Ο Ολυμπιακός ακόμα μία φορά τους χαλάει... το αφήγημα. Γράφει ο Φώτης Ρουμελιώτης...

Με φόρα πέρασε ο Ολυμπιακός από το Βερολίνο επικρατώντας με 94-67 επί της Άλμπα αλλά για μια ακόμα φορά ήταν απλά Πέμπτη και απλά μια νίκη σε μια Ευρωπαϊκή Βραδιά για τους Πειραιώτες.

Το συγκεκριμένο σύστημα από το γνωστό περιβάλλον απλά κατέγραψαν και ανέφεραν το γεγονός χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις χωρίς “Φανφάρες” χωρίς να αναφέρουν τις εκκωφαντικές αλλαγές που έγιναν σε αυτή την ομάδα που κοσμεί το Ευρωπαϊκό Μπάσκετ!  Κάτι ανάλογο συνέβη και στον αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στον ΑΡΗ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Κρατικής τηλεόρασης να μας πείσει απλά για το μεγαλείο του ΑΡΗ παρά για την αντίδραση του Ολυμπιακού, αφού κάποιες στιγμές νομίζαμε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιζε με κάποια ομαδίτσα από άλλη χώρα!

Έρχεται του Κάνααν και… μετά οι υπόλοιποι!
Έρχεται του Κάνααν και… μετά οι υπόλοιποι!

Άλλωστε για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν διδακτικές ήττες, αλλά υπάρχουν μόνο καταστροφικές, όπως δεν υπάρχουν μαγικές νύχτες θριάμβων αλλά απλά υποχρέωση μόνο στην νίκη. Η αντιμετώπιση της ομάδας “Πρότυπο” σε Ελλάδα και Ευρώπη ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο (όχι φυσικά ότι κάποιοι το έκαναν καλύτερα και ποιο παλιά)  από τους υποτίθεστε ειδήμονες του χώρου μας, παρουσιάζει μια μονομερή ευαισθησία που ξεπερνά τα όρια της γραφικότητας.

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται για όλους αυτούς στο Τζάμπα ΟΑΚΑ στις εργασίες από τον νέο Χορηγό την φωτιστική εγκατάσταση τα ηχητικά ακόμη και τις τζαμαρίες και την στολή του Θυρωρού στην είσοδο, αφού πρέπει με το έτσι θέλω να μας τονίσουν πως το μεγάλο αφεντικό και πάλι βγήκε μπροστά. Αφού έχουν όλη αυτή την αγωνία πως να ασχοληθούν  τι έκανε ο Φάλ ο Πίττερς ή ο Πετρούσεφ στο Βερολίνο ή τι κάνει ο Ολυμπιακός που πλέον ανασυντάχθηκε και τους χαλάει το αφήγημα.

Γιατί να ασχοληθούν πως ο Ολυμπιακός μετά από ένα επίπονο Καλοκαίρι με σημαντικές απουσίες και ελλιπείς προετοιμασία ξανά δείχνει ποιός είναι, αφού ακόμα πρέπει κατά τις εντολές από την αόρατη δύναμη να ρίξουν λάσπη στον Γιώργο Μπαρτζώκα να βγάλουν τα απωθημένα τους στην διοίκηση και στους παίκτες αφού το περιβόητο “Μέχρι Τέλους¨ ήταν αυτό που τους πλήγωσε και θα τους πληγώνει για χρόνια ακόμα.

Το άγχος τους μην ξανά δουν ένα Ολυμπιακό που θα υποκλίνονται όλοι στην Ευρώπη  δεν είναι απλά μεγάλο, έχει μετατραπεί σε Εφιάλτη. Το ενδιαφέρον τους θα στρέφεται πως τραγουδάει ο Κωστάκης με την εξέδρα αυτών που των έβριζαν και το πως ακούγεται ο ήχος και πως είναι η εικόνα στο Τζάμπα ΟΑΚΑ.

Ο Μπαρτζώκας οι αδελφοί Αγγελόπουλοι οι παίκτες και ο κόσμος αυτής της ομάδας που μας έκανε και μας κάνει υπερήφανους θα βρίσκονται πάντα στο στόχο τους αφού η αόρατη δύναμη είτε βγάζει το προσωπείο του Καλοκάγαθου ηγέτη  είτε το διατηρεί θα βλέπει εφιάλτες σε ότι έχει πάνω του Κόκκινο ακόμα και στον Άγιο Βασίλη.

Από την άλλη όλοι εμείς αποχαιρετώντας το 2023 οφείλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτή την ομάδα αυτή την π[προσπάθεια αφού δεν ξεχνάμε ποτέ το “Μέχρι Τέλους” όλων μας ήταν αυτό που ξερίζωσε την σαπίλα του Ελληνικού Μπάσκετ και μας έδωσε και πάλι μαγικά βράδια σε κόντρα όλου αυτού του συστήματος που μας λοιδορούσε μας πολεμούσε. Πλέον ακόμα και αν επανήλθε όλοι μας, Τεχνική ηγεσία παίκτες διοίκηση και κόσμος είμαστε παρών για μία χρονιά όπως το 2024 για να γευτούμε στην Ευρώπη όλα αυτά που μας οφείλουν για λίγα δευτερόλεπτα.

Φώτης Ρουμελιώτης

Από την ημέρα που γεννήθηκα θυμάμαι ο Ολυμπιακός να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή μου. Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και όταν τελείωσα τις σπουδές μου είχα ταυτιστεί με το Καραϊσκάκη και αργότερα το ΟΑΚΑ με τον Θρύλο να μου δίνει το στίγμα του επαγγελματικού μου προσανατολισμού. ‘Έτσι κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να παρακολουθήσω τον Θρύλο μας σε όλα τα αθλήματα σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.
 
Ζώντας τα δύσκολα και τα εύκολα στο ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός έγινε πραγματικά μέλος της κουλτούρας μου και της καθημερινότητας μου. Σε αυτήν την πορεία ξεκίνησα από την εφημερίδα «Ρεκόρ» «sportime» «Φίλαθλο» στην συνέχεια στο Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι ένα» 90.4 με ατελείωτες ώρες εκπομπών και μεταδόσεων του Θρύλου. Τέλος ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ήταν το «tv magic» που εξελίχτηκε σε «sport tv» και τώρα «action24».
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24