Με τέτοιο (τ)ζήλο, τελειώσαν τον τίτλο…

Ο Διονύσης Σπανομανώλης γράφει για το λυσσασμένο "σύστημα", το οποίο εν τέλει κατάφερε να τελειώσει από τόσο νωρίς την υπόθεση τίτλος της Super League, δείχνοντας μεγάλο (τ)ζήλο...


Ο ΠΑΟΚ εν τέλει τα κατάφερε… Ήθελε τίτλο από τον Νοέμβρη, τελικά τον πήρε από Δεκέμβρη και στο παραμύθι της εξυγίανσης, ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα… Από την στιγμή  που η ομάδα του Βορρά, έδειξε τέτοιον (τ)ζήλο για την κούπα, δεν θα μπορούσε αυτή να χαθεί…

Το φετινό πρωτάθλημα λοιπόν, κρίνεται απολύτως πετυχημένο! Οι Κυριακές επέστρεψαν για τα καλά, η κάθαρση είναι εδώ αλλά η «νέα τάξη πραγμάτων» θέλει να εδραιώσει την κυριαρχία της, χωρίς αμφιβολίες. Κοινώς, ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Μπορεί το «σύστημα» να πάλεψε λυσσαλέα για να τελειώσει το συντομότερο η φετινή υπόθεση τίτλος και εν τέλει -έστω και με μικρή αργοπορία- να τα κατάφερε, αλλά η εξυγίανση θα συνεχίσει να δίνει τα δικά της ηχηρά μηνύματα σε κάθε ευκαιρία… Σε κάθε αγωνιστική.

Το αρχικό project έλεγε πως το πρωτάθλημα θα τελείωνε στο Περιστέρι. Εκεί ο Βούκοβιτς τους χάλασε τα σχέδια και τους άγχωσε λιγάκι. Εν τέλει, ο Τζήλος ολοκλήρωσε χθες στα Πηγάδια,  την δουλειά της «νέας τάξης» και μάλιστα με χειρουργική ακρίβεια*… Τέτοιο «πανικό» και «ζήλο» να δοθεί σε μία συγκεκριμένη ομάδα και τόσο νωρίς ένας τίτλος, νομίζω δεν έχουμε ξαναδεί στην ιστορία.

*Ενα γρήγορο διαιτητικό σχόλιο: δεν ήταν μόνο τα τρία πέναλτι. Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός φάουλ και καρτών (!) κατά του Θρύλου (πραγματικά απίστευτο), ήταν η χρήση των πλεονεκτημάτων, ήταν ακόμα και ο αριθμός των καθυστερήσεων. Στήσιμο κυριολεκτικό…

Ο Ολυμπιακός τόσο μπορούσε, τόσο «άντεξε». Η ιστορία θα γράψει πως στις 9 Δεκεμβρίου 2018, το σύστημα με έντονο (τ)ζήλο, τον έριξε εν τέλει νοκ άουτ.

Για μια ομάδα τόσο νέα, με τόσες αλλαγές και με τέτοια «κόντρα» σε κάθε ματς και πολύ μακριά έφτασε εδώ που τα λέμε ο Θρύλος μας. Και έφτασε ως εδώ, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Το ομορφότερο με διαφορά στην χώρα μας. Και αυτό νομίζω είναι η μεγαλύτερη προίκα για το… δύσκολο μέλλον.

Το μέλλον ναι. Είναι πολύ δύσκολο. Τον Ολυμπιακό θα τον κυνηγήσουν. Το παραμύθι των εξυγιαντών, θα ήθελε ιδανικά, να τον εξαφανίσουν κιόλας. Αλλά αυτό προφανώς είναι όνειρο θερινής νυκτός. Με τον Θρύλο και τον κόσμο του, κανείς δεν παίζει. Και αν φέτος χάθηκε η μάχη, ο «πόλεμος» έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Ειδικά από την στιγμή που ο Θρύλος φέτος φτιάχνει «την ομάδα του μέλλοντος», όση πικρία και αν υπάρχει για το άδικο χάσιμο του τίτλου, ας μείνουμε αισιόδοξοι και κοντά σε αυτή την ομάδα. Η φετινή σεζόν άλλωστε το ξέραμε πως θα ναι μεταβατική… Τώρα είναι που χρειάζεται στήριξη ο Θρύλος!

Υγ: συγχωρέστε με, αλλά ποδοσφαιρικό σχόλιο δεν μπορώ να κάνω. Τέτοιο «στήσιμο» επί 90′, επαναλαμαβάνω, δεν είχα ξαναδεί ενάντια στην ομάδα μου. Προφανώς και υπάρχουν και  αγωνιστικά προβλήματα αλλά αυτά αφενός λύνονται και αφετέρου τα θεωρώ φυσιολογικά σε μια σεζόν τόσων και τόσο μεγάλων αλλαγών… Θα τα συζητήσουμε κι αυτά στην ώρα τους.

Υγ2: νέα τάξη πραγμάτων και ΠΑΟΚ, είναι το ίδιο πράγμα…

Διάβασε επίσης