Ο Φώτης Ρουμελιώτης γράφει για τα περί «ηγέτης» στον Ολυμπιακό, την φυγή Σλούκα και όχι μόνο...

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η επικοινωνιακή καταιγίδα που ακολούθησε όλο αυτό το χρονικό διάστημα παράλληλα με τις αντιδράσεις που προκάλεσε, με αναγκάζουν να εκφράσω την ταπεινή μου άποψη αφού λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων τις μέρες αυτές βρισκόμουν εκτός Ελλάδος.

Η απόφαση του Σλούκα να απαντήσει αρνητικά στον Ολυμπιακό για τους περισσότερους από εμάς που ζούμε κοντά στην Ερυθρόλευκη ΚΑΕ δεν ήταν έκπληξη. Η στάση του πρώην ερυθρόλευκου παίκτη σχεδόν όλη την αγωνιστική χρονιά μας έδινε αυτή την αίσθηση αφού και στον αγωνιστικό τομέα αλλά και στον εξ αγωνιστικό τις περισσότερες φορές δεν ένιωθε ότι είχε αυτή την χημεία της οικογένειας που έβγαζαν όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Πολύ περισσότερο η στάση του τόσο κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών το βράδυ της επιστροφής στο ΣΕΦ, όσο και στην φιέστα και στο μαγαζί που πανηγυρίστηκαν οι τίτλοι.

Ολυμπιακός – Μακάμπι: Άρχισε να πυροβολεί ο Κάνααν από τα 6,75μ. (vid)
Ολυμπιακός – Μακάμπι: Άρχισε να πυροβολεί ο Κάνααν από τα 6,75μ. (vid)

Ο Σλούκας που κάποτε δήλωνε “γύρισα στο σπίτι μου” τελικά δεν γύρισε ποτέ, γιατί απλά για να νιώσεις ένα μέρος σπίτι σου πρέπει να νιώσεις μέλος της οικογένειας να γίνεις ένας μαζί με τους υπόλοιπους και όχι να νομίζεις ότι είσαι εσύ και απλά υπάρχουν οι υπόλοιποι. Καλώς ή κακώς Κώστα και αυτή την χρονιά οι υπόλοιποι τράβηξαν το “κάρο” όλοι μαζί και απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο των τίτλων και όχι στον προσωπικό στόχο του ΕΓΩ.

Απόλυτα κατανοητό ότι είχες στόχο να γίνεις ο ηγέτης και ο νέος Σπανούλης στον Ολυμπιακό. Τα όνειρα άλλωστε είναι τζάμπα αν και εσύ τα πάντα τα κοστολογούσες με τα ευρώ. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά: οι ηγέτες ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ,  δεν γίνονται ούτε με αβάντες ούτε με λόγια. Ο ηγέτης που θα καθιερωθεί στην συνείδηση των φίλαθλων του Ολυμπιακού όπως ο Βασίλης Σπανούλης δεν κοιτάει το συμβόλαιο, δεν κοιτάει πόσα λεπτά θα αγωνιστεί, αλλά αντίθετα πάει κόντρα στο σάπιο σύστημα του “Φάρου” και την νέας σου ομάδας που κάποτε έβριζες και εσύ. Δεν υπολόγιζε τίποτα και έχει την μαγκιά Κώστα να πάει κάπου που η παρουσία του αλλάζει την ιστορία της ομάδας του και του Ελληνικού Μπάσκετ.

Για όλους αυτούς τους λόγους Κώστα Σλούκα δεν θα μπορούσες να γίνεις ποτέ ο νέος Βασίλης Σπανούλης στον Ολυμπιακό διότι ο Kill-Bill ήταν παρών στα εύκολα τα δύσκολα σε χαρές και λύπες , όπως και ο μοναδικός που θα έπαιρνε την μπάλα όσο και “έκαιγε” με κάθε αντίπαλο. Επίσης, σε αυτή την ομάδα πέρασαν τεράστιοι παίκτες με πολύ μεγάλη προσφορά που όταν έφταναν να ανανεώσουν το συμβόλαιο τους απλά αρκούσε ένα ραντεβού χωρίς εγγυημένους όρους συμμετοχής. Αντίθετα, εσύ έπαιξες τον ρόλο σου για δεύτερη φορά με τον ίδιο τρόπο ενώ είχες αποφασίσει να απαντήσεις αρνητικά. Άλλωστε θα μπορούσες να πάρεις παράδειγμα όχι από τους ξένους συμπαίκτες σου αλλά τουλάχιστον από τον Σπανούλη παλαιότερα ή τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου πρόσφατα.

Τελικά όχι άλλα δάκρυα για κάτι που νομίζαμε ότι είχαμε αλλά ευτυχώς δεν θα έχουμε. Όχι άλλη γκρίνια γιατί αυτή η ομάδα είμαστε όλοι εμείς και όχι εσύ. Τα χρήματα που πήρες εκπληκτικά, ούτε στα όνειρα σου δεν θα τα φανταζόσουν, άλλωστε άλλος θα τα ξανά κλαίει. Προσωπικά δεν θα σου ευχηθώ ποτέ καλή επιτυχία θα σου ευχηθώ υγεία όμως πάνω από όλα και η ιστορία το καθενός γράφει και κοστολογεί τις επιλογές του.

Μπαφές για Μπραζντέικις: «Και τώρα δουλειά ως το τέλος του δρόμου…»
Μπαφές για Μπραζντέικις: «Και τώρα δουλειά ως το τέλος του δρόμου…»
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24