Η μεγαλειώδης εμφάνιση του Έλληνα στόπερ στη Τούμπα και το μήνυμα για την ασφάλεια στην άμυνα μαζί με τον Σωκράτη να αποτελούν εγγύηση

Υπήρχε κάνεις που να είχε αμφιβολίες(!) για το πόσο μεγάλη ήταν η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να φέρει και πάλι στον Ολυμπιακό τον Κώστα Μανωλά; Φυσικά όχι, γιατί δεν χρειάζονται και πολλές αποδείξεις για την αξία του, αλλά το κυριότερο στην ιστορία αυτή είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο παίκτης ήθελε να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Και του άνοιξε τον δρόμο για να κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό και μάλιστα σε ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Η εμφάνιση του Κώστα στην Τούμπα ήρθε να επιβεβαιώσει όχι την μεγάλη αξία του, γιατί αυτή την γνωρίζουμε και δεν έχει  να αποδείξει τίποτε, αλλά το πόσο σημαντικός είναι για την άμυνα του Ολυμπιακού. Ούτε και ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο Μαρτίνς σε ένα τέτοιο παιχνίδι μεγάλων απαιτήσεων αποφάσισε να αφήσει εκτός τον Σισέ που κάνει καταπληκτική χρονιά και να βάλει δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο τον Κώστα.

«Εμπειρία και κλάση μαζί»

Ήταν ένα από τα παιχνίδια που μετράει η εμπειρία, αλλά και οι ιδιαιτερότητες που έχουν ματς σαν αυτό της Τούμπας, στα οποία παίζει σημαντικό ρόλο  η αντίδραση ελλήνων ποδοσφαιριστών που ξέρουν καλύτερα πως πρέπει να  ανταποκριθούν. Και δικαιώθηκε ο Πορτογάλος τεχνικός για την απόφαση του, γιατί ο Μανωλάς προσφέρει ασφάλεια στην άμυνα, αλλά και θα αποτελέι πάντα μια πολυτέλεια όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μανωλάς δεν είναι απλά ένας σπουδαίος στόπερ, αλλά ότι καλύτερο διαθέτει το ποδόσφαιρο μας αυτή την εποχή και είναι μεγάλη αβάντα για τον σύλλογο να έχει στις τάξεις του τον πιο χαρισματικό αμυντικό που υπάρχει και που δεν βρίσκεις εύκολα. Και φαίνεται πόσο επιτυχημένη ήταν η μεταγραφή αυτή έστω  και αν υπήρχαν κάποιοι που αμφισβητούσαν κατά πόσο θα είναι σε τέτοια κατάσταση να προσφέρει και να κάνει την άμυνα πιο δυνατή.

Η επιστροφή του Μανωλά στην αμάδα της καρδιάς του όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που έφυγε δείχνει το πόσο σημαντική ήταν αυτή η προσθήκη και το πως μπορεί να κάνει την διαφορά, έστω και αν είχε προβλήματα τραυματισμού που τα ξεπέρασε και τώρα πλέον βλέπουμε τον σπουδαίο Κώστα Μανωλά που είναι ηγέτης και δίνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση στην ομάδα και μάλιστα σε  στιγμές που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός.

Προφανώς και από το «κάδρο» δεν μπορεί  κανείς να βγάλει εκτός τον Σισέ, που κάνει μια καταπληκτική χρονιά, αλλά το δίδυμο Μανωλά και Σωκράτη δίνει στον Ολυμπιακό σιγουριά, εμπειρία και κλάση και  αυτό το γνωρίζει καλά ο Μαρτίνς που θα πρέπει να διαχειριστεί ανάλογα τους στόπερ μέχρι το τέλος της σαιζόν. Και από το καλοκαίρι και μετά βλέπουμε…..

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24