Όλη η αλήθεια για τον Μαρσέλο και γιατί ο Ολυμπιακός βγήκε κερδισμένος από αυτή την ιστορία με έναν σούπερ σταρ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έστω και αν το πέρασμά του ήταν μικρό.

Έπεσαν τίτλοι τέλους σε μια ιστορία και ένα «έργο» που ήταν αναμενόμενο και οι ενδείξεις που υπήρχαν δεν άφηναν περιθώρια για να το δεις με αισιοδοξία.

Ξέραμε λίγο πολύ ότι αυτό θα είναι το φινάλε έστω και αν δεν θέλαμε να το παραδεχτούμε και ότι θα μέναμε με την χαρά για μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές που έχουν γίνει στην ιστορία του Ολυμπιακού  επί εποχής Μαρινάκη.

Στον κόσμο του ο… Καρτάλ: «Η Φενέρ άξιζε να περάσει…»
Στον κόσμο του ο… Καρτάλ: «Η Φενέρ άξιζε να περάσει…»

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» και να προχωρήσει σε μια μεταγραφή περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά και πιστεύοντας ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα μπορέσει στα 34 του χρόνια να βοηθήσει την ομάδα με την εμπειρία και την προσωπικότητα του  σε μια δύσκολη περίοδο.

Και αν κάποιοι θεωρούν ότι όταν μια κίνηση λάθος  πέφτουν έξω. Επιτυχία ήταν και ας… απέτυχε ο Μαρσέλο να μας πείσει ότι μπορούσε να έχει μια παρουσία  ανάλογη του Ριβάλντο, του Σαβιόλα, του Καρεμπέ, του Ιμπαγάσα, Μάρκο Πάντελιτς, Τσόρι Ντομίγκες, Αμπιντάλ, Καμπιάσο του Χάμες και τόσων μεγάλων αστέρων που έχουν φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Δεν ήταν βλάκας ο Μίτσελ να ξέρει ότι ο Μαρσέλο είναι στα καλύτερα του και δεν τον έβαζε. Έβλεπε ότι δεν ήταν σε καλό επίπεδο και για αυτό τον χρησιμοποίησε σε λίγα παιχνίδια. Όμως αυτά τα δυο με τον Ατρόμητο για το κύπελλο  που πέτυχε τρία καταπληκτικά γκολ και μας θύμισε τον Μαρσέλο από τα παλιά, ήταν το κάτι άλλο.

Όμως αυτά δεν ήταν αρκετά για να ποντάρει επάνω του σε δύσκολα παιχνίδια και να δώσει λύσεις στην αριστερή πλευρό της άμυνας. Ο Μαρσέλο στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα και στα 34 του χρόνια δεν μπορεί να γίνει… Ρέαμπτσιουκ και για αυτό ο Μίτσελ δεν ρίσκαρε. Ήταν λογικό να υπάρχει η απορία του κόσμου γιατί δεν παίζει και γιατί τελικά τον πήραμε δίνοντας ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο.

Τέτοιος μεταγραφές έχουν ρίσκο, αλλά  όσο και αν αυτό είναι περίεργο και ακούγεται παράξενο μπορεί να σου δώσει πολλά. Φυσικά στο επικοινωνιακό κομμάτι γιατί και αυτό είναι ένα «παιχνίδι» στο ποδόσφαιρο που έχει μεγάλη σημασία. Ο Ολυμπιακός επί εποχής Μαρινάκη έχει δυναμώσει πολύ σε όλα τα επίπεδα, αλλά και στο επικοινωνιακό και η μεταγραφή του Μαρσέλο ακούστηκε σε όλο τον πλανήτη.

Τέτοιες μεταγραφές αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί να τις κάνεις και αποτελούν επίδειξη δύναμης. Στέλνεις ένα μήνυμα στους αντίπαλους και παίζεις σε άλλο επίπεδο. Δεν βοήθησε και ο ίδιος τον εαυτό του για να επανέλθει σε κάποια από τα γνωστά επίπεδα και ούτε θα το κάνει αν πάει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με τεράστια καριέρα, τα έχει δώσει όλα και τώρα απλά κοιτάει πλέον πως θα πει αντίο με τον καλύτερο τρόπο.

