Καθοριστικός «ζογκλέρ» και… επαγγελματίας ο Βαλμπουενά!

Ο Ηρακλής Τσίκινης Bloggάρει στο Thrylos24, σχολιάζοντας το ματς του Αγρινίου, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες.


Έγιναν και αυτό το Σαββατοκύριακο πολλά ενδιαφέροντα. Όμως δεν μπορώ να μην σχολάσω κάποια από αυτά. Όταν τα χρόνια περάσουν και έρχεται στην κουβέντα το όνομα του Ματιέ Βαλμπουενά, όλοι αυτοί που τον έζησαν και τον είδαν να αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό, θα μιλούν για τις πάσες του.

Για τις ασίστ που μοίραζε, για τις καταπληκτικές εκτελέσεις των στατικών φάσεων που γίνονταν γκολ από τους συμπαίκτες του, αφού η μπάλα πήγαινε συστημένη πάνω τους.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι επιφυλάσσει η συνέχεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αλλά πόσο πιθανό είναι να αντικρίσουμε κάτι πιο μαγικό, πιο ζογκλερικό από αυτό του 65ου λεπτού; Πολύ δύσκολο. Στο Αγρίνιο έγραψε ιστορία, είναι θα λέγαμε αυτό που χειροκροτεί ακόμη και ο αντίπαλος. Σε ηλικία 36 ετών, τριών μηνών και 12 ημερών, ο Γάλλος έκανε την ασίστ που θα έχει να διηγείται, αυτή που θα βλέπει και θα καμαρώνει.

Όταν είναι τόσο καθοριστικός στα παιχνίδια, όταν συμπεριφέρεται τόσο επαγγελματικά και αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα, πώς να μη μείνει και τρίτη χρονιά; Και στα 37, πάλι ασίστ θα δίνει.
Αυτό το εύκολο σκορ του ΠΑΟΚ με τον Βόλο, μόνο παγίδες κρύβει. Τι εννοώ; Πως όλη την διάρκεια του παιχνιδιού έπαιζε με τη φωτιά, να έχει απώλειες αυτό δείχνει πως δεν πατάει καλά στα ποδιά του. Κομβικής σημαίας θα είναι το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Η διαιτησία του Ολυμπιακού ήταν καλή και δεν έδωσε δικαιώματα, η φάση στο 4΄ με τον Ντιαζ δεν ήταν για να τη σχολιάσω, αλλά επειδή κάποιοι την σχολιάσανε, σας αναφέρω πως δεν υπήρχε καμία παράβαση πέφτει ευκολά ο επιθετικός. Τώρα, σχετικά με το γκολ με τη πάσα του Βαλπουενά με τους κανονισμούς του NBA, δεν ακυρώνεται ως βήματα!!!

Ο Τζήλος με τη διαχείριση του παιχνιδιού, μου έδειχνε πως άνετα έδειχναν οι Γηπεδούχοι, παρά οι φιλοξενούμενοι !!!

Τελειώνοντας να πω και δυο κουβέντες για το έκτρωμα ΤΡΑΜΠ. Πολλοί είδαν σε όλα αυτά που συνέβησαν στην Αμερική αυτές τις μέρες, έναν παγκόσμιο κίνδυνο – ένα νέο ιό, που θα μπορούσε να μολύνει το σύμπαν, ένα είδος μετάλλαξης του λαϊκίστικου δήθεν αντισυστημισμού.

Άλλοι είπαν ότι στη χώρα του αγάλματος της Ελευθερίας, είδαμε ξαφνικά το φάντασμα της Ελευθερίας – το πώς δηλαδή η ελευθερία μπορεί την ίδια την ελευθερία να την σκοτώσει. Εγώ είδα απλά την αντοχή των θεσμών. Ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί πρόεδρος, ο Τραμπ θα πάει σπίτι. Ας ελπίσουμε να πρόκειται για happy end…

Διάβασε επίσης