Η συνεργασία με τον Κορδόν και το πλάνο που απουσίαζε από τον Ολυμπιακό, για να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή και να μπουν γερές βάσεις για τα επόμενα χρόνια.

Από μια κίνηση και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς, ότι στον Ολυμπιακό έχουν την διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα και να τα βάλουν σε μια σειρά. Ο λόγος που αναφερόμαστε  είναι φυσικά η συμφωνία με τον  Αντόνιο Κορδόν στη  θέση του τεχνικού Διευθυντή. Ενός ανθρώπου με «βαρύ» βιογραφικό και απόλυτα επιτυχημένου σε αυτό το πόστο, όπως δείχνει η πλούσια καριέρα του. Αυτό ήθελε ο Ολυμπιακός για να πάει μπροστά και να βάλει τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μια κίνηση «ματ» με αυτή την συμφωνία και με αυτό τον τρόπο δείχνει τις προθέσεις του για το πως θέλει να φτιάξει και πάλι μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 Κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα, κάτι που δεν ήταν εύκολο και μοιάζει μια διεθνής επιτυχία να τον πείσει  να γίνει το «αφεντικό» στον Ολυμπιακό. Γιατί για αυτό μιλάμε πλέον, με τον Κορδόν να είναι αυτός που θα παίρνει όλες τις αποφάσεις. Για τον προπονητή που θα έρθει, τις μεταγραφές και φυσικά όλους αυτούς που θα δουλέψουν δίπλα του στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Κώστας Φορτούνης άκουσε τον Μαρινάκη και δάκρυσε!
Ο Κώστας Φορτούνης άκουσε τον Μαρινάκη και δάκρυσε!

Μια άλλη εποχή ξεκινά για τον Ολυμπιακό με ένα ισπανικό μοντέλο, όπως όλα δείχνουν. Είναι ικανός ο Κορδόν να πείσει ένα σπουδαίο προπονητή να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και να φέρει ποδοσφαιριστές που θα ταιριάξουν στην φιλοσοφία του συλλόγου. Μεταγραφές ουσίας και όχι  μόνο εντυπώσεων, γιατί όπως ακούγεται αυτή είναι η σκέψη του για το πως θα δημιουργήσει ένα δυνατό ρόστερ. Άρα στον Ολυμπιακό με αυτή την κίνηση ξεκινούν ιδανικά τη χρονιά, έστω και αν έχουμε καθυστερήσει, όμως μπαίνουν οι βάσεις για κάτι καλό που θα αφορά το παρόν, αλλά και το μέλλον του συλλόγου. Προφανώς και δεν θα πρέπει να βιαστούμε να τον κρίνουμε.

Αυτό που κρατάω  είναι  ότι του αρέσουν οι «λάτιν» ποδοσφαιριστές και ότι σε συνεργασία με τον προπονητή θα φτιάξει μια ομάδα που θα προσφέρει ουσία και θέαμα. Είναι γνωστό ότι οι «λάτιν» παίκτες ταιριάζουν με τον Ολυμπιακού και οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα στο παρελθόν έχουν κάνει μεγάλη καριέρα και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα. Ξεκινάει μια δύσκολη δουλειά ο Κορδόν σε μια ακόμα πιο δύσκολη εποχή για τον Ολυμπιακό, με ένα καλοκαίρι που θα πρέπει να περιμένουμε πολλές αλλαγές, αλλά η ουσία είναι ότι το παν είναι η αρχή. Και για αρχή η κίνηση που έγινε δείχνει καλά σημάδια για ένα πλάνο που έλειπε τα τελευταία χρόνια…

Κώστας Σαμοθράκης

«Αντέχω ακόμα»…… Ένα υπέροχο «ταξίδι» που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1985 με πρώτο σταθμό την «Αθλητική Ηχω» σαν ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο Μπάσκετ. Το ποδοσφαιρικό «σαράκι» όμως ήταν μέσα μου και το ποδόσφαιρο ανέκαθεν ήταν το πιο ελκυστικό άθλημα και αυτό τελικά με κέρδισε.

Λίγους μήνες στην ιστορική εφημερίδα και στη συνέχεια πρώτη «μεταγραφή» μου στο Φως των Σπόρ όπου παρέμεινα για πέντε χρόνια. Εκεί μπήκαν οι βάσεις για να ξεκινήσω και να καθιερωθώ στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού με τις πιο μεγάλες επιτυχίες, την αποκλειστική συνέντευξη του Λάγιος Ντέταρι και του Γιώργου Κοσκωτά! Για ξεκίνημα δε το λες και άσχημα.

Με «δάσκαλο» τον ΜΕΓΑΛΟ Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη δεν είναι εύκολο να αποτύχεις…. Στη συνέχεια η «Απογευματινή» και σιγά, σιγά άνοιξε και το τηλεοπτικό πεδίο(1991) με την παρουσία μου πάντα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με πρώτο το Star canel, την ΕΡΤ και αργότερα στο Magic TV, όπου έμεινα για ένδεκα χρόνια.

Εν το μεταξύ από τον Μάιο του 1988, είχα γίνει ήδη μέλλος της εφημερίδας «Πρωταθλητής» με τον Σωτήρη Πουλόπουλο να είναι αυτός που μου έδειξε την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και με στήριξε όσο κανείς άλλος. 22 προετοιμασίες στο εξωτερικό και αμέτρητα ταξίδια με τον Ολυμπιακό, είναι ένα επίτευγμα εδώ που τα λέμε και ένα σημάδι ότι έχεις καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Και φυσικά να διαψεύσω όσους, στο ξεκίνημα, με παρότρυναν να μην ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα γιατί οι δυσκολίες είναι μεγάλες και το μέλλον αβέβαιο…

Αντέχω ακόμα για όσους έχουν την απορία μετά από 37 χρόνια και η απάντηση για το πότε θα αποφασίσω να αποσυρθώ δεν είναι εύκολη. Όσο αντέχω και όσο με θέλουν, γιατί το μεράκι υπάρχει ακόμα και ο Ολυμπιακός είναι ένας τρόπος ζωής. Πόσο μάλλον όταν έχεις καταφέρει να συνδυάσεις το επάγγελμα με το χόμπι. Το πιο ιδανικό για μια καριέρα. Υπάρχει αντίρρηση;

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24