Χλεύαζαν πολύ εκείνη την εποχή για την κοιλιά του και για άλλα διάφορα που έλεγαν προκειμένου να βγάλουν άχρηστη τη μεταγραφή, αλλά μην νομίζουν ότι δικαιώθηκαν. Στον Ολυμπιακό ήξεραν γιατί προχώρησαν σε και τέτοια κίνηση, όπως και του Χάμες. Προφανώς και υπήρχαν διαφορές ανάμεσα στις δυο πλευρές, γιατί ο Χάμες στα 30 του χρόνια έχει φιλοδοξίες και θέλει να κάνει restart στην καριέρα του, ενώ ο Μαρσέλο έχει «μπουχτίσει» από τίτλους και επιτυχίες και το είχε ρίξει στα  social media και στις αναρτήσεις για να περνάει την ώρα του.

Παρ’ όλα αυτά όπως και ο Ολυμπιακός τον ευχαρίστησε  που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα , έτσι και εμείς νιώθουμε περήφανοι που ένας ακόμα μεγάλο παγκόσμιος ποδοσφαιριστής εμφανίστηκε στο Καραϊσκάκη και μας χάρισε έστω και λίγες καλές στιγμές.

Και να προσθέσει το όνομα του στην τεράστια λίστα των ποδοσφαιριστών που πέρασαν από τον Ολυμπιακό και τον ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ακόμα περισσότερε σε κάθε επίπεδο. Για κάποιους άλλος ανταγωνιστές τέτοιες μεταγραφές είναι ένα άπιαστο όνειρο και αυτό ας το λαβείν υπ’ όψιν τους για το μέλλον….

Κώστας Σαμοθράκης

«Αντέχω ακόμα»…… Ένα υπέροχο «ταξίδι» που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1985 με πρώτο σταθμό την «Αθλητική Ηχω» σαν ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο Μπάσκετ. Το ποδοσφαιρικό «σαράκι» όμως ήταν μέσα μου και το ποδόσφαιρο ανέκαθεν ήταν το πιο ελκυστικό άθλημα και αυτό τελικά με κέρδισε.

Λίγους μήνες στην ιστορική εφημερίδα και στη συνέχεια πρώτη «μεταγραφή» μου στο Φως των Σπόρ όπου παρέμεινα για πέντε χρόνια. Εκεί μπήκαν οι βάσεις για να ξεκινήσω και να καθιερωθώ στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού με τις πιο μεγάλες επιτυχίες, την αποκλειστική συνέντευξη του Λάγιος Ντέταρι και του Γιώργου Κοσκωτά! Για ξεκίνημα δε το λες και άσχημα.

Με «δάσκαλο» τον ΜΕΓΑΛΟ Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη δεν είναι εύκολο να αποτύχεις…. Στη συνέχεια η «Απογευματινή» και σιγά, σιγά άνοιξε και το τηλεοπτικό πεδίο(1991) με την παρουσία μου πάντα στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, με πρώτο το Star canel, την ΕΡΤ και αργότερα στο Magic TV, όπου έμεινα για ένδεκα χρόνια.

Εν το μεταξύ από τον Μάιο του 1988, είχα γίνει ήδη μέλλος της εφημερίδας «Πρωταθλητής» με τον Σωτήρη Πουλόπουλο να είναι αυτός που μου έδειξε την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και με στήριξε όσο κανείς άλλος. 22 προετοιμασίες στο εξωτερικό και αμέτρητα ταξίδια με τον Ολυμπιακό, είναι ένα επίτευγμα εδώ που τα λέμε και ένα σημάδι ότι έχεις καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου. Και φυσικά να διαψεύσω όσους, στο ξεκίνημα, με παρότρυναν να μην ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα γιατί οι δυσκολίες είναι μεγάλες και το μέλλον αβέβαιο…

Αντέχω ακόμα για όσους έχουν την απορία μετά από 37 χρόνια και η απάντηση για το πότε θα αποφασίσω να αποσυρθώ δεν είναι εύκολη. Όσο αντέχω και όσο με θέλουν, γιατί το μεράκι υπάρχει ακόμα και ο Ολυμπιακός είναι ένας τρόπος ζωής. Πόσο μάλλον όταν έχεις καταφέρει να συνδυάσεις το επάγγελμα με το χόμπι. Το πιο ιδανικό για μια καριέρα. Υπάρχει αντίρρηση;

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24