Όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν…

Ο Κωνσταντίνος Τούμπανος αναφέρεται με ρεαλιστικές σκέψεις στο σημερινό του Blog για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, μιλώντας για την «μαγκιά» των ερυθρόλευκων τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας στο «Έβερεστ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ όταν κανείς δεν το περίμενε, αλλά και για τις αλλαγές που καλείται να πράξει πλέον η Διοίκηση του Θρύλου, με συμμάχους τον ΛΑΟ μας!


Δυστυχώς, αυτή η ομάδα έκανε τον κύκλο της, ο οποίος μόνο αποτυχημένος δεν ήταν, αφού κατάφερε να κάνει όλη τη μπασκετική Ευρώπη να παραμιλάει για τη μαχητικότητά της. Μια ομάδα που ξεκίνησε τη σεζόν του 2011 με μερικούς πιτσιρικάδες και με τον Ντούσαν Ιβκόβιτς στο «τιμόνι» της, κατόρθωσε να ξεκινήσει μια χρυσή εποχή, με τον θρίαμβο επί της ΤΣΣΚΑ στον τελικό της Πόλης.

Η συνέχεια των επόμενων ετών βρήκε τους ερυθρόλευκους να κατακτούν ακόμα μία Ευρωλίγκα, αλλά να είναι και δύο φορές φιναλίστ. Όσα κατάφερε αυτή η ομάδα μέχρι και σήμερα, τα κατάφερε χωρίς οικονομικές υπερβάσεις αλλά και μεγάλα μπάτζετ. Πλέον, το μπάσκετ έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο πλάνο να μην είναι ικανό να ανταποκριθεί στις σημερινές απαιτήσεις της Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός δυστυχώς την εφετινή χρονιά και συγκεκριμένα τους δύο τελευταίους μήνες έβγαλε μόνος του τα μάτια του… Και όπως προανέφερα η τακτική πλέον… πάλιωσε όσο και αν αυτό μας στεναχωρεί.

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και για αυτό το λόγο, αν θέλουμε να ζήσουμε πάλι καινούρια «ωραία» θα πρέπει η διοίκηση με τους προέδρους μας, να αλλάξουν ριζικά την ομάδα το φετινό καλοκαίρι, αν φυσικά θέλουν να επιστρέψει εκεί όπου άνηκε τα τελευταία 9 χρόνια. Ο κόσμος φυσικά, οφείλει να στηρίζει τις προσπάθειες… #mexritelous!

Διάβασε επίσης