλα τα αθλήματα σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.
 
Ζώντας τα δύσκολα και τα εύκολα στο ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός έγινε πραγματικά μέλος της κουλτούρας μου και της καθημερινότητας μου. Σε αυτήν την πορεία ξεκίνησα από την εφημερίδα «Ρεκόρ» «sportime» «Φίλαθλο» στην συνέχεια στο Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι ένα» 90.4 με ατελείωτες ώρες εκπομπών και μεταδόσεων του Θρύλου. Τέλος ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ήταν το «tv magic» που εξελίχτηκε σε «sport tv» και τώρα «action24».
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24