Ο Ολυμπιακός ακόμα ένα παιχνίδι εκτός έδρας δεν κατάφερε να κερδίσει και όσο δεν γίνεται αυτό θα δημιουργηθεί μετά ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Γράφει ο Πάρης Τσιλιώτης...

Να λοιπόν που οι νίκες εκτός έδρας συνεχίζονται. Ο Ολυμπιακός αρνείται να βρει λύσεις και καταρρέει σε κρίσιμα σημεία, με το μυαλό σε κρίσιμα σημεία να μπλοκάρει.

Στην Κωνσταντινούπολη εκεί που λες βάση την εικόνα του 1ου ημιχρόνου, λες να γίνει η νίκη; Τελικά έρχεται ένα 4ο δεκάλεπτο, το πιο κρίσιμο σε όλο το παιχνίδι και τα ανατρέπει όλα. Εκεί έρχεται να επιβεβαιωθεί αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό. Μόνο με νίκες εντός των συνόρων, πόσο μακριά θα φτάσουμε; Δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να εξαρτάται μόνο από τα εντός παιχνίδια. Θα έρθουν και μέρες που οι εκτός έδρας αποστολές θα αποδειχθούν πολύ κρίσιμες.

Πάμε τώρα παρακάτω και στα σοβαρά λάθη που έγιναν. Ακόμα ένα παιχνίδι ο Χασάν Μάρτιν αμυντικά δεν μπορούσε όχι να κόψει, αλλά ούτε και να ακολουθήσει των ρυθμό των αντίπαλων παικτών. Με λίγα λόγια; Άμυνα με τα μάτια. Όσο συμβαίνει αυτό η τρύπα θα είναι τεράστια. Στη Κωνσταντινούπολη ο φοβερός Φάλ φορτώθηκε με φάουλ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι λύσεις να εξατμιστούν.

Όσο ανέτοιμος και να ήταν ο Κουίνσι Έισι δεν θεωρώ ότι θα έπαιζε χειρότερα από τον Χασάν. Μιλάμε για παίκτη που έρχεται να καλύψει τη τρύπα που δημιουργείτε πίσω από τον Φαλ. Δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε ένα λεπτό. Για μένα μπορεί βέβαια και να διαφωνήσουν ορισμένοι, αλλά κακώς. Θα μπορούσε, ειδικά στην 4η περίοδο που υπήρχε το κόλλημα με τον Χασάν Μάρτιν να συνεισφέρει κάποια λεπτά. Να δοκιμαστεί, να δει και ο Έλληνας τεχνικός αν ήταν σε μέρα που θα έστω κάποια λεπτά θα μπορούσε να δώσει λύσεις.

Για να λέμε πάλι τα ίδια. Όσο παίζει ο Χασάν Μάρτιν το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, ειδικά στο πίσω μέρος του γηπέδου. Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Στην 4η περίοδο που ήρθε και η κατάρρευση. Είναι δυνατόν να βλέπουμε αυτή την εικόνα και ο τελικός απολογισμός να γράφει μόνο 3 πόντους από πλευράς μας; Επιθέσεις έμειναν στα χέρια μας, άμυνες δεν έβγαιναν, παίκτες έχαναν τους προσωπικούς τους παίκτες. Λάθη πολλά και καμία σχέση με αυτό που βλέπαμε στο 1ο ημίχρονο.

Όλα στραβά και τώρα έρχεται δυάδα φωτιά. Μακάμπι για την Euroleague και με τον Παναθηναϊκό για την Basket League. Εδώ υπάρχει μία διαφορά. Η Μακάμπι έρχεται σε καλή κατάσταση, ενώ ο Παναθηναϊκός σε πολύ άσχημη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δούμε και τα δύο παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα.

Μιλάμε μετά την Μακάμπι και πάλι…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24