Ο Σπύρος Γρομητσάρης bloggάρει στο Thrylos24.gr, αναφερόμενος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Η προετοιμασία μιας ομάδας είναι η διαδρομή, όχι ο τελικός προορισμός. Το που θα φτάσει φέτος ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός μένει να το δούμε. Και τώρα είναι πολύ νωρίς για να το δούμε.

Μπορεί οι περισσότεροι απ’ όλους όσοι βλέπουν τα φιλικά να θεωρούν ότι τα έχουν όλα στο… πιάτο τους αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μιλάμε απλά για έναν παραμορφωτικό καθρέφτη. Και είναι παραμορφωτικός μερικές φορές τόσο για τα καλά, όσο και για τα άσχημα. Σχεδόν τίποτα απ’ όλα όσα βλέπει κανείς στα φιλικά δε μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα διατηρηθούν και στα επίσημα. Δε λέω ότι όλα όσα βλέπουμε στα φιλικά είναι άχρηστα, κάθε άλλο.

Μεγάλη κίνηση ο Μαρινάκης!
Μεγάλη κίνηση ο Μαρινάκης!

Λέω ότι δεν υπάρχει σιγουριά πως κάθε τι καλό ή κακό της προετοιμασίας θα το… κουβαλήσει η ομάδα και στην κανονική σεζόν. Έχω την αίσθηση ότι τα φιλικά είναι χρήσιμα, κυρίως, για να εντοπίζονται τα αρνητικά και να δουλεύονται τα θετικά. Σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο τα αρνητικά είναι πάντα εκείνα που κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση και ηχούν τις καμπάνες του κινδύνου. Ποιός παίκτης αντέχει να είναι στο ρόστερ;

Ποιος παίκτης έχει την απαιτούμενη ποιότητα / ικανότητα να είναι στο ρόστερ; Ποιο κομμάτι του παιχνιδιού παρουσιάζει την πλέον χτυπητή αδυναμία; Σε τέτοια απαντάει η προετοιμασία, όχι στο αν είναι έτοιμη μια ομάδα για στην προετοιμασία πρέπει να θεωρούμε ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ΔΕΝ είναι.

Μια ομάδα, στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να είναι πανέτοιμη ούτε καν στο φινάλε του καλοκαιριού. Αυτό που ελπίζει και φροντίζει για να έχει ένας προπονητής είναι τη μέγιστη -ρεαλιστικά- δυνατή ετοιμότητα ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα καλοκαιρινά προκριματικά. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να εντυπωσιάσει κανέναν μας το καλοκαίρι, να πάρει τις προκρίσεις θέλει και να βρεθεί εκεί που ανήκει, στους ομίλους του Champions League.

Δεν είναι εύκολο, δεν θα είναι εύκολο. Όμως η ομάδα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να το πετύχει. Τόσο απλό, τόσο σαφές, τόσο (και) δύσκολο.

ΥΓ: Είναι ξεκάθαρο ότι με το φινάλε της προετοιμασίας στην Αυστρία ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να πάρει μερικές δύσκολες αποφάσεις. Γιατί θα είναι δύσκολο να πεις σε παίκτη που προσπάθησε πολύ και παίκτη που έχει ικανότητα και ταλέντο ότι πρέπει να αναζητήσει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Γιατί αυτό θα πρέπει να γίνει αφού ΔΕΝ γίνεται να χωρέσουν όλοι. Στα κοψίματα θα υπάρξουν δεδομένα και παίκτες που αρέσουν στον Πορτογάλο τεχνικό αλλά δεν γίνεται να πορευτεί η ομάδα με ρόστερ 35 ή παραπάνω παικτών. Θα είναι δυσλειτουργικό. Θα υπάρχουν δεδομένα και περισσότεροι λυπημένοι που δεν θα αγωνίζονται κάθε φορά.

ΥΓ2: Στις μεταγραφικές περιόδους υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: διαβάστε και ακούστε τα πάντα αλλά πιστέψτε μόνο ό,τι ανακοινώνει επισήμως ο Ολυμπιακός. Πολλά απ’ όσα λέγονται ή γράφονται δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Μα καμία. Απλά διαρρέονται από την πλευρά των παικτών (των μάνατζέρ τους δηλαδή) ώστε να γίνεται ντόρος και να αυξάνουν την τιμή για τις άλλες ομάδες που πιθανώς ενδιαφέρονται…

Ολυμπιακός: Ο παίκτης που… παραγκωνίστηκε επί Μαρτίνς, «χρυσάφι» για Κορμπεράν!
Ολυμπιακός: Ο παίκτης που… παραγκωνίστηκε επί Μαρτίνς, «χρυσάφι» για Κορμπεράν!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24