Ο Κώστας Καραπαπάς έκανε λόγο για εκκαθάριση στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, απόλυτα λογικό αφού οι αστοχίες ήταν πολλές. Το θέμα είναι πως ό,τι γίνει, πρέπει να γίνει με σχέδιο και προγραμματισμό.

Χρειάζεται εκκαθάριση ο Ολυμπιακός; Αυτή είναι μία ερώτηση που δεν είναι εύκολο να την απαντήσει κανείς.

Πολλοί απαντώντας γρήγορα και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, κυρίως εξαιτίας της απογοήτευσης από τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ και από την κακή στα περισσότερα παιχνίδια εικόνα της ομάδας. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτεί κανείς για να απαντήσει και πάλι ίσως χωρίς μεγάλη σιγουριά. Ακόμα και η “ζυγαριά” του πόσοι θα φύγουν και πόσοι πρέπει να έρθουν μοιάζει να μην μπορεί να γύρει σε καμία από τις δύο πλευρές.

Η… κατάρα των Μπακ

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός πέρασε από την εποχή της παντοδυναμίας των αμυντικών του άκρων στην “Αχίλλειο πτέρνα” των μπακ του με την φυγή των Τσιμίκα και Ομάρ. Λες και κάποιος καταράστηκε την ομάδα να μην μπορεί να βρει παίκτες στις δύο αυτές θέσεις που να κάνουν την δουλειά όπως πρέπει. Κάνεις απ’ όσους ήρθαν, δεν έφτασαν καν στο σημείο να πει κανείς ότι οι Πειραιώτες βρήκαν πχ τον “αντι-Ομάρ”. Προφανώς και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι ένα παιδί που δίνει το 120% των δυνατοτήτων του, είναι γρήγορος, δυνατός αλλά στερεί στο επιθετικό κομμάτι σε εκνευριστικό βαθμό.

Κερδίζει τον σεβασμό για το πάθος και την αυταπάρνηση του, κερδίζει θέση στο ρόστερ, αλλά όχι αυτή του βασικού, εκεί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει μία μεγάλη μεταγραφή. Το πρόβλημα είναι ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και στην θέση του δεξιού μπακ. Αφού ο Κένι Λαλά, που ήρθε στον Ολυμπιακό, μοιάζει με… συγγενή του ενός εκ των κορυφαίων μπακ του Γαλλικού πρωταθλήματος.

Το θέμα είναι το κατά πόσο είναι εύκολο ο Ολυμπιακός να βρει δύο καλούς “ενδεκαδάτους” μπακ σε μία μεταγραφική περίοδο.

Η ώρα να βρεθεί ο νέος Μαντί

“Ανεβαίνοντας” θέση πάμε στα αμυντικά χαφ. Εκεί βρίσκεται και… βασιλεύει ο Γιαν Εμβιλά, κινητήριος δύναμη του Ολυμπιακού, όμως θέλει για να… επιβιώσει, ένα παίκτη δίπλα, παίκτη όμως κλάσης και ικανό να πάρει μέρος της ευθύνης πάνω του.

Ο Μαντί από πέρυσι κιόλας δείχνει πως δεν…βρίσκεται στην Ελλάδα, πως το μυαλό του δεν είναι στον Ολυμπιακό και οι εμφανίσεις του ήταν κάτι παραπάνω από προβληματική.

Είναι πλέον δεδομένο πως ο παίκτης πρέπει να φύγει από την ομάδα και να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Ο Κανέ δεν έχει δείξει κάτι του σούπερ ιδιαίτερο, καλός στις τοποθετήσεις του, αποφεύγει τα λάθη, αλλά ως εκεί, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Βέβαια, είναι ένα παιδί, που ήρθε σε δυσκολη για τον Ολυμπιακό περίοδο και με το βάρος στις πλάτες να ξεπερνά τον τόνο. Αν κάνει προετοιμασία κανονικά το καλοκαίρι και μπει καλύτερα στο κλίμα της ομάδας μπορεί να δείξει κάτι περισσότερο. Όμως ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να στηριχθεί στο “μπορεί”, πρέπει να βρει και σε αυτήν την θέση έναν έτοιμο “ενδεκαδάτο” ποδοσφαιριστή.

Θα πρέπει να βρει ένα… ανθεκτικό Γκάρι Ροντρίγκες

Πάμε στους ακραίους, όπου εκεί υπάρχει δείγμα για το τι πρέπει να βρει ο Ολυμπιακός. Το δείγμα λέγεται Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο καλύτερος και πιο δραστήριος παίκτης των πρωταθλητών στα παιχνίδια που αγωνίστηκε, όμως τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών τον κρατούν πίσω. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει λοιπόν έναν παίκτη με τις ικανότητες του Γκάρι αλλά…πιο ανθεκτικό. Τι γίνεται με τον… φορ; Ο Τικινιο είναι χρήσιμος, καλός μέσα στην περιοχή, ο Ελ Αραμπί είναι παίκτης κλάσης, αλλά φέτος ήταν μία μέτρια σεζόν και με…”χαλασμένο” μυαλό, ίσως εξαιτίας της υπόθεσης της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την υπογραφή ανανέωσης και με την απαραίτητη ξεκούραση ίσως επιστρέψει ο γνωστός killer. Στα μάτια τα δικά μου αυτές είναι οι άκρως απαραίτητες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση του ρόστερ του Ολυμπιακού. Αλλαγές που μοιάζουν δύσκολες αλλά όχι ακατόρθωτο τες κυρίως για αυτό που έγραψα πριν την εύρεση δύο αξιόλογων μπακ.

Υγ: Τεράστιο θέμα είναι τι θα αποφασίσει ο Ολυμπιακός να κάνει με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τη δεύτερη ομάδα του παιδιά που έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν όπως ο Κίτσος και ο Σουρλής.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24