Ο Φώτης Ρουμελιώτης γράφει για την κούρσα πρωταθλητισμού του Ολυμπιακού και την επόμενη μέρα στην Ευρώπη.

Ο φετινός Ολυμπιακός έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή να παλέψει με το γνωστό σύστημα και παράλληλα να κάνει το καθήκον του στην Ευρώπη παλεύοντας για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δέχεται και όχι άδικα ορισμένες φορές κριτική για τις επιλογές του και την εικόνα που βγάζει ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο  εντός και εκτός. Στην κριτική που δέχεται ο Πορτογάλος τεχνικός φυσικά θα πρέπει να ξεχωρίσουμε όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες ομάδες την καλοπροαίρετη κριτική από την κακοπροαίρετη και την σκόπιμη κριτική.

Ο απλός φίλαθλος έχει απαιτήσεις να είναι η ομάδα του πάντα στα “κόκκινα” και να διεκδικεί και να κατακτά όλους τους τίτλους τουλάχιστον στις εγχώριες διοργανώσεις.

Λογικό και αυτονόητο…

Απόλυτα λογικό και φυσιολογικό από πλευράς απλού κόσμου , αδιανόητο όμως από τους γνώστες του χώρου. Ιδιαίτερα από όλους αυτούς που ξέρουν πολύ καλά τι έχουν τραβήξει οι ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια και παρόλα αυτά  παραμένουν πιστοί στον πρωταθλητισμό και στην Ευρωπαϊκή τους πορεία.

Η αγωνιστική προετοιμασία μέσα στην πανδημία και τα αρκετά κρούσματα που είχαν οι παίκτες φυσιολογικά έχουν προκαλέσει την αδυναμία παικτών “κλειδιά” όπως ο Εμβιλά ο Ελ Αραμπί ο Καμαρά και άλλων να παρουσιάσουν την εικόνα που έχουν δείξει στο παρελθόν. Η αδυναμία αυτή μαζί με την όχι ακόμα καλή αφομοίωση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων δημιουργεί την εικόνα που δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του φιλάθλου μέσα στο γήπεδο.

Αυτή όμως είναι η μία πλευρά γιατί υπάρχει και η άλλη η ποιο αισιόδοξη και λογική. Αν ο Ολυμπιακός που δεν ικανοποιεί με την απόδοση του είναι πρώτος και με διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος και παραμένει σε τροχιά πρόκρισης στην Ευρώπη με αυτά τα προβλήματα τώρα φανταστείτε τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια.

Οι ταλαιπωρημένοι από την πανδημία παίκτες που λογικά θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς, οι επιστροφές των τραυματιών και η αναμενόμενη ενίσχυση στην προσεχή μεταγραφική περίοδο σίγουρα θα δώσουν στον Πορτογάλο τεχνικό την δυνατότητα να παρουσιάσει και πάλι την ομάδα που όλοι θυμόμαστε μα την δική του φιλοσοφία και σφραγίδα.

Η καλοπροαίρετη κριτική είναι ότι καλύτερο για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός . Η σκόπιμη όμως και κακοπροαίρετη κριτική είναι το όπλο όλου του αντί Ολυμπιακού συστήματος για την αποδόμηση των πρωταθλητών και της προσπάθειας των τελευταίων ετών.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